FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 januari 2010

'Groot-Brittannië had geheime gevangenissen'

Ook Groot-Brittannië zou gebruik hebben gemaakt van geheime gevangenissen om terreurverdachten te ondervragen. Dat hebben de schrijvers van het VN-rapport over deze gevangenissen vandaag gezegd. Het Britse ministerie van buitenlandse zaken ontkent de aantijgingen en doet de beschuldigingen af als 'onbewezen' en 'onverantwoordelijk'. Volgens de Britten bevat het rapport 'geen nieuwe informatie' en 'herhaalt het onbewezen beschuldigingen alsof het feiten zouden zijn'.

Manfred Nowak, een van de onderzoekers die meewerkte aan het VN-rapport, zei dat de auteurs de waarheid spreken. "We zijn zeer, zeer voorzichtig geweest en hebben alles waar we geen bewijs voor hadden geschrapt uit het rapport", aldus Nowak.

Het rapport baseert zich op uitspraken van voormalige gevangenen die zeggen dat Britse agenten ondervragingen hebben uitgevoerd of vragen hebben opgesteld voor buitenlandse inlichtingendiensten die vervolgens de verhoren afnamen. De auteurs van het rapport verwijzen naar de zaak van Binyam Mohamed, een Britse Ethiopiër. Na zijn arrestatie in Pakistan werd hij in dat land en in Marokko gemarteld, waarna hij naar de Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay werd gevlogen.

Het Britse ministerie van buitenlandse zaken zei in een verklaring dat er 'niets waar is van de suggestie dat het ons beleid is om samen te spannen, of verzoeken in te dienen voor of deel te nemen aan het mishandelen van gevangenen'. Het ministerie verwierp ook de suggestie dat eventuele wandaden in de doofpot zijn gestopt.

Het ministerie verklaarde eveneens dat als er wandaden aan het licht komen, deze worden voorgelegd aan de rechterlijke macht, zodat bepaald kan worden of er gronden zijn om een politieonderzoek op te starten.

Het 226 pagina's tellende rapport dat gisteren verscheen handelt over marteling, contraterrorisme, willekeurige detenties en gedwongen verdwijningen. De deskundigen beschrijven niet alleen het gebruik van geheime gevangenissen in de 'oorlog tegen terreur', maar ook het gebruik voor anticommunistische en contraterroristische operaties sinds de jaren veertig van de vorige eeuw.

Computerproblemen raken 'slagader' politie

De computerproblemen bij de politie hebben 'catastrofale vormen' aangenomen en raken de organisatie in zijn slagader. Dat schrijft korpschef van de politieregio IJsselland Pieter-Jaap Aalbersberg in een vertrouwelijke brief, meldt Nova vandaag.

Uit de brief blijkt volgens de actualiteitenrubriek dat het draagvlak voor het computersysteem al matig was. Door de problemen zou het draagvlak nu nihil zijn. De korpschef noemt de huidige problemen in de brief 'onacceptabel'.

Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond stelt in Nova dat veelplegers door de problemen niet als zodanig kunnen worden herkend. Ook zouden agenten die een auto aan de kant zetten niet het kenteken na kunnen trekken. Zo kunnen ze dus niet nagaan of ze toevallig met een voortvluchtige vuurwapengevaarlijke crimineel te maken hebben.

De noordelijke en oostelijke politiekorpsen kampen al sinds vorige week woensdag met computerproblemen. De storing zou niet door een hacker of een virus komen. Het is niet bekend wat dan wel de oorzaak is. Alle korpsen gebruiken hetzelfde systeem, maar niet alle korpsen hebben er last van. De Tweede Kamer houdt morgen een spoeddebat over de kwestie.

[Upd] Lijk onder ijs in sloot Helmond

In een slootje langs het spoor bij Helmond is vanmiddag een lijk onder het ijs gevonden. Medewerkers die de omgeving aan het schoonmaken waren ontdekten het lijk.

Het is volgens de politie niet duidelijk hoe het lijk daar terecht is gekomen. Ook is niet duidelijk of het om een misdrijf gaat of dat de man zelfmoord heeft gepleegd.

Wel is het volgens een politiewoordvoerder zeer onwaarschijnlijk dat de man bijvoorbeeld tijdens het schaatsen door het ijs is gezakt. "Het is een heel smal slootje, niet het soort waar je op gaat schaatsen", legt hij uit. Ook ligt het slachtoffer waarschijnlijk al langer onder het ijs, omdat het ijs er al een tijd ligt en er geen gat in de buurt is gevonden.

Update 22.55 uur:

De dode man is niet door een misdrijf omgekomen. Dat laat de politie weten.

Het gaat om een 52-jarige Helmonder die sinds een dag voor de jaarwisseling werd vermist. Hij werd tijdens opruimwerkzaamheden aan de Vaarleseweg gevonden.

Uitslagen kwartfinales KNVB beker 27/01

Vanavond werden de kwartfinales gespeeld in het toernooi om de KNVB beker. Hieronder vind je de uitslagen.

http://images.fok.nl/upload/070617_35237_ajax.jpgAFC Ajax   

3 - 2

N.E.C. Nijmegenhttp://images.fok.nl/upload/070617_35237_nec.jpg

 43' De Zeeuw
 112' Alderweireld
 115' De Jong
   83' Vleminckx
 93' v. Eijden

http://images.fok.nl/upload/070617_35237_nac.jpgNAC Breda 

1 - 2

Go Ahead Eagleshttp://images.fok.nl/upload/070618_35237_eagles.jpg

 72' Gorter (pen)
   64' De Groot 
 75' De Groot

http://images.fok.nl/upload/070617_35237_sparta.jpgSparta
Rotterdam

0 - 4

FC Twentehttp://images.fok.nl/upload/070617_35237_twente.jpg

     23' Perez
 38' N' Kufo
 81' N' Kufo 
 85' Ruiz

http://images.fok.nl/upload/070617_35237_psv.jpgPSV    

0 - 3

Feyenoordhttp://images.fok.nl/upload/070617_35237_feyenoord.jpg


   20' El Ahmadi
 34' v. Bronckhorst
 88' El Ahmadi

Uitslag PSV - Feyenoord

Feyenoord heeft voor een kleine stunt weten te zorgen door PSV uit te schakelen. De Rotterdammers waren met 3-0 te sterk voor de Eindhovenaren.

Feyenoord wist PSV voor het eerst in veertig duels weer een nederlaag toe te brengen. De Rotterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en dat leverde ze uiteindelijk een doelpunt op via El Ahmadi. De thuisploeg zette daarna wat druk op Feyenoord maar door een schot in de kruising wist Giovanni van Bronckhorst de 2-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust was het vooral PSV dat het spel probeerde te maken. De koploper in de Eredivisie viel steeds feller aan en lang leek het erop of er een treffer in de lucht hing. Afellay schoot naast, Toivonen miste van dichbij en counterend wist Feyenoord er af en toe uit te komen. Toen PSV alle hoop had opgegeven was het tijd voor Feyenoord om de genadeklap uit te delen. De Rotterdammers scoorden via opnieuw El Ahmadi de 3-0 en zetten daarmee de eindstand op het scorebord.

PSV

0 - 3

Feyenoord

     20' El Ahmadi
 34' v. Bronckhorst
 88' El Ahmadi
 
 Gele kaart: Engelaar (PSV), v. Bronckhorst, El Ahmadi, Bahia (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Isakkson
Marcellis
Ooijer
Rodriguez
Salcido (61/ Pieters)
Lazovic
Affelay
Bakkal
Amrabat
Toivonen
Koevermans (73/ Engelaar)
  v. Dijk
de Vrij
Vlaar
Bahia
v. Bronckhorst
Landzaat
Fer
El Ahmadi
Wijnaldum (88/ De Guzman)
Tomasson
Cissé (79/ Biseswar)

Gesprek met Indiase seksslavin roert Yolanthe

Het bezoek dat Yolanthe Cabau van Kasbergen onlangs aan India bracht maakte diepe indruk op de presentatrice. Yolanthe vloog voor haar stichting Stop Kindermisbruik naar het land om het leven van minderjarige prostituees in beeld te brengen. Bij het zien van de schrijnende situatie waarin de meisjes gedwongen leven stortte haar wereld even in.

"Je kijkt zo'n klein meisje van negen jaar aan. En die vertelt bijvoorbeeld dat ze haar zusje is verloren. Dat die voor haar eigen ogen is vermoord om haar bang te maken, zodat ze blijft meewerken aan die verkrachtingen", vertelt Yolanthe aan Novum Nieuws over haar reis. "Dan breekt je hart. Je wereld stort dan echt even in."

De 24-jarige Yolanthe richtte haar stichting drie jaar geleden op. Ze hoopt met haar bekendheid aandacht te kunnen geven aan kindermisbruik in Aziatische landen. Ook zamelt de stichting geld in voor het bouwen van opvanghuizen voor de meisjes die gered zijn.

"We hebben ook meisjes bezocht die al bevrijd zijn en weer vol moed in het leven staan. Ze kunnen yogalessen volgen, dansen, leren koken of tekenen. Die meisjes kunnen weer terug naar hun ouders of nog een paar jaar blijven tot ze op eigen benen kunnen staan", vertelt Yolanthe.

Yolanthe
Yolanthe in India (Foto: Novum)

Susan Boyle betrapt inbreker

Susan Boyle keek gisteren raar op toen ze oog in oog stond met een inbreker. Toch bleef de zangeres er rustig onder. Boyle heeft de zaak overgedragen aan de politie en laat weten het goed te maken.

Susan keerde gisteren huiswaarts na het opnemen van een benefietsingle voor Haïti toen ze de jongen weg zag rennen uit haar huis. De zangeres is inmiddels van de schrik bekomen. "Het gaat goed met me. Het is nu in handen van de politie", laat Boyle een dag later weten.

De Schotse politie wil niet veel kwijt over het incident. Wel bevestigt ze dat er een 16-jarige jongen is aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Helikopter neergestort in Oslofjord

Een helikopter met vier personen aan boord is vandaag neergestort in de deels door ijs bedekte Oslofjord, in het zuidwesten van Noorwegen. Reddingswerkers zijn op zoek naar overlevenden van de crash. Dat heeft de Noorse reddingsdienst gezegd.

Boten met duikers aan boord zijn onderweg naar de plek van het ongeval.

Twee helikopters van een bedrijf dat toeristische vluchtjes organiseert waren onderweg naar Oslo na een middag boven de fjord te hebben gevlogen. Een van de twee stortte neer ter hoogte van het stadje Horten, op een uur afstand van de Noorse hoofdstad. Wat ten grondslag lag aan het ongeval is niet bekend.

School twee dagen dicht door flesje kwik

Een basisschool in de Limburgse stad Geleen is tot maandag gesloten omdat er vanmiddag een flesje kwik op de grond is gevallen. Kwikdampen zijn namelijk schadelijk bij inademen en het schoolgebouw moet minstens twee dagen grondig worden geventileerd voordat de dampen weg zijn.

Het flesje in basisschool 't Heuvelke viel volgens de politie toen een conciërge het tijdens opruimwerkzaamheden uit een kast wilde halen. De conciërge en een andere aanwezige verlieten onmiddellijk het lokaal en waarschuwden de hulpdiensten.

Vanwege de vrije woensdagmiddag hoefden er geen kinderen te worden geëvacueerd. Omdat het om een gevaarlijke stof gaat, werd ook het RIVM gewaarschuwd. Het RIVM besloot dat de school moet worden geventileerd. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het kwik vanavond op.

Als het RIVM de school veilig verklaart, wordt vanaf maandag weer lesgegeven. Kwik werd vroeger gebruikt om natuurkundig onderwijs aanschouwelijk te maken.

Uitslag Sparta Rotterdam - FC Twente

FC Twente heeft zich vrij makkelijk weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. De nummer twee in de Eredivisie was in Rotterdam veel te sterk voor Sparta.

De bezoekers drongen al vroeg in het duel aan en wisten via Ruiz al na zeven minuten doel te treffen alleen vond het arbitrale trio dat de bal nog niet over de lijn was geweest. Niet veel later was het dan alsnog raak via een doelpunt van Kenneth Perez. Na een blunder van Seliga werd het 2-0 door N'Kufo die daarna ook het derde doelpunt wist binnen te schieten.

De Rotterdammers kwamen deze dreun niet meer te boven en gingen proberen de schade te beperken. Toch moesten ze nog eenmaal een doelpunt toestaan omdat Ruiz de bal alsnog een keer achter Seliga wist te werken.

Sparta Rotterdam

0 - 4

FC Twente

     23' Perez
 38' N'Kufo
 81' N'Kufo 
 85' Ruiz
 
 Gele kaart: Viergever, Wisgerhof, Kuiper (FC Twente)
 
Stadion: Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 4.344
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Seliga
Slijngard
Adeleye
Knol
Viergever
Falkenburg
Rutjes
Strootman (67/ Bodul)
John
Poepon
Duplan
  Boschker (46/ Paauwe)
Tiendalli
Wisgerhof
Douglas
Kuiper
Brama
Perez (76/ Parker)
Vujicevic
Ruiz
N'Kufo (82/ De Jong)
Stoch

Uitslag NAC Breda - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is er in geslaagd voor een stunt te zorgen in het KNVB beker-toernooi. De Deventenaren wisten in het Rat Verlegh Stadion een gehavend NAC Breda te verslaan. Go Ahead won met 2-1.

Voor het eerst sinds 1981 zal Go Ahead Eagles deelnemen aan de halve finale van het bekertoernooi. De Deventenaren versloegen na Heracles in de vorige ronde ditmaal eredivisionist NAC. De Bredanaars openden met veel vuur en kregen direct een aantal goede kansen. De ploeg uit de Jupiler League bleef met enig fortuin overeind en zag zelfs een doelpunt voor NAC niet geteld worden.

Na de rust kwam Donny de Groot in het veld en eiste daarmee de hoofdrol voor zich op. De debutant scoorde tweemaal en wist daarmee zijn ploeg de overwinning te bezorgen. NAC scoorde bij een 0-1-achterstand nog wel een makkelijk gegeven strafschop via Donny Gorter. De Brabanders wisten in de slotfase nog een aantal maal gevaarlijk voor het doel te komen maar het mocht niet meer baten.

NAC Breda

1 - 2

Go Ahead Eagles

 72' Gorter (pen)
   64' De Groot 
 75' De Groot
 
 Gele kaart: Gilissen, v.d. Leegte (NAC Breda), Vosselman, De Groot, Hollart (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Fehér (Snoyl/81)
Elshot
Zwaanswijk
Schilder
De Graaf (v.d.Leegte/69)
Gilissen (Reuser/69)
Kwakman
Gorter
Cairo
Lurling
  Pasveer
Droste
Bus
Maruanaya
Vosselman
Kieftenbeld
Arkivuo (Zuidam/88)
Hollart
Reimerink
Post (De Groot/46)
Hasselbaink (Suk/67)

'Belastingadviseur' fraudeerde voor tonnen

Een vrouw uit Amsterdam-Oost is vandaag aangehouden omdat ze zich uitgaf als belastingadviseur en honderden belastingaangiften vervalste. De schade loopt volgens justitie in de tonnen.

Door de aangifte verkeerd in te vullen, kregen de klanten van de 45-jarige vrouw een hogere voorlopige teruggave dan waar ze recht op hebben. De vrouw verdiende hier geld aan, maar ze heeft geen bedrijf en is niet aangesloten bij een belastingadviesbureau.

In de woning van de vrouw zijn kostbare merktassen en tientallen juwelen in beslag genomen.

De Belastingdienst gaat het onterecht voorgeschoten geld terugvorderen. Onderzocht wordt of de klanten van de vrouw op de hoogte waren van de fraude, meldt een woordvoerder van het functioneel parket van het OM.

FIFA: 2 miljoen tickets voor WK verkocht

Ruim vier maanden voor het begin van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika zijn ongeveer 2 miljoen toegangskaarten voor de wedstrijden verkocht. Dit betekent dat na drie van de vijf verkoopperiodes twee derde van alle tickets aan de man zijn gebracht. Dat maakte de FIFA vandaag in Johannesburg bekend.

In de derde verkoopfase, die afgelopen vrijdag eindigde, kwamen ruim 1,2 miljoen aanvragen uit 192 landen binnen bij de FIFA. Het grootste deel daarvan, bijna tachtig procent, was afkomstig uit gastland Zuid-Afrika. De FIFA liet weten dat bij zes wedstrijden de vraag inmiddels het aanbod overstijgt. Het gaat onder meer om de twee wedstrijden in de halve finales en de eindstrijd. De volgende verkoopfase, met 400.000 kaarten, start op 9 februari en duurt tot 7 april. Vanaf 15 april zijn de resterende tickets te koop in de speelsteden.

Dragon Quest Monsters Joker 2 aangekondigd

In het jaar 2008 kwam de game Dragon Quest Monsters: Joker uit voor de Nintendo DS. In deze spin-off kon je je eigen monsters uit het 'Dragon Quest'-universum trainen en laten vechten in een volledig driedimensionaal landschap. De formule voor deze RPG bleek succesvol te zijn, want Square-Enix heeft besloten een vervolg voor het spel te laten ontwikkelen. Dragon Quest Monsters: Joker 2 zal ook voor de Nintendo DS zijn. Op dit moment zijn er nog geen details binnen, maar je kunt wel een blik werpen op de eerste scan.

Doden en gewonden bij aanslagen Irak

Bij verschillende aanslagen in Irak zijn vandaag in totaal drie doden en negen gewonden gevallen.

Een zelfmoordterrorist verkleed als een Iraakse politieman viel in de Noord-Iraakse stad Zumar, 70 kilometer ten westen van Mosul, een politiepost aan. Drie Iraakse agenten en een Amerikaanse soldaat raakten bij de aanslag gewond. De zelfmoordterrorist probeerde de politiepost binnen te dringen, maar Iraakse politieagenten doorzagen de plannen van de man en openden het vuur voor hij zijn explosieven tot ontploffing kon brengen.

In Mosul werd een ambtenaar in een hinderlaag gelokt en door vier mannen gedood. Volgens de politie werd de ambtenaar aangevallen, omdat hij nauw samenwerkte met de Iraakse veiligheidstroepen.

Bij een aanslag op een bus werden in Bagdad twee personen gedood en raakten vijf mensen gewond. De slachtoffers reden in de bus door een soennitische wijk toen ze onder vuur werden genomen vanuit een auto. De buschauffeur en een Iraanse vrouw werden dodelijk getroffen.

Maradona: "Messi, Verón en Mascherano zeker van WK"

Diego Maradona selecteerde in zijn tijd als bondscoach tot nu toe 94 spelers voor de diverse interlands onder zijn hoede. Ondanks dat Argentinië dus blijkbaar ruim in de spelers zit, zijn drie spelers al zeker van het WK in Zuid-Afrika. Lionel Messi, Juan Sebastián Verón en Javier Mascherano zijn volgens Pluisje zeker.

Dit zei Maradona vandaag na de gewonnen oefeninterland tegen Costa Rica (3-2). Hoe de selectie verder in elkaar zit weet de bondscoach, die een maand schorsing erop heeft zitten, nog niet. "Zestig procent heb ik in mijn hoofd, zei Maradona over zijn WK-selectie. "Het ligt nu aan de spelers zelf. Er kan nog veel gebeuren voordat het WK begint. Lionel Messi, Javier Mascherano en Juan Sebastián Verón neem ik sowieso mee naar het WK."

Uitslag Ajax - N.E.C. Nijmegen

Ajax heeft met een ware houdiniact en hulp van de scheidsrechter de halve finale van het KNVB beker-toernooi weten te bereiken. De Amsterdammers wonnen in blessuretijd met 3-2 van negen NEC-spelers. 

Ajax kwam vlak voor het rustsignaal door een doelpunt van Demy de Zeeuw op voorsprong en kon na een matige eerste helft in ieder geval met een gerust hart naar de thee. Een kwartier na rust kreeg NEC opnieuw een tegenslag te verduren doordat Jeroen Heubach met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. De Nijmegenaren werden door Ajax wat vaker teruggedrongen, maar NEC kreeg alsnog wat kansen. 

De Belg Björn Vleminckx wist in de slotfase de Gelderse ploeg naast Ajax te zetten waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. In de eerste helft van de extra tijd wist NEC verrassend op voorsprong te komen via een doelpunt van Rens van Eijden. Ajax wist in de tweede helft toch nog langszij te komen via een doelpunt van Toby Alderweireld.

Toen scheidsrechter Liesveld binnen vijf minuten tweemaal geel gaf aan Jeffrey Sarpong, was de tegenstand van NEC gebroken en wist Siem de Jong uit een goed genomen vrije trap de winnende treffer binnen te koppen.

AFC Ajax

3 - 2

N.E.C. Nijmegen

 43' De Zeeuw
 112' Alderweireld
 115' De Jong
   83' Vleminckx
 93' v. Eijden
 
 Gele kaart: v.d. Wiel, (AFC Ajax), Babos, Pothuizen, Davids, (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Heubach (58/2xg), Sarpong (114/2xg) (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 17.398
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
De Zeeuw
Lindgren (99/De Jong)
Aisatti (73/Eriksen)
Rommedahl
Pantelic
Sulejmani (86/Anita)
  Babos
Wellenberg (78/Burgzorg)
Pothuizen
Zomer
Heubach
Radomski (78/v. Eijden)
Sarpong
Sibum
Fejzullahu (61/Davids)
Vleminckx
Ntibazonkiza

 

Met Gears of War-karakters Akrids schieten in plaats van Locusts

Xbox 360-eigenaren kunnen een exclusief extraatje verwachten als zij Lost Planet 2 aanschaffen voor hun console. Capcom en Microsoft hebben namelijk recentelijk aangekondigd dat Marcus Fenix en Dom Santiago uit Gears of War 1 en 2 hun opwachting maken in deze versie van het spel. Het is alleen wat jammer dat zij niet hebben uitgelegd in hoeverre zij een rol in het spel spelen en of ze ook speelbare karakters worden in het spel. Hieronder alvast de aankondigingstrailer:

 

Lost Planet 2 zal een hoop verbeteringen hebben ten opzichte van het eerste deel. Zo is het spel een stuk afwisselender. Je zal je dus niet alleen in barre ijslandschappen bevinden, maar ook in andere omgevingen, zoals een woestijn, een stad en een jungle. Het spel is namelijk verdeeld in zes aparte hoofdstukken, die ieder zijn eigen karakters en verhaal hebben. Aan het einde van het spel zal dan uiteindelijk de hele boel bijelkaar komen voor één grote conclusie. Voor de liefhebbers van multiplayer zal het spel ook een online co-op mogelijkheid bieden voor vier spelers en een online versus-stand waar maximaal 16 personen aan mee kunnen doen.

Lost Planet 2 heeft nog geen officiële Europese releasedatum, maar in Amerika zal hij op 18 mei uitkomen en in Japan op 20 mei, zowel voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

 

Roorda klaar voor rentree bij Heerenveen

Geert Arend Roorda zal waarschijnlijk komende maandag zijn rentree maken bij de beloften van sc Heerenveen. De talentvolle middenvelder is volledig hersteld van de knieklachten waar hij anderhalf jaar lang mee kampte. Hij kwam tussendoor slechts enkele malen in actie.

"Voor Roorda is het nu zaak in alle rust wedstrijdritme op te doen," zei trainer Jan de Jonge in Voetbal International. De Friese middenvelder werd in oktober 2008 geopereerd aan zijn knie en kwam afgelopen seizoen pas aan het einde weer in actie. Hij speelde onder meer de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente, maar kreeg snel daarna weer last van het gewricht. Nadat een deel van de buitenmeniscus is weggehaald zijn de klachten voorbij en kan Roorda eindelijk weer aan voetballen denken.

Toestand Cabañas nog kritiek

De toestand van de Paraguayaanse voetballer Salvador Cabañas is nog altijd kritiek. De 29-jarige international was zondagnacht in Mexico-Stad slachtoffer van een schietincident in een bar.

De aanvaller kreeg een kogel in het hoofd die tot nu toe nog niet kon worden verwijderd. De artsen zeiden vandaag dat een zwelling in de hersenen de behandeling bemoeilijkt. Het levensgevaar is derhalve niet geweken.

Cabañas speelt voor de Mexicaanse club América. In de kwalificatie voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika was hij de topscorer van Paraguay.

[Upd] Apple presenteert tablet

Op dit moment is er in San Fransisco een conferentie van Apple aan de gang. Tijdens deze conferentie is de Apple iPad aangekondigd. De iPad is een tablet dat lijkt op een groot uitgevallen iPhone.

Er werd al langer gespeculeerd over deze tablet en de verwachting was dat deze vandaag gepresenteerd zou worden. Steve Jobs heeft de geruchten dus officieel bevestigd. 

De interface van de software ziet er vrijwel hetzelfde uit als dat van de iPhone. Een hoop functies van de iPhone zijn dan ook meegenomen op deze tablet. De iPad is 1.27 cm dik en weegt 750 gram. Als je hem op zak wilt hebben, dan heb je een grote zak nodig. Het scherm is namelijk 9.7 inch, terwijl het beeldscherm van de iPhone slechts 3.5 inch is. 

Net zoals op de iPhone zit op de iPad ook multitouch, Bluetooth, Wi-Fi, accelerometer en kompas. De batterij gaat maar liefst 10 uur mee en kan zelfs een maand standby meegaan. De iPad heeft een 1GHz CPU aan boord met een flash drive van 16 of 64 gigabyte.

De iPad heeft ook een uitgebreidere versie van iTunes aan boord, de interface is vrijwel gelijk aan de desktop versie. 

Update 20:42

De conferentie is afgelopen. Er is na de aankondiging van de iPad ook bekendgemaakt dat er ook een iBooks-store komt waarin gebruikers e-books kunnen kopen. Daarnaast komt er ook een versie voor de iPad van Apple`s kantoorpakket, iWorks. 

Er komt ook een dock beschikbaar voor de iPad met een toetsenbord. Je kunt op die manier gewoon een toetsenbord voor de iPad gebruiken. De iPad is er al vanaf 499 dollar met 16GB opslag en met Wi-Fi. Je kan ook de 64GB iPad met 3G en Wi-Fi nemen, dan ben je 829 dollar kwijt.

Vrouwen: de beste firewall ooit

1. Een menselijke cel bevat 75 MB aan genetische informatie.
2. Een zaadcel bevat de helft, namelijk 37.5MB.
3. Eén ml van sperma bevat 100 miljoen zaadcellen.
4. Een gemiddelde ejaculatie duurt 5 seconden en bevat 2,25 ml sperma.
5. Dit betekent dat de output van een mannelijk lid gelijk is aan (37.5MB x 100000000 x 2,25) / 5 = 1 687 500 000 000 000 bytes / seconde = 1,6875 Тerabyte / sec

Dit betekent dat de vrouwelijke eicel een DDoS-aanval van 1,5 terabyte per seconde ondergaat, en van dit alles slechts één data-pakket mag doorlaten.. de vrouw is daarom de beste hardware firewall ter wereld!

Het nadeel is alleen dat dit ene kleine doorgelaten data-pakket, wel het hele systeem voor 9 maanden platlegt!

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

Wereldleiders helpen Jemen

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Hillary Clinton, en afgevaardigden uit het Midden-Oosten, Rusland en Europa zijn vandaag, aan de vooravond van een conferentie over Afghanistan, op een in alle haast bijeengeroepen conferentie in Londen met elkaar in overleg gegaan over oplossingen voor de haperende economie van Jemen en de strijd tegen Al-Qaida.

De economie van Jemen is verzwakt door dalende olieopbrengsten. Door de zwakke economie kan Jemen geen basisbehoeften leveren en kan er ernstige sociale onrust ontstaan. Bovendien krijgen terroristen hierdoor een vastere voet aan de grond.

De deelnemers aan de conferentie pleiten niet voor nieuwe financiële injecties, maar wel wordt bekeken hoe de bestaande -nog niet gebruikte- fondsen, samen ruim 5 miljard dollar (3,5 miljard euro), kunnen worden aangewend.

Het is de bedoeling dat een nieuwe internationale organisatie wordt opgericht, genaamd 'de Vrienden van Jemen'. Deze organisatie moet het land helpen bij het bepalen van de prioriteiten in de hulpverlening. In de organisatie zullen onder andere de G8-landen zitting nemen, de lidstaten van de Golf Samenwerkingsraad (GCC) en andere naburige landen.

De Verenigde Staten en Groot-Brittannië willen dat Jemen hervormingen doorvoert om er voor te zorgen dat het geld daadwerkelijk wordt besteed aan armoedebestrijding, voedsel, water en onderwijs. Volgens een bron bij het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken wil minister Clinton ook de Jemenitische regering overhalen om vrede te sluiten met sjiitische opstandelingen (beter bekend als de Hawthis) en zo de focus verleggen naar het bestrijden van de soennitische Al-Qaidastrijders. "Onveilige grenzen en interne politieke conflicten vergroten de mogelijkheden voor terroristen - zowel uit Jemen als uit het buitenland - om zich te organiseren, te trainen en aanslagen te plannen", aldus Clinton.

De Amerikanen vinden dat het leger van president Ali Abdullah Saleh te weinig achter de Al-Qaidastrijders aangaat en maken zich zorgen over de toewijding van de Jemenitische regering. Afgelopen jaar werden verschillende Jemenitische gevangenen vrijgelaten uit Guantanamo Bay. Al snel doken ze weer op als leiders binnen het groeiende Al-Qaidanetwerk.

Jemen heeft aangegeven dat het land zich verzet tegen druk van buitenaf om hervormingen door te voeren of andere binnenlandse problemen op te lossen. Volgens Jemen moet de conferentie van vandaag zich beperken tot terrorismebestrijding en economische hulp. Bovendien wil de Jemenitische regering niet al te nadrukkelijk als bondgenoot van de Amerikanen overkomen. Een groot deel van de Jemenitische bevolking is anti-Israël en daarmee dus ook anti-Amerikaans. Ambtenaren van de Amerikaanse inlichtingendiensten proberen dan ook de rol van de Verenigde Staten bij de hulp aan het Jemenitische leger te bagatelliseren.

Het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten werken samen met Jemenitische troepen in de strijd tegen de opstandelingen en zijn met elkaar in gesprek over een nieuw luchtmachtonderdeel. Het nieuwe onderdeel moet de contraterrorisme-troepen versterken. Informatie van de inlichtingendiensten wordt al uitgewisseld, maar volgens de Jemenitische minister van buitenlandse zaken, Abu Bakr al-Qirbi, heeft het land helikopters en logistieke ondersteuning nodig. Jemen wil echter niet toestaan dat de Amerikanen een permanente basis in het land vestigen. Al-Qirbi zei tegen BBC Radio: "Waarom zouden we buitenlandse troepen nodig hebben om te vechten als we zelf kunnen vechten?"

Timmer alsnog naar Vancouver voor trainingen

Marianne Timmer gaat dan alsnog naar Vancouver. Niet als deelneemster aan de Olympische Spelen, want daarvoor kwam ze afgelopen weekend tekort op het AKT-II. Wel zal de drievoudig olympisch kampioene deelnemen aan de trainingen die plaatsvinden voor de Spelen.

"Ik wil daar verder aan mijn herstel werken," liet de Groningse sprintster weten tegenover de Telegraaf. Eerder besloot Timmer, die tijdens het wereldbekerweekend van Heerenveen zwaar ten val kwam en mede daardoor plaatsing voor de Olympische Spelen mistte, nog een jaar vast te plakken aan haar schaatscarrière.

Man op pedofielenlijst om Simpsons-porno

Een man uit de Australische stad Ipswich is ternauwernood aan een zware celstraf ontsnapt. Wel staat Kurt James Milner de rest van zijn leven op een lijst met zedendeliquenten. De 28-jarige Australiër bleek namelijk pornografische afbeeldingen van onder anderen de Simpsons op zijn harde schijf te hebben.

Na een anonieme tip deed de politie twee jaar geleden een inval in het huis van Milner. De politie nam zijn defecte pc mee naar huis, maar na een jaar hard werken wist de politie toch maar liefst 64 afbeeldingen met kindermisbruik uit de prullenbak van de computer te vissen.

De plaatjes bleken bewerkte afbeeldingen te zijn van de Simpsons, de Powerpuff Girls en de Incredibles in nogal seksuele houdingen. Milner werd eerder veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Uiteindelijk heeft de rechter toch maar besloten hiervan af te zien, al blijft de Aussie wel op een pedofielenlijst staan.

iPhone dief pakken

Sam's iPhone wordt gestolen bij het uitstappen van een vliegtuig in Los Angeles, de mogelijk dader ontkent.

Sam blijft de dader stalken en controleert gevoerde gesprekken en wat blijkt, de telefoon wordt gewoon nog gebruikt. Sam doet zijn huiswerk erg goed en komt steeds meer te weten over de woonplaats, familie, vrienden, school, hobbies en zelfs welke auto de dader en omgeving in rijden. Wie zal er winnen, Sam of de iPhone dief...

Hoe vang je een iPhone dief, nou zo dus: How to catch an iPhone thief.

RadioShack heeft voorselectie Tour al rond

Team RadioShack heeft zijn voorselectie voor de Tour de France van aankomende juli al rond. De ploegleider van de Amerikaanse formatie, Johan Bruyneel, heeft veertien renners op zijn lijst gezet die kansmaken aan de start te staan bij de proloog op 3 juli in Rotterdam.

Bij de voorselectie zit uiteraard zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong, daarnaast is ook ruimte ingebouwd voor zijn vaste knechten Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia en Andreas Klöden. Verder mogen ook Gert Steegmans, Chris Horner, Janez Brajkovic, Jason McCartney, Yaroslav Popovich, Grégory Rast, Dmitriy Muravyev, Sérgio Paulinho, Sébastien Rosseler en Tomas Vaitkus hopen op een plaatsje in de ploeg.

VS vragen Nederland nogmaals te blijven

De Amerikaanse NAVO-ambassadeur Ivo Daalder heeft vandaag nogmaals gevraagd of Nederland zijn militairen dit jaar nog in Uruzgan wil houden. Volgens hem is dit jaar cruciaal en moet er een maximale inspanning in het gebied geleverd worden. Volgens hem is het zeer nuttig als Nederland zou blijven, omdat het moeilijk zou zijn de Nederlandse soldaten in Uruzgan te vervangen.

Nederland moet echter wel zelf de knoop doorhakken. Eerder maakte de Nederlandse regering bekend dat de militairen in Uruzgan in augustus weer naar huis komen. De PvdA wil dat dit ook echt gebeurd, maar Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) en Eimert van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) bestuderen een langer verblijf. De missie zou dan wel verkleind moeten worden.

Op 1 maart moet het kabinet beslist hebben. Van Middelkoop zegt te weten dat er een grote internationale wens is om Nederland langer in de Afghaanse provincie te houden. Desondanks zal er een zorgvuldige, zelfstandige afweging worden gemaakt.

Ook Canada werd gevraagd langer te blijven. De Canadese militairen zouden volgend jaar weer naar huis gaan.

Morgen zal er een internationale bijeenkomst plaatsvinden over Afghanistan. Dit gebeurt in Londen. Iran heeft ondertussen afgezegd voor deze bijeenkomst. "Omdat de benadering van de bijeenkomst gericht is op het uitbreiden van militaire actie in Afghanistan, en omdat er geen rekening wordt gehouden met het vermogen in de regio om de problemen op te lossen, acht Iran het niet nuttig om mee te doen aan deze top", zo zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Iran.

Hulzebosch sluit loopbaan af

Erik Hulzebosch heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als marathonschaatser. De 39-jarige Hulzebosch reed vandaag, tijdens het Open Nederlands kampioenschap op de Oostenrijkse Weissensee, zijn laatste wedstrijd.

In zijn lange loopbaan won Hulzebosch driemaal het ONK op de Weissensee. Daarnaast werd hij Nederlands kampioen op natuur- en kunstijs. In 2001 won hij ook nog de Alternatieve Elfstedentocht. Als schaatser zal hij echt vooral herinnerd worden door zijn tweede plek bij de Elfstedentocht van 1996. In een boeiende eindsprint was Henk Angenent hem toen te snel af.

"Ik wilde mijn laatste race eigenlijk in Nederland rijden, maar toen kwam er weer dooi. Dus dan maar hier," aldus Hulzebosch.

Zanger Brace zit in de gevangenis

Zanger Brace bekend van Moppie, Ik ben je zat en Leipe Mocro Flavour zit gevangen in de Koepel in Haarlem. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Brace zit al sinds 16 januari vast.

Hij wordt er van verdacht mee te hebben gewerkt aan ontvoering en mishandeling. Brace zit nu in voorarrest omdat er een onderzoek loopt. Zijn management zegt dat Brace toevallig in de auto zat waarmee de ontvoering plaatsvond. Hij wilde tijdens het voorval uitstappen maar dat lukte niet. Dat maakt Brace een toevallige omstander en dus onschuldig, aldus het management.

Davis niet op olympische 10.000 meter

Shani Davis zet zijn plan om tijdens de Olympische Spelen in Vancouver komende maand op alle olympische individuele schaatsafstanden uit te komen niet door.

De Amerikaan zal niet aan de start verschijnen van de 10.000 meter. Overigens is dat niet echt verrassend te noemen omdat hij op de 10 kilometer al jaren geen grote successen meer heeft behaald. 

Davis, die vier jaar geleden in Turijn goud won op de 1.000 meter en zilver op de 1.500 meter, besloot eerder al om niet deel te nemen aan de ploegenachtervolging. Jonathan Kuck is zijn vervanger en hij zal nu, samen met landgenoot Ryan Bredford, ook de 10.000 meter rijden.

Porno-SMS'je leidt tot stammenoorlog

Zelfs in de rimboe van Papoe-Nieuw-Guinea heb je bereik met je mobiele telefoon. Een SMS'je met een pornografische tekst heeft in het Oceanische land zelfs geleid tot een bloederige strijd tussen twee stammen. De stammenoorlog heeft tot nu toe al twee doden opgeleverd.

Het geweld begon afgelopen zaterdag toen een jongeman van de Tapo-stam een erotisch berichtje stuurde naar een vrouwelijk stamlid van de Pipi's. Het meisje voelde zich echter zwaar in haar kruis getast en liet de meegestuurde afbeelding aan haar broer zien. Broerlief trommelde direct de andere stamleden op waarna ze de Tapo's aanvielen met zelfgemaakte wapens, waaronder kapmessen en pijl en boog.

Een man werd tijdens de hevige strijd gedood. Een andere werd volgens de lokale politie gisteren uit een bus gesleurd en gedood met een bijl. "Twee mensen zijn overleden, diverse mensen zijn gewond geraakt en enkele huizen zijn in vlammen opgegaan", laat hoofdinspecteur Jimmy Onopia weten. Volgens hem is de situatie nu rustig en werken de twee stammen samen met de politie aan een vreedzame oplossing.

Echtgenote Olav Mol overleden

De echtgenote van Formule 1-commentator Olav Mol is vannacht overleden. Marjon kon de strijd tegen kanker, waartegen ze 17 maanden gevochten heeft, niet winnen.

"Afgelopen nacht is er een einde gekomen aan het gevecht dat mijn vrouw Marjon leverde tegen haar ziekte", zo schrijft Olav op zijn weblog. "Na 17 maanden chemo's en bestralingen ging het niet meer en is ze gelukkig rustig ingeslapen. Als gezin zijn wij blij dat ze nu niet meer hoeft te knokken en haar rust gevonden heeft. Wij zijn geweldig trots dat we ruim 22 jaar lang van haar hebben kunnen genieten."

Olav en Marjon zijn 22 jaar bij elkaar geweest. Ze hebben twee kinderen.

'Chinese voetballers betalen voor interlands'

De Chinese krant Oriental Morning Post is een nieuwe vorm van corruptie in het voetbal op het spoor. Chinese voetballers zouden officials van de bond geld betalen om in de nationale selecties te mogen komen. In het Aziatische land is het gebruikelijk dat niet de bondscoach, maar de bond bepaalt wie er opgesteld worden.

Voor een plaats in een jeugdselectie zal 8.000 euro neergeteld moeten gaan worden, voor een plaats in de A-selectie 10.000 euro en om daadwerkelijk een A-interland te mogen spelen is het dubbele bedrag vereist. Dat spelers deze bedragen willen betalen komt omdat ze zo bij hun clubs betere contracten kunnen bedingen en makkelijker transfers naar het buitenland kunnen verdienen.

Gevolg van deze corruptie is dat China vrijwel nooit met het beste nationale elftal speelt. Hierdoor staat het land slechts op plaats 97 van de FIFA-wereldranglijst, terwijl het potentieel qua voetballers zeer groot is. Het WK in Zuid-Afrika hebben de Chinezen niet weten te bereiken.

Het onderzoek naar het betalen van steekpenningen volgt op dat van het beïnvloeden van wedstrijden in de Chinese competitie door goksyndicaten. Hiervoor werden vorige maand zestien personen opgepakt die spelers en scheidsrechters bedreigden of omkochten.

Pubers die scholier aftuigden op vrije voeten

Zeven van de negen tieners die vastzitten voor het aftuigen van een medescholier in Amsterdam zijn vandaag vrijgelaten. De andere twee komen vrijdag en maandag vrij, meldt een woordvoerder van de Amsterdamse rechtbank.

Alle verdachten zijn aangemeld voor hulpverlening van de Kinderbescherming. De jongens van 15 en 16 jaar worden ervan verdacht met zijn allen een medescholier te hebben mishandeld. Dat gebeurde begin deze maand op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Ze werden eergisteren aangehouden.

De negen zouden hun slachtoffer al vaker hebben lastiggevallen. Van de vechtpartij zijn videobeelden gemaakt, die in beslag zijn genomen.

Ongelukken door ijzel op Nederlandse wegen

IJzel trekt vanuit het noorden Nederland binnen. Rond Heerenveen, Meppel en Steenwijk zijn de eerste ongelukken volgens de ANWB en de VerkeersInformatieDienst al gebeurd.

Een buiengebied trekt langzaam naar het zuidoosten van het land. Aanvankelijk werd gevreesd voor sneeuw in heel Nederland, maar in het westen blijft de neerslag voorlopig beperkt tot regen. Wel kan dat omslaan in ijzel. "Het is erg verraderlijk", zegt een woordvoerder van de ANWB. "De temperatuurmeter in de auto kan aangeven dat het dooit, maar op het wegdek is het net iets kouder waardoor het toch kan ijzelen."

De spits is tot nu toe bovengemiddeld. Rond 17.45 uur stond 234 kilometer file, terwijl een hoogtepunt van 170 kilometer voor een woensdagavond normaal is.

Man wil ratten in huis doodschieten

De politie heeft vandaag een 47-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij op ratten in zijn eigen huis aan het schieten was. De politie ging poolshoogte nemen nadat er een melding was  binnengekomen van schoten in het huis.

Toen de politie bij de betreffende woning aankwam zat het huis vol kogelgaten. Na een snel onderzoek werd geconstateerd dat er van binnenuit was geschoten. Agenten troffen in een kluis twee pistolen en munitie aan. Ook werd er nog een geweer gevonden met meer dan 300 patronen.

De Zaandammer is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en het schieten met een verboden vuurwapen. Hij verklaarde het schieten geleerd te hebben door op een waterflesje te vuren. Daarna wilde hij met zijn schietkunsten ratten in het pand van het leven beroven. De man vertelde niet te hebben nagedacht over het feit dat kogels door muren kunnen gaan.

Gokkers verwachten Woods op Masters

Britse gokkers weten het zeker: Tiger Woods doet in april mee aan de Masters. Wedkantoor William Hill verlaagde de winstuitkering op die gebeurtenis. In plaats van vier keer krijgen gokkers nog maar anderhalf keer hun inleg terug. Van de 224 mensen die geld inzetten op deelname van Woods aan de eerste Major van het jaar in Augusta, Georgia geloven er 217 dat de Amerikaan tijdig terug zal keren.

Woods kwam in november op opvallende wijze in het nieuws toen hij met zijn auto tegen een boom en een brandkraan reed. Al snel werd duidelijk dat dat gebeurd was na een ruzie met zijn vrouw Elin over affaires die de golfer had. Om zijn zaken op orde te krijgen kondigde 's werelds beste golfer een pauze in zijn golfcarrière voor onbepaalde tijd aan.

Het vertrouwen van de gokkers hangt volgens een woordvoerder van William Hill samen met positief nieuws over Woods in de Britse en Amerikaanse pers. Zo zou hij zich in een kliniek hebben laten opnemen om aan zijn seksverslaving te werken en probeert hij met zijn vrouw zijn huwelijk te redden. "Als het privé beter gaat, dan zou het logisch zijn dat hij weer op de golfbaan verschijnt."

William Hill geeft gokkers tweeënhalf keer hun inzet terug als Woods de Masters wint. Phil Mickelson is tweede favoriet. Wint hij, dan kan dat gokkers 5,5 keer hun inleg opleveren.

Deel detentiecentrum ontruimd vanwege brand

Nadat vanmiddag brand uitbrak in een cel van het detentiecentrum in Zeist is een deel van het pand ontruimd. Van de 44 gedetineerden en personeelsleden die naar een ander gedeelte van het gebouw moesten vanwege de brand zijn er zestien behandeld voor ademhalingsproblemen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat de sprinklerinstallatie erger heeft kunnen voorkomen. Door deze installatie kon het vuur zich niet uitbreiden.

In het detentiecentrum zitten illegalen. Deze mensen verblijven in het centrum totdat ze het land uitgezet worden.

Politieauto's remmen verkeer af

De politie van Friesland heeft een manier gevonden om het verkeer vanwege de gladheid af te remmen. Dit doen ze niet door extra boetes uit te schrijven, maar door voor het verkeer uit te rijden. De politie rijdt met meerdere wagens voor het verkeer uit om zo de snelheid van de auto's die achter hen aanrijden te beperken.

"In een kort tijdsbestek zijn veel ongelukken gebeurd en toch rijden mensen nog met 130 kilometer per uur over de weg", weet een woordvoerder van de politie Friesland te melden. Om meer ongelukken te voorkomen besloot de politie het verkeer af te remmen.

Wilders adviseert stem op Leefbaar Rotterdam

PVV-leider Geert Wilders roept 'zijn' kiezers uit Rotterdam op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart te stemmen op Leefbaar Rotterdam.

Wilders' eigen partij doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. PVV-sympathisanten kunnen alleen in Almere en Den Haag stemmen op hun partij.

Daarom zegt Wilders te hopen dat de Rotterdamse PVV'ers op Leefbaar Rotterdam stemmen, waarvan Marco Pastors de lijsttrekker is. Leefbaar Rotterdam is weliswaar geen PVV, 'maar wel de beste daar', aldus Wilders.

Geert, bedankt!

'Alicia Keys verloofd'

Zangeres Alicia Keys zou deze week een huwelijksaanzoek van haar vriend hebben geaccepteerd. Keys vierde maandag haar 29e verjaardag en kreeg een verlovingsring, beweren vrienden van de zangeres in het Amerikaanse blad Us Weekly.

Keys en haar vriend, producer Swizz Beatz, genieten op Hawaï van een vakantie. De 31-jarige producer zou een dag voor Keys' verjaardag op zijn knieën zijn gegaan. Het management van Keys ontkent dat van een verloving sprake zou zijn.

Toch werd de zangeres deze week gespot met een enorme ring om haar vinger. "Ze vieren in Hawaï haar verjaardag en hun verloving", doet een vriend van het stel uit de doeken. "Alicia voelt zich gezegend."

Swizz Beats, die geboren werd als Kasseem Dean, ligt nog in scheiding. Hij werkte met Alicia Keys samen aan haar nieuwe plaat, 'The Element of Freedom'. Vorig jaar maakte hij wereldkundig dat hij 'iets heel moois' met de zangeres heeft.

Wel of niet verloofd?

Milan houdt voet bij stuk: "Huntelaar blijft"

Nog altijd is de toekomst van Klaas Jan Huntelaar onzeker. Bij AC Milan komt de Nederlander nauwelijks aan spelen toe en een tijdelijk vertrek uit de modestad ziet Huntelaar naar verluidt wel zitten. De rossoneri willen echter geen afstand doen van The Hunter.

Met verschillende clubs in Europa werd Huntelaar de afgelopen weken in verband gebracht. Zo zou Everton dichtbij een komst van de spits zijn. Huntelaar wil mee naar het WK in Zuid-Afrika en zal daarvoor vaker aan spelen toe moeten komen.

Zijn huidige werkgever Milan houdt vast aan de Nederlandse spits. "Hij blijft en daarmee is ieder gesprek over dit onderwerp zinloos", aldus sportief directeur Ariedo Braida tegenover de Italiaanse media. "Of Arsenal een kandidaat is? Nee. Ik herhaal dat Huntelaar bij Milan blijft."

Het ziet er dus naar uit dat Huntelaar zich in de basis moet zien te knokken bij Milan. Marco Borriello krijgt al weken de voorkeur, waardoor de Nederlander het met invalbeurten moet doen. Afgelopen weekend mocht Huntelaar diep in de tweede helft opdraven in de derby tegen Internazionale.

Tsonga: "Hoop dat Roger een beetje bang is"

Jo-Wilfried Tsonga speelde vandaag op de Australian Open in de kwartfinale een vijfsetter tegen Novak Djokovic. De Fransman trok tegen een zieke Serviër uiteindelijk met 7-6, 6-7, 1-6, 6-2 en 6-1 aan het langste eind. In de halve finale stuit Tsonga op Roger Federer die na een zwakke start Nikolay Davydenko oprolde.

"Tja, ik kan wel zeggen dat ik medelijden met hem heb, maar dat is niet zo. Ik wist wel dat hij ziek was, maar ja, wat kan ik daar verder aan doen? Hij neemt wel vaker een medische time-out. Djokovic speelde heel goed in de derde set, dus ik ben blij dat ik uiteindelijk gewonnen heb. Ik vond het wel rot voor hem, maar ja, het was mijn kans," zei Tsonga tegen het Australische publiek. "Ik voel me uitstekend, ik zou nog wel even kunnen doorspelen."

De Fransman benadrukte ondanks zijn verbazingwekkende woorden geen hekel aan de Serviër te hebben. "Nee, we hebben juist heel veel gemeen. Ik won mijn eerste toernooi tegen hem, en in 2008 stonden we hier samen in de finale."

Tsonga beseft dat hij in de halve finale in Sydney uit een ander vaatje moet gaan tappen. "Ik hoop dat Roger een beetje bang voor me is na het zien van deze partij," grapte hij na zijn niet erg hoogstaande partij tegen Djokovic. "Maar het wordt lastig. Federer is de beste tennisser ooit! Maar het publiek hier staat helemaal achter me, en dat helpt me geweldig. Dank je wel!"

Jongeren stemmen niet op jongeren

Jongeren stemmen niet eerder op jongeren bij verkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van het jongerenpanel TopX in opdracht van NOS Headlines. 83,8 procent van de ruim 3000 ondervraagde jongeren gaf aan niet sneller op een kandidaat te stemmen omdat die jong is. Eentiende van de jongeren stemt wel eerder op een kandidaat die jonger is dan dertig.

De NOS liet de enquête doen omdat het elf jongeren volgt uit het hele land en van verschillende partijen die verkiesbaar zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Uit een debat tussen deze jongeren bleek dat veel van hen er toch vanuit gingen dat jonge mensen op jonge kandidaten stemmen. Toch snapt D66-kandidaat Rob Jetten (22) uit Nijmegen het stemgedrag wel. "Jongeren zijn best in staat om een overwogen keuze te maken, daarbij is leeftijd echt niet het belangrijkst."

Er is ook onderzocht welk thema de jongeren het meest interessant vinden. Dat blijkt orde en veiligheid te zijn, gevolgd door onderwijs en verkeer/openbaar vervoer. "Je moet je veilig voelen in de horeca, er worden nog regelmatig meisjes lastiggevallen", zo onderstreept Ruben Mink (20) van het CDA in Rotterdam.

Opperrechter Israël krijgt schoenen naar het hoofd

Israëls opperrechter Dorit Beinisch heeft vandaag in de rechtszaal twee sneakers naar haar hoofd gekregen. Een oudere man op de vierde rij stond plotseling op, begon Beinisch uit te schelden en smeet vervolgens zijn sneakers naar haar hoofd. Het schoeisel raakte Beinisch tussen de ogen; haar bril brak en zij viel van haar stoel.

De sneaker-gooier is in hechtenis genomen. Over zijn motieven is niets bekend. De zitting van vandaag was gewijd aan het gebruik van marihuana voor medicinale doeleinden. Dat lijkt geen enkel verband te houden met wat de man Beinisch toeschreeuwde: ''Je bent corrupt, je bent een verrader. Door jouw toedoen ben ik alles kwijt.''

Dorit Beinisch (nog) met bril en zittend

FOK!kers: "Geen Elfstedentocht deze winter"

FOK!kers hebben er maar weinig vertrouwen in dat de Elfstedentocht deze winter nog verreden gaat worden. Ondanks alle vorst ligt er op de sloten, kanalen en meren in Fryslân nog te weinig ijs om de Tocht der Tochten doorgang te laten vinden. De aanhoudende sneeuwval is hier de oorzaak van.

Ruim 68% van de 254 stemmers op de Elfstedenpoll vindt dat het deze winter te veel gesneeuwd heeft. Hierdoor is vanaf half december nauwelijks sprake geweest van ijsgroei en is het ijs dat er ligt van slechte kwaliteit. Enkele korte dooiperiodes hebben hier voorlopig nog geen verandering in gebracht, omdat er telkens nieuwe sneeuw volgde.

Iets meer dan een kwart van de FOK!kers denkt dat een tocht wel mogelijk is, maar dat het spannend zal worden. Zij hopen dat er geen sneeuw meer valt en dat de vorst eindelijk door gaat zetten. Mochten de meren en kanalen dichtgevroren zijn dan is een week met strenge vorst voldoende om de zestiende Elfstedentocht zeer dichtbij te brengen.

Slechts 6,7% van de stemmers heeft er vertrouwen in dat de tocht ook echt aangekondigd zal gaan worden. Zij willen de 200 kilometer van nabij meemaken en zien wie de opvolger wordt van Henk Angenent. Deze kondigde eerder deze winter aan zijn titel niet te gaan verdedigen, maar als toerrijder de Tocht der Tochten te willen gaan volbrengen.

Rest nog één vraag over de zestiende Elfstedentocht: Wat wordt de aankondigingskreet van Elfsteden-voorzitter Wiebe Wieling?

 

Meer over de Elfstedentocht vind je in het speciale forum over de Tocht der Tochten.

Schaatser op afdrijvende ijsschots gered

De kustwacht heeft vanmiddag een schaatser van een wegdrijvende ijsschots gered. De schaatser was op het deels bevroren IJmeer op de schots verzeild geraakt.

Een getuige zag de ijsschots afdrijven en waarschuwde de hulpdiensten. Brandweer, ambulance en een reddingshelikopter van Defensie werden ingezet. De helikopter wist de schaatser te vinden en heeft hem opgepikt, waarna hij werd overgedragen aan een ambulance.

 

'Slachtoffer' Copperfield verdacht van prostitutie

De vrouw die David Copperfield beschuldigde van verkrachting is gisteren aangeklaagd wegens prostitutie. De 23-jarige zou vorige maand geprobeerd hebben tweeduizend dollar te krijgen in ruil voor seks. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van entertainmentwebsite TMZ.

De vrouw beweerde dat David Copperfield haar naar zijn privé-eiland had gelokt, waar de illusionist haar zou hebben verkracht. Twee weken geleden besloten de openbaar aanklagers de 52-jarige Copperfield niet te vervolgen omdat ze het verhaal van de vrouw niet betrouwbaar vonden.

De illusionist heeft altijd volgehouden dat de vrouw hem valselijk beschuldigde. "Deze ontwikkelingen stellen Copperfield in het gelijk", reageert zijn advocaat. "Het bevestigt wat we altijd hebben gezegd: deze vrouw beschuldigde Copperfield vals en wilde geld van hem."

De vrouw zou in december met een onbekende man in een hotelkamer zijn beland. Toen de twee in de slaapkamer arriveerden zei de vrouw: "Stop tweeduizend dollar in mijn tas en je mag alles met me doen." Toen de man weigerde vertelde de 23-jarige dat de man zich aan haar opdrong. De politie verdenkt haar niet alleen van prostitutie, maar ook van een valse aangifte.

Extra startplaatsen shorttrackers op Spelen

De Nederlandse shorttrackers krijgen van NOCNSF de mogelijkheid de eerder veroverde quotumplaatsen op de Winterspelen in te vullen.

Dat houdt in dat Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en Annita van Doorn, die zich op één afstand voor Vancouver hebben geplaatst, op meerdere afstanden in actie zullen komen. Ook Liesbeth Mau-Asam en Jorien ter Mors mogen op de Winterspelen individueel op een afstand starten. Zij maken deel uit van de aflossingsploeg, maar hadden individueel niet aan de kwalificatie-eisen voldaan.

Voor de mannen betekent dit dat Knegt de 500, 1.000 en 1.500 meter schaatst in Vancouver en Kerstholt uitkomt op de 500 en 1.500 meter. Op de 1.000 meter hebben de mannen maar één startplaats. Bij de vrouwen schaatsen Van Doorn, Mau-Asam en Ter Mors de 500 en de 1.000 meter. Op de 1.500 meter hebben de vrouwen geen startplaats, maar is Nederland wel eerste reserve als een land een startplaats niet gebruikt. In dat geval mag Ter Mors die discipline doen.

Force India's VJM03 debuteert op 10 februari

De auto die Force India in 2010 gaat gebruiken, zal voor het eerst in actie komen op 10 februari, zo verklaarde een zegsvrouw van Force India.

Eerder werd al bekend dat de VJM03 niet klaar zal zijn voor de tests in Valencia volgende week, maar aan de tests van Jerez in februari zal hij wel deelnemen. "Het was altijd al de planning om de de VJM03 op 10 februari te laten debuteren. Dit plan is al lang geleden vastgesteld en hier wijken we dan ook niet vanaf.", aldus de zegsvrouw.

Op 10 Februari is de eerste van vier testdagen in Jerez. Op deze dag zal ook de wagen van Red Bull zijn debuut maken.

Lange voetballers worden vaker bestraft

Het is in het voetbal niet altijd een voordeel om lang te zijn. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van enkele studenten van de Rotterdam School of Management. Niels van Quaquebeke en Steffen Giessner analyseerden diverse competities en kwamen tot de conclusie dat scheidsrechters bij onduidelijke overtredingen vaker de langste speler als schuldige aanwijzen.

Het duo analyseerde alle overtredingen van de afgelopen zeven seizoenen in de Champions League en Duitse Bundesliga en van de afgelopen drie WK's. Na bestudering van deze ruim 120.000 overtredingen viel op dat lange spelers vaker werden bestraft, zelfs als er geen sprake van een overtreding was. Opvallend genoeg oordeelden supporters vaak hetzelfde als scheidsrechters en wezen ook zij de langste speler als dader aan.

Van Quaquebeke heeft ook een verklaring voor dit gedrag: "In onduidelijke situaties, waarin het lastig is een dader aan te wijzen, moeten mensen op hun instinct afgaan om een beslissing te nemen. Daarbij was het aannemelijk dat de grootte van de speler en ook zijn zichtbaarheid als beslissingsfactor mee zou spelen."

Presentatie Ferrari ook online te volgen

Ferrari zal haar bolide voor het jaar 2010 in haar thuisbasis Maranello gaan presenteren. De Italiaanse renstal maakte eerder al bekend dat de auto die de codenaam 281 draagt morgen onthuld zal gaan worden.

De onthulling zal live op de officiële website van het team te volgen zijn. Eerder maakte McLaren bekend dat zij dit gingen doen. De presentatie zal om 10:30 zijn in de nieuwe ruimte waar de GT-wagens gebouwd worden. Daarna zal als het weer het toelaat de bolide enkele ronden over het circuit van Fiorano gaan rijden. Dit zal ook live te volgen zijn.

WKE beste zondaghoofdklasser van 2009

WKE is de beste zondaghoofdklasser van 2009, zo blijkt uit berekeningen van Hoofdklasse.org. De site, gespecialiseerd in amateurvoetbal op het hoogste niveau, rangschikte alle clubs die tijdens het gehele afgelopen jaar in de zondaghoofdklasse speelden. De promovendi en degradanten werden niet meegeteld.

WKE bleek de beste van de 34 clubs. De club van het Emmense woonwagenkamp, spelend in de Hoofdklasse C, haalde liefst 58 punten uit 28 duels. Daarmee bleef men Achilles '29 en Gemert nipt voor. WKE, dat ook landskampioen werd, speelde echter wel meer duels dan de achtervolgers. De stand is sowieso wat scheef, omdat de clubs uit de Hoofdklasse A door het schrappen van FC Türkiyemspor vorig seizoen allemaal een wedstrijd inleverden ten opzichte van de clubs uit B en C.

De top tien ziet er als volgt uit:

1. WKE 28-58 (C)

2. Achilles '29 26-56 (C)

3. Gemert 26-56 (B)

4. De Treffers 27-56 (C)

5. FC Lienden 28-52 (C)

6. FC Hilversum 27-49 (A)

7. Quick '20 27-49 (C)

8. AFC 25-48 (A)

9. Baronie 24-47 (B)

10. EVV 25-45 (B)

Guerrero door vliegangst nog niet terug bij HSV

HSV-spits Paolo Guerrero heeft een probleem. Guerrero heeft vliegangst en stapte al drie keer in Peru in het vliegtuig om er op het allerlaatste moment weer uit te stappen. Bij zijn vierde poging bleek zijn visa niet meer in orde te zijn.

De aanvaller, herstellende van een zware knieblessure, zou deze week terugkeren naar Duitsland om daar verder te revalideren. HSV heeft even overwogen om een bootreis te boeken voor de speler, maar vond de lange reis geen goed alternatief.

Lichaam vermiste Metallica-fan gevonden

De politie heeft vrijwel zeker het lichaam van de vermiste Metallica-fan Morgan Harrington gevonden. Het lichaam van de 20-jarige studente werd aangetroffen op een boerderij in de stad Charlottesville.

De politie is nog op zoek naar de dader of daders, meldt de krant The Roanoke Times. Over de precieze doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Harrington verdween in oktober vorig jaar tijdens een concert van de Amerikaanse rockband in Charlottesville in Virginia. De studente was samen met een paar vrienden, maar raakte de groep kwijt. Haar telefoon en tas werden de volgende dag teruggevonden op de parkeerplaats van het stadion waar het concert plaatsvond.

De leden van Metallica waren erg bezorgd over de verdwijning van Harrington. Zij riepen via hun site getuigen op zich te melden en legden vijftigduizend dollar bovenop het tipgeld van een ton.

Twee Duitse diplomaten opgepakt in Iran

Twee Duitse diplomaten zijn in Iran in hechtenis genomen op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige demonstraties van vorig jaar december in dat land. Dat heeft de Iraanse staatsradio vandaag op basis van uitspraken van de Iraanse onderminister van informatie gemeld.

De Duitsers zouden betrokken zijn geweest bij de organisatie van het protest. In Berlijn zei het ministerie van buitenlandse zaken niets te weten over de arrestatie van Duitsers in Iran.

Bij de demonstraties kwamen zeker acht mensen om het leven, toen het tot confrontaties kwam tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de Iraanse oppositie. Het ging om de bloedigste confrontaties tussen de twee partijen sinds de massale demonstraties tijdens de gewelddadige nasleep van de presidentsverkiezingen van zomer 2009.

Bastürk naar Blackburn, Tosic naar Keulen

Yildiray Bastürk speelt de rest van het seizoen voor Blackburn Rovers. De Premier League-club huurt de Turks international van VfB Stuttgart. Daar komt de middenvelder al anderhalf jaar nauwelijks aan spelen toe. Eerder speelde de 31-jarige Duitse Turk voor Wattenscheid, VfL Bochum, Bayer Leverkusen en Hertha BSC.

Manchester United-vleugelspits Zoran Tosic maakt juist de overstap naar de Bundesliga. De 22-jarige Serviër verdedigt de rest van deze voetbaljaargang de kleuren van 1. FC Köln. Sinds Tosic halverwege het vorige seizoen overkwam van Partizan Belgrado viel hij in de Premier League pas twee keer in.

Ecclestone bepaalt layout Silverstone

Of Silverstone voor de komende Grand Prix van Engeland gebruik gaat maken van de nieuwe MotoGP-layout, is nog niet duidelijk. Het laatste woord in deze discussie is aan Bernie Ecclestone.

Voor de komende MotoGP-race is de layout van het circuit aangepast, waardoor een extra lus in de baan ontstaat. De lus begint bij Abbey en sluit bij het stadion-gedeelte weer aan op de oude baan. De bekende Bridge-bocht gaat hiermee wel verloren. Of de nieuwe lus ook voor de Formule 1 gebruikt gaat worden, is aan Ecclestone.

Richard Phillips, circuitdirecteur van Silverstone, verklaart tegenover autosport.com: "De knoop is nog niet doorgehakt. We hebben van drie partijen nog toestemming nodig. Tot nog toe hebben twee partijen ingestemd en eentje (Ecclestone) zegt misschien. Daar werken we nu aan."

Bekerwinst financieel welkom voor Feyenoord

Feyenoord heeft er veel belang bij om dit jaar de KNVB-beker te pakken. De Rotterdammers staan er financieel niet goed voor en winst in de beker levert de club het broodnodige geld op. De Stadionclub wordt door de voetbalbond streng gecontroleerd en wil in 2012 weer schuldenvrij zijn.

"We hebben hier een veel te grote broek aan gehad", zei directeur Eric Gudde vorige week nog tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ondanks dat er al elf miljoen bezuinigd is, zal het tekort over dit jaar drie tot vier miljoen euro bedragen. Daarom zal het spelerssalaris naar maximaal 500.000 euro moeten gaan en moet er een nieuw stadion komen om Feyenoord weer wat meer financiële zekerheid te geven. Hiervoor zal in september bij de gemeente een aangepast plan ingediend gaan worden.

Pierre Kartner herschrijft Songfestivallied

Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, heeft een regel in zijn Songfestivallied 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' moeten herschrijven. Het nummer bevatte de regel 'Was het in de sneeuw in een arrenslee in Leningrad?', maar de Tros heeft hem gevraagd dit aan te passen.

Leningrad heet sinds 1991 namelijk weer Sint-Petersburg en dit ligt redelijk gevoelig. Kartner heeft de regel vervangen door 'Of was het Moskou waar ik mijn eerste kus heb gehad van jou?'.

"Wij hebben gevraagd of hij dat wilde veranderen, want Leningrad heet allang niet meer zo. Wij willen natuurlijk niemand tegen het hoofd stoten", geeft een woordvoerder van de omroep op als motivatie.

Kijk voor meer Songfestivalnieuwtjes ook eens in ons Songfestivalforum.

Varkenskoppen in moskeeën Maleisië gevonden

In twee Maleisische moskeeën zijn vandaag de afgehakte koppen van varkens aangetroffen. Varkens worden door moslims als onrein beschouwd. De varkenskoppen hebben waarschijnlijk te maken met het conflict dat in Maleisië is ontstaan over het gebruik van het woord 'Allah' door niet-moslims.

Het overwegend islamitische Maleisië is al drie weken in de ban van dit conflict. De vondst van de bloedige varkenskoppen is het jongste incident in een reeks aanvallen op kerken, moskeeën en zelfs een sikh-tempel.

De aanvallen zijn het gevolg van woede onder moslims over de uitspraak van het Maleisische hooggerechtshof dat ook niet-moslims, en dan met name christenen, het woord 'Allah' mogen gebruiken om hun god aan te duiden. Veel moslims zijn van mening dat het woord alleen voor de islamitische god gebruikt zou mogen worden. Het gebruik door andere gelovigen zou verwarrend zijn en zelfs kunnen leiden tot verhulde bekeringsdrang.

Teixeira: "A1GP koppelen aan Campos Meta"

A1GP-baas Tony Teixeira heeft grote plannen met het Formule 1-team Campos Meta. De Zuid-Afrikaanse zakenman wil de renstal van Adrian Campos gaan gebruiken als verlengstuk van zijn eigen raceklasse, De beste coureurs uit de A1GP zouden zo door kunnen gaan stromen richting de Formule 1.

De A1GP ligt momenteel vanwege financiële problemen stil, maar Teixeira heeft er vertrouwen in dat de raceklasse in de tweede helft van het seizoen nieuw leven ingeblazen kan worden. Het Formule 1-team van Campos speelt hierin een rol. "Er zijn meerdere partijen die met Campos praten en voor ons geldt dat de A1GP onderdeel van de deal moet zijn. Mijn ambitie is om de A1GP in de Formule 1 te brengen," zei Teixeira die zelfs een volledige overname van het team niet uitsluit. "Het is maar net wat ons het beste uitkomt."

Volgens Campos-strateeg Daniel Eisen zal het team niet testen voor de eerste race in Bahrein, maar Teixeira gaat er vanuit dat het team op tijd klaar is om dat nog wel te kunnen doen. "Ik ben op de hoogte van dat verhaal, maar dat is niet wat de teameigenaar tegen mij zegt. Ze kunnen de tweede test halen, op zeker de derde en de race zullen ze rijden. Het doel is om bij de tweede test aanwezig te zijn."

Nadal laat knie in Spanje onderzoeken

Rafael Nadal laat zijn rechterknie in Spanje onderzoeken. Daarmee hoopt de Spaanse nummer twee van de wereld duidelijkheid te krijgen over de ernst van de blessure die hij bij de Australian Open opliep. Gisteren moest Nadal in de kwartfinale tegen Andy Murray opgeven. Hij zei daarna dat de blessure dezelfde is als de kwetsuur die hem vorig jaar enkele maanden aan de kant hield.

Tegen de Spaanse media vertelde Nadals oom en coach Toni Nadal dat "er iets aan de hand is dat er eerst nog niet was". Volgens Toni liet een eerste echo zien dat er geen serieus probleem was. Nadal heeft al enkele jaren last van ontstoken pezen in zijn knieën. In Spanje zal hij MRI-scans ondergaan.

Door de blessure is het meespelen van Nadal op het ABN-Amro World Tennis Tournament onzeker. Het toernooi in de Rotterdamse sporttempel Ahoy wordt van 8 tot en met 14 februari gespeeld. Vorig jaar stond de Spanjaard in de finale waarin hij mede door een blessure verloor van Andy Murray.

Conferentie Azië over behoud tijger

Aziatische landen moeten meer politieke wil tentoonspreiden en een betere samenwerking nastreven om te voorkomen dat tijgers in het wild uitsterven. Dat hebben natuurbeschermers en de Wereldbank vandaag gezegd.

De waarschuwing ging uit naar dertien landen waar de tijger in het wild voorkomt. Deze landen wonen de eerste Ministeriële Conferentie voor het Behoud van de Tijger bij. Doel van de driedaagse bijeenkomst is landen te overtuigen meer te doen om het roofdier te beschermen en streefgetallen in het leven te roepen om het aantal tijgers te doen toenemen. Deze toezeggingen moeten vervolgens in september worden beklonken tijdens een bijeenkomst in Vladivostok, in Rusland.

"Er is geen ruimte meer voor de tijger en andere wilde dieren in Azië zonder een meer verantwoord en uitvoerbaar programma voor economische groei en infrastructuur", zei Robert Zoellick, de directeur van de Wereldbank, tegen de honderdtachtig afgevaardigden op de conferentie.

Door menselijk handelen, met name door stropen en een afname van negentig procent van het leefgebied, zijn de aantallen tijgers sterk gedaald. Waren er aan het begin van de twintigste eeuw nog zo'n honderdduizend, nu zijn er nog maar 3600 tijgers. De Javaanse en de Balinese tijger zijn in de vorige eeuw uitgestorven.

De dertien landen die aan de conferentie deelnemen zijn Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Birma, Nepal, Rusland, Thailand en Vietnam.

Meer arbeidsongeschikten dan verwacht

Het aantal mensen met een WIA-uitkering voor arbeidsongeschiktheid groeit harder dan verwacht. Ook het risico in de WIA te belanden is de afgelopen jaren toegenomen. Dit blijkt uit kwartaalverkenningen die uitkeringsinstantie UWV vandaag heeft gepubliceerd.

Het beroep op de WIA is al enkele kwartalen hoger dan voorzien. Vorig jaar werden 29.500 WIA-uitkeringen toegekend, ongeveer tweeduizend meer dan was verwacht. UWV denkt dat halverwege dit jaar het totale aantal mensen met een WIA-uitkering boven de 100.000 komt.

UWV kan de toename maar voor een deel verklaren. De vergrijzing speelt een rol, omdat ouderen een hoger risico lopen. Maar de toename is groter dan op grond van de vergrijzing kon worden verwacht.

[AO] Tsonga verslaat zieke Djokovic

Jo Wilfried Tsonga is de tegenstander van Roger Federer in de halve finale van de Australian Open. De Fransman versloeg in de kwartfinale de als vierde geplaatste Novak Djokovic met 7-6, 6-7, 1-6, 6-2 en 6-1.

In de eerste twee sets was het scoreverloop spannend maar het niveau slecht. Beide spelers maakten veel fouten en er ontstond zelden een mooie rally. De Fransman miste ook in de derde set veel ballen, terwijl Djokovic leek te ontwaken.

De Serviër leek de winst voor het grijpen te hebben, maar kreeg toen last van zijn maag. Djokovic speelde wel verder maar moest de overwinning alsnog aan Tsonga laten.

NS willen reclame over punctualiteit behouden

De NS wil de reclames waarin wordt beweerd dat treinen op tijd rijden blijven gebruiken. De Reclame Code Commissie oordeelde anderhalve week geleden dat die stelling geen standhoudt. NS gaat nu tegen die uitspraak in beroep om in de toekomst reclames van gelijke strekking te kunnen gebruiken, staat in het bezwaarschrift.

Een Belgische student had geklaagd over een reclame gericht op zakelijke reizigers. Daarin wordt onder meer gezegd: "Wie op tijd wil zijn, vertrouwt op de trein". De Belg vond dat niet kunnen omdat hij tijdens zijn stage regelmatig last had van vertragingen in treinen van de NS.

In een reactie liet de NS weten dat de slogan 'overduidelijk een humoristisch karakter heeft' en dat enige overdrijving in reclames normaal gesproken geen probleem is. De commissie vond dat NS wel mocht zeggen dat de trein een betrouwbaar vervoersmiddel is, maar dat de bewering dat die op tijd komt 'te stellig' is.

Eergisteren bleek dat 13,4 procent van de NS-treinen het afgelopen jaar meer dan drie minuten vertraagd was. Bij 7,2 procent van de treinen was dat meer dan vijf minuten. Hiermee voldoet het bedrijf niet aan de afspraken die met de overheid zijn gemaakt.

Het college van beroep buigt zich op 18 februari opnieuw over de omstreden reclame.

C. Ronaldo: "Schorsing is te hoog"

Cristiano Ronaldo vindt dat hij voor zijn rode kaart tegen Malaga veel te zwaar gestraft is. Bij een 2-0 voorsprong rukte hij zich los van verdediger Patrick Mtiliga waarbij hij diens neus brak. Hij kreeg voor deze aanslag op de oud-Feyenoorder direct rood en moet nu twee duels toekijken. De Portugees is in beroep gegaan tegen zijn straf.

"Ik ben niet onder de indruk van de opgelegde straf. Maar ik vind dat de straf veel te hoog is. Daarom heb ik ook alle vertrouwen dat mijn beroep wordt aangenomen en dat de straf gereduceerd wordt," zei Ronaldo die van mening is dat er bij de overtreding op Mtiliga geen opzet in het spel was.


Bekijk de video en oordeel zelf of het rood was of niet

Strengere aanpak criminele vreemdeling

De Tweede Kamer is het in meerderheid en op hoofdlijnen eens met een strengere aanpak van vreemdelingen die criminaliteit of overlast veroorzaken. Het parlement wil later in een voortgezet overleg nog het een en ander toevoegen.

Het plan van minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie betekent dat de verblijfsvergunning van plegers van ernstige delicten, zoals huiselijk geweld, mensenhandel, drugs- en wapenhandel, eerder wordt ingetrokken. Ook bij veelplegers van delicten zoals diefstal zal dat gebeuren. Strafmaat en aantal veroordelingen worden allebei meegeteld.

Behalve het beleid wordt ook de uitvoering aangescherpt. Albayrak vertelde vandaag dat Hirsch Ballin en zijzelf zich dikwijls hebben afgevraagd hoe vaak zij zich nog moesten neerleggen bij gevallen als dat van een Irakees die uit eerwraak een vrouw afslachtte en twee criminele Marokkaanse broers uit het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Als gevolg van de oude wetgeving konden zij niet worden uitgezet. Met name de VVD en de PVV kunnen dat niet verkroppen, bleek vandaag tijdens de behandeling van het voorstel. "Dat willen wij ook niet", aldus de staatssecretaris.

Schumacher denkt al aan langere comeback

Michael Schumacher heeft nog geen meter in een Formule 1-bolide gereden, maar sluit nu al niet uit dat hij langer blijft dan de drie jaar waar hij nu een contract voor heeft.

De zevenvoudig wereldkampioen zei dat vandaag in de Duitse krant Bild. Een contract voor drie jaar was in eerste instantie niet wat de 41-jarige Duitser wilde, maar "het hoeft na die drie jaar niet op te houden".

Schumacher keert dit jaar bij Mercedes GP terug in hoogste autosportklasse na een afwezigheid van drie jaar. De wereldtitel winnen in zijn eerste jaar lijkt hem nog iets te optimistisch, maar hij verwacht niet achteraan mee te rijden. "De wereldtitel moet ons doel en onze drijfveer zijn."

Hitzlsperger op zoek naar andere club

Duits international Thomas Hitzlsperger is op zoek naar een andere club. De middenvelder heeft bij VfB Stuttgart geen basisplaats meer. Om in aanmerking te blijven komen voor deelname aan het WK moet hij van bondscoach Joachim Löw wekelijks spelen.

In de Stuttgarter Zeitung laat Hitzlsperger weten eigenlijk helemaal niet uit Stuttgart weg te willen. "Een transfer op dit moment zou een noodoplossing zijn", zegt hij in de krant. De 27-jarige Hitzlsperger vroeg daarom een gesprek aan met zijn trainer Christian Gross over zijn toekomst bij VfB.

Al denkt de 51-voudig international na over een transfer, zo ver is het nog niet. Geruchten dat hij al rond zou zijn met Real Zaragoza wees hij als 'onzin' van de hand.

Lijk baby in koelkast moeder gevonden

De politie in de Oost-Duitse deelstaat Thüringen heeft in de woning van een als vermist opgegeven vrouw een gruwelijke ontdekking gedaan. In de koelkast werd het lijkje van een pasgeboren baby aangetroffen.

De 21-jarige vrouw, de moeder van het kind, is inmiddels terecht. Zij was door haar ouders als vermist opgegeven nadat zij een afscheidsbriefje hadden gevonden waarin zij aankondigde zelfmoord te willen plegen. Zij werd door de politie op straat aangetroffen en is onder psychiatrische behandeling gesteld. Op het babylijkje zal autopsie worden verricht om vast te stellen of het kind levend ter wereld is gekomen.

Deel schuld Afghanistan kwijtgescholden

Afghanistans schuldeisers hebben ermee ingestemd het land 1,6 miljard dollar (1,14 miljard euro) van zijn schuld kwijt te schelden. Dat heeft de Britse minister van financiën, Alistair Darling, vandaag gezegd. De beslissing werd genomen aan de vooravond van de Afghanistan-conferentie die morgen in Londen van start gaat.

De maatregel is bedoeld om de regering van de Afghaanse president Hamid Karzai te helpen de kwetsbare Afghaanse economie weer op te bouwen. In totaal is nu elf miljard dollar (7,8 miljard euro) aan schulden kwijtgescholden.

De conferentie spitst zich toe op de vraag welke maatregelen nog nodig zijn om de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in Afghanistan aan Afghaanse troepen over te kunnen dragen en Taliban-strijders ertoe te kunnen verleiden om de strijd op te geven.

Kamer wil sms-diensten snel aanpakken

De Tweede Kamer wil tempo maken met de aanpak van betaalde sms-diensten. Staatssecretaris van Economische Zaken Heemskerk (PvdA) zegt een halfjaar nodig te hebben voor de benodigde wetgeving, maar dat duurt de Kamer te lang, bleek vandaag tijdens een debat. "Dit moet met spoed gebeuren", zei Arda Gerkens (SP).

Heemskerk kondigde vrijdag maatregelen aan voor de aanpak van de sms-diensten. Er komen nog steeds veel klachten binnen over abonnementen met betaalde sms-diensten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bestellen van een ringtone, waarbij niet direct duidelijk is of sprake is van een abonnement. Vooral kinderen worden soms op hoge kosten gejaagd.

Daarom wordt de gedragscode die de sector zelf hanteert, aangescherpt en komt de staatssecretaris met aanvullende wetgeving. Die moet telecombedrijven in staat stellen te weigeren geld van iemands rekening af te schrijven als de betreffende sms-aanbieder de gedragscode niet naleeft.

De Kamer steunt het pakket maatregelen, maar wil dat Heemskerk vaart maakt met de invoering ervan. De bewindsman zegt ongeveer een halfjaar nodig te hebben, maar verschillende partijen wezen erop dat de wetgeving veel sneller kan worden ingevoerd door de huidige telecomwet te wijzigen.

"Ik heb geen vertrouwen meer in de zelfregulering van de sector", zei Martijn van Dam (PvdA). "Ze hebben genoeg kansen gehad. Nu doen wij het zelf." Van Dam is van plan snellere actie af te dwingen met een motie. Ook GroenLinks en de SP drongen aan op snelheid. Heemskerk zei daarop dat hij liever de 'koninklijke weg' bewandelt, maar dat hij zich zal neerleggen bij een meerderheid van de Kamer.

Klink mag specialisten korten

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) mag de tarieven van medisch specialisten korten. Die hadden een kort geding aangespannen tegen het besluit van Klink om de tarieven van behandelingen omlaag te brengen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelde dat het algemeen belang boven het belang van de specialisten gaat. Die verdienen voldoende, vindt de rechter.

De bewindsman wil meer dan een half miljard euro besparen door de tarieven van specialisten te verlagen. De afgelopen jaren is het budget van de specialisten door de invoering van het zogeheten DBC-systeem overschreden. Klink wil dit rechttrekken door per 1 januari een algemene korting op te leggen.

De Orde van Medisch Specialisten is woedend over dit plan en spande een kort geding aan. De voorzieningenrechter erkent dat de korting van 12,69 procent een 'zeer forse ingreep' is, maar ziet geen aanleiding om hier een stokje voor te steken omdat deze niet 'onmiskenbaar onrechtmatig' is. Er is bovendien geen spoedeisend belang, omdat de bezwaren van de specialisten later nog behandeld worden door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Mogelijk kan dan te veel opgelegde korting worden terugbetaald.

De rechter vraagt zich wel af of de minister voldoende naar de mogelijkheid heeft gekeken om niet de hele beroepsgroep, maar per specialisme kortingen door te voeren. Ook uit de rechter kritiek op het DBC-systeem, de diagnosebehandelcombinatie. Hierbij geldt een vast tarief per behandeling, maar omdat er meer dan dertigduizend DBC's zijn is dit systeem veel te ondoorzichtig. Klink werkt aan een alternatief voor dit declaratiestelsel.

Eerste Iraanse vrouw op Winterspelen

Voor het eerst in de geschiedenis zal Iran komende maand bij de Olympische Winterspelen worden vertegenwoordigd door een vrouw. Skiester Marjan Kalhor heeft zich op de slalom en de reuzenslalom gekwalificeerd voor Vancouver.

Overigens zal ze zich in Canada wel aan de regels van de islam moeten houden. Ze zal op de piste haar haren moeten bedekken en haar lichaamscontouren mogen niet zichtbaar zijn.

Naast Kalhor doen er overigens in Vancouver nog twee Iraniërs mee, namelijk de broers Pourya en Hossein Saveh-Shemshaki.

Bevrijding Auschwitz 65 jaar geleden

Op 27 januari is het 65 jaar geleden dat concentratiekamp Auschwitz bevrijd werd. Soldaten van het Rode Leger troffen er die dag enorme hoeveelheden kleding, vrouwenhaar, schoenen, brillen, kinderwagens, koffers en andere eigendommen aan, die ooit hadden toebehoord aan de mannen, vrouwen en kinderen, voornamelijk van Joodse komaf, die omgebracht waren in de gaskamers. Maar verder wees niks er nog op dat op deze locatie bijna drie jaar lang een fabrieksmatige massamoord had plaatsgevonden. Het sneeuwde en er heerste een merkwaardige rust. Van de gaskamers en crematoria restten nog slechts hopen puin. Eén van de gebouwen was op 7 oktober 1944 opgeblazen door in opstand gekomen Joodse gevangenen. De rest was door de kampleiding vernietigd om de sporen van massamoord uit te wissen. 

Zorgen om sneeuwgebrek in Vancouver

De zorgen nemen toe over het gebrek aan sneeuw in Vancouver. Zestien dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen is er sprake van een crisisstemming.

Deze maand was het ongekend warm en nat in het skigebied Cypress Mountain, waar tijdens de Spelen het snowboarden en freestyleskiën worden gehouden. "De zorgen zijn groot", aldus Peter Judge, de voorzitter van de Canadese bond voor freestyleskiën. Het voorspelde koudefront in het weekeinde moet verlichting brengen.

Er wordt nu met man en macht gewerkt om de pisten te prepareren. Alle beschikbare sneeuw wordt naar Cypress Mountain getransporteerd. Volgens een woordvoerster van het organisatiecomité VANOC gaan de wedstrijden hoe dan ook door. "We hebben daarvoor de nodige technologie beschikbaar", liet Mary Fraser weten.

Amateur Jihadist: ballen verschroeid

De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab werd uitgebreid opgeleid in een trainingskamp in Jemen. Naast maanden van onderwijs in de extreemste stromingen van de Islam, werd hij uitgebreid getraind  in de omgang met explosieven en allerhande manieren om de zware beveiliging van de diverse luchthavens te omzeilen. Mentaal werd hij volledig voorbereid op het brengen van het ultieme offer voor Allah, door het geven van zijn leven in de Jihad. Er werd een zeer geavanceerde bom ontwikkeld, waarmee hij niet kan worden gedetecteerd, maar die toch krachtig genoeg zou zijn om een enorme ramp te veroorzaken. Tenslotte deed hij daadwerkelijk een poging om boven Detroit een verkeersvliegtuig uit de lucht te knallen.
Het resultaat: hij zet z'n ballen in de fik en wordt vervolgens door een paar passagiers op zijn muil gestompt.

Ajax en PSV: "Hoge beloning voor kampioenschap"

Zowel Ajax als PSV zullen hun spelers rijkelijk belonen bij een eventueel kampioenschap in de Eredivisie. Koploper PSV houdt het nog bescheiden met een bonus van 140.000 euro per voetballer bij een landstitel. Nummer drie Ajax biedt zijn spelers elk 300.000 euro mocht de titel voor het eerst sinds 2004 weer naar de hoofdstad gehaald worden.

Ajax zit er financieel niet rooskleurig bij, maar wil de spelers bij een eventuele titel toch fors belonen. De Ajacieden krijgen sinds het bewind van Marco van Basten geen premie meer na het behalen van punten. Slechts een kampioenschap en een kwalificatie voor de Champions League levert nog een bonus op.

Was bij PSV de kampioenspremie bij het behalen van de titel twee jaar geleden nog 125.000 euro, nu hebben de spelers een 15.000 euro hogere premie bedongen. Om voor de volledige premie in aanmerking te komen moeten de Boerûh wel in minimaal 25 wedstrijden in actie zijn gekomen.

Deze premies zijn opmerkelijk in een tijd dat er clubs in financiële problemen verkeren en zoals HFC Haarlem omvallen. Daarom wil de KNVB in februari met een delegatie van de clubs praten over de hoge premies en salarissen, de dalende inkomsten en de bijbehorende financiële problemen. Hieruit moet een voorstel volgen om de problemen in de toekomst te kunnen voorkomen.

Doodstraf voor Australiër in Afghanistan

Een Australische huurling is in Afghanistan ter dood veroordeeld wegens de moord op een Afghaanse collega. De schuld van de moord probeerde de man bij de Taliban te leggen. Dat heeft een rechtbank in Kabul gezegd.

De Australische ex-militair Robert William Langdon (38) werd vorig jaar oktober door een hof in Kabul schuldig bevonden aan moord en ter dood veroordeeld. Een hof van beroep bevestigde het vonnis vorige week.

De Australische premier Kevin Rudd liet weten dat zijn regering alles in het werk zal stellen om te voorkomen dat het vonnis voltrokken wordt. Australië is sterk gekant tegen de doodstraf en voert geregeld een stevige lobby om doodvonnissen van veroordeelde landgenoten omgezet te krijgen in celstraffen.

Langdon werkte voor het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Four Horsemen International en heeft toegegeven in mei een Afghaanse bewaker te hebben doodgeschoten na een ruzie over de beveiliging van een konvooi. Volgens Langdon liep het konvooi in de provincie Wardak in een hinderlaag van de Taliban, maar wist het te ontkomen naar de hoofdstad van de provincie. Daar aangekomen zouden de twee ruzie hebben gekregen over de vraag of het konvooi zijn tocht moest voortzetten.

Volgens Langdon schoot hij de bewaker neer uit zelfverdediging, omdat de laatste naar zijn pistool zou hebben gegrepen. Andere getuigen zetten hun vraagtekens bij deze uitleg. De Afghaanse bewaker zou hebben geruzied met Langdon omdat hij het niet veilig achtte de rit te vervolgen. De Australiër zou de man daarop met een kalasjnikov hebben neergeschoten, het lichaam in een voertuig hebben gelegd en het konvooi verder hebben laten rijden. Wat later zou Langdon de overige bewakers opdracht hebben gegeven in de lucht te vuren, om een aanval van de Taliban te simuleren, en zou hij zelf een granaat hebben gegooid in de achterbak van het voertuig waarin het lichaam van de door hem neergeschoten bewaker lag.

Langdon werd gearresteerd toen hij met een vliegtuig het land wilde verlaten.

Laatste 'Harry Potter'-films in 3D

De verfilmingen van het laatste Harry Potter-boek, 'Harry Potter and the Deadly Hallows', verschijnen in 3D. Het zevende boek wordt in twee delen verfilmd en beide films zijn in 3D te zien, schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

Uitgever Warner Bros hakte de knoop door na een test met de 3D-weergave van 'Clash of the Titans'. Warner was tevreden over de resultaten, waarna werd besloten de laatste Harry Potter-films in 3D in de bioscopen te brengen. De extra kosten die dit met zich meebrengt zijn al omlaaggegaan, waardoor het voor Warner nog vijf miljoen dollar per film extra kost om de 3D-weergave te realiseren.

De zesde film uit de serie, 'Harry Potter and the Halfblood Prince' was overigens al deels in 3D te aanschouwen. Dit betrof wel alleen de Imax-versie van de film.

Het laatste Harry Potter-boek wordt in twee delen verfilmd om zoveel mogelijk details uit het boek op het grote scherm te kunnen brengen. Het eerste deel moet november dit jaar verschijnen en het tweede gaat in de zomer van 2011 in première.

Gullit: "Galaxy-flop lag aan mij"

Ruud Gullit geeft zichzelf de schuld van zijn mislukte avontuur bij Los Angeles Galaxy. Dat zei hij tegen de Amerikaanse zender ESPN. Gullit kon niet aan de Amerikaanse cultuur wennen. "In LA heeft niemand het over voetbal. Geen tv-stations, je ziet het nergens. Ik heb die adrenaline juist nodig. Als niemand het erover heeft, wordt het een mysterie."

Gullits komst naar Los Angeles werd in november 2007 met veel bombarie aangekondigd. Negen maanden later vertrok hij alweer met slechts zes zeges uit negentien wedstrijden.

"Het was te veel een confrontatie tussen mijn manier en die van de Major Leuge Soccer", zei Gullit. De Nederlander kon niet wennen aan de transferregels in de Amerikaanse competitie en het play-offsysteem, dat volgens hem topvoetbal niet stimuleert. "Je moet overal iedere week goed spelen om kampioen te worden. Hier gaat het er echter om in de play-offs terecht te komen. Hoe je er komt is niet belangrijk, als je in de play-offs maar goed speelt."

Gullits voor MLS-begrippen enorme salaris hielp zijn acceptatie ook niet. In drie jaar zou hij zes miljoen dollar gaan verdienen, veel meer dan gebruikelijk in het Amerikaanse voetbal. "Voor het normale salaris was ik niet vanuit Europa gekomen, dus hadden ze nieuwe sponsors nodig om dat te betalen. Maar wie kent Ruud Gullit in de VS? Wie wil dat bedrag betalen? Het moment dat je erachter komt dat sponsoren dat niet willen, beginnen alle problemen."

Van Damme gaat weer kickboksen

Goed nieuws voor alle fans van Jean-Claude van Damme. De al weer vijftigjarige actieheld gaat weer kickboksen.

De Belg gaat niet slechts op veteranenniveau kickboksen, maar zal zelfs deelnemen aan een heus kickbokstoernooi. In China zal Van Damme het opnemen tegen de 37-jarige Somluck Kamsing, die in 1996 Olympisch kampioen werd en al meer dan driehonderd keer wist te winnen.

"Het zal de eerste keer zijn dat een vent van 50 tijdens een officiële wedstrijd zal vechten in Macau", vertelt de acteur. "Het is een beetje gevaarlijk, maar het leven is te kort."

Crimineel jongerencentrum gesloten

Een jongerencentrum in Amsterdam is vandaag gesloten omdat hier soft- en harddrugs verhandeld werd. In december vond een inval plaats bij het pand aan de Crynssenstraat in stadsdeel de Baarsjes. Toen werden hier drugs, wapens, onder meer een boksbeugel en een zwaard, en gestolen goederen aangetroffen, meldt de gemeente.

Twee personen werden bij de inval aangehouden vanwege wapenbezit, vijf voor drugshandel, een voor het in bezit hebben van een openbaar vervoerpas die was buitgemaakt bij een straatroof. Bij de drugshandel zouden ook minderjarigen betrokken zijn. De gemeente laat vandaag weten om het jongerencentrum High School voor onbepaalde tijd te sluiten.

Stadsdeel de Baarsjes stelt in een reactie weten de sluiting 'goed nieuws voor de buurt' te vinden. Benadrukt wordt dat High School een particuliere stichting is die niet onder het jongerenwerk van het stadsdeel valt.

Flitsende Super Street Fighter IV trailers

Afgelopen jaar verschenen het langverwachte Street Fighter IV. Hardcore fans konden niet wachten op deze nieuwe game waarin ze helemaal los konden gaan. De simpele besturing maar erg diepe gameplay maakt de game populair bij beginners en gevorderden waardoor de game een groot succes bleek.

Dit jaar verschijnt Super Street Fighter IV waarin onder andere nieuwe karakters en nieuwe levels te spelen zijn. Van deze game zijn nu twee trailers verschenen. De eerste is een flitsende trailer met gameplay-materiaal. De tweede trailer draait om Juri, één van de nieuwe karakters in de game.


Federer had last van laagstaande zon

Roger Federer bereikte eerder vandaag ten koste van Nikolay Davydenko de halve finales bij de Australian Open. Voor de Zwitser was het de 23e maal dat hij een halve finale bereikte van een grand slamtoernooi.

Na afloop van de partij had Federer een opmerkelijke verklaring voor zijn slechte optreden in de eerste set. "Ik had veel last van de laagstaande zon. Sommige ballen waren slecht te zien doordat de baan deels in de zon en deels in de schaduw lag."

Nadat hij de eerste set had verloren, verdween Federer even voor een sanitaire stop naar de kleedkamers. Dat was opvallend te noemen omdat de spelers toen nog maar een half uur op de baan stonden.  "Ach, je mag twee stops nemen tijdens een partij. En in de tijd dat ik weg was, was de zon toch weer één of twee centimeter verder ondergegaan. En bovendien, ik moest écht naar de wc", grapte Federer.

Yahoo ziet nettowinst dalen

Yahoo Inc. heeft in het vierde kwartaal de nettowinst zien dalen ten opzichte van een jaar eerder, zo meldde het internetbedrijf gisteren nabeurs. De nettowinst kwam uit op $119 miljoen, of $0,11 per aandeel, tegenover $278 miljoen, of $0,22 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Hierin zijn kosten van $0,04 per aandeel verwerkt gerelateerd aan de voorgenomen samenwerking met Microsoft en herstructurering.

De omzet daalde in het vierde kwartaal naar $1,26 miljard van $1,38 miljard. Analisten hadden gerekend op een winst van $0,11 per aandeel en een omzet van $1,23 miljard.

Inbreker ontkomt dankzij gladheid

Een inbreker in Lelystad wist gisteren uit handen van de politie te blijven doordat een politieauto tegen een boom gleed en meerdere agenten onderuitgingen. De agenten raakten niet ernstig gewond. Wel liepen de twee dienders in de auto een bult en een flinke schram op. Een tweede verdachte werd wel opgepakt.

Op weg naar de melding van de inbraak in een woning aan de Vossemeerstraat ging het al mis. De politieauto gleed uit de bocht en knalde frontaal op een lantaarnpaal. De agenten gingen te voet verder naar de woning.

Agenten in een andere politieauto onderschepten de auto van de inbrekers in de IJmeerstraat en konden een van hen inrekenen. De andere vluchtte te voet. Bij de achtervolging door soms spiegelgladde steegjes gingen drie agenten hard onderuit en wist de verdachte te ontkomen.

De man die wel werd ingerekend is een 26-jarige bekende van de politie. De man uit Lelystad zit nog vast.

Katie Melua komt naar Amsterdam

Katie Melua geeft eind dit jaar een concert in Amsterdam. Concertorganistor Mojo laat vandaag weten dat de 25-jarige zangeres op 1 december in de Heineken Music Hall staat. De kaartverkoop gaat aanstaande zaterdag van start.

De 25-jarige Britse zangeres komt in mei met een nieuw album, geproduceerd door William Orbit. Hij werkte eerder samen met onder anderen Madonna, Oleta Adams en Blur. Melua stond in 2004 op North Sea Jazz, drie jaar later mocht ze het festival openen. De in Georgië geboren zangeres trad in 2008 voor het laatst op in Nederland.

Melua brak door met het nummer 'Nine Million Bicyles', dat ze zong tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. 'Nine Million Bicyles' komt van Katies tweede album 'Piece by Piece'. De plaat uit 2005 is in Nederland het best verkochte album van de laatste tien jaar.


Katie Melua - Nine Million Bicycles

'Teixeira redder F1-team Campos'

Het lijkt er op dat Tony Teixeira het Formule 1-team van Adrian Campos gaat redden. De Zuid-Afrikaanse zakenman zal naar verluidt de aandelen in het team overnemen die momenteel eigendom zijn van Meta Image. Het Spaanse Cadena SER meldt dat een aankondiging hierover aanstaande is.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport krijgt het Spaanse marketingbureau Meta Image haar financiering voor het jaar 2010 niet rond. A1GP-baas Teixeira zal daarom investeren in het team en wil de huidige A1GP-kampioen Adam Carroll in de bolide naast Bruno Senna hebben. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de deal echter tegenhouden, omdat die wil dat eerst alle schulden van het in problemen verkerende A1 Grand Prix afgelost worden.

De Brit zou de voorkeur geven aan Stefan GP van de Serviër Zoran Stefanovic, maar kan niet om de inschrijving van Campos heen. Deze wil het vergevorderde project met Dallara doorzetten. Mocht Teixeira hem bij zijn droom gaan helpen dan is er volgens Diario Sport een bedrag van twintig miljoen euro mee gemoeid. Andy Soucek zou de financiering voor een stoeltje volgens de krant rond hebben. "De onderhandelingen zijn tijdelijk stilgelegd. Ik hoop deze week op een telefoontje van Adrian," zei de Spanjaard die vorig jaar kampioen werd in de Formule 2.

McClaren eist een antwoord van FC Twente

FC Twente is de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. Uit twee wedstrijden werden slechts twee punten gehaald door de voormalige koploper van de Eredivisie. Trainer Steve McClaren wil vanavond een antwoord van zijn selectie op de slechte prestaties in de bekerwedstrijd tegen Sparta.

Na de doelpuntloze remise in de Euroborg sprak doelman Sander Boschker over ploeggenoten die "de kantjes ervan af lopen". De rust die er voor de winterstop was lijkt in een klap verdwenen. McClaren wilde niet reageren op de uitspraken van zijn keeper. "Dit bespreken we intern", waren de woorden van de trainer.

De Telegraaf meldt dat McClaren vanavond in de kwartfinale van de KNVB beker een antwoord van zijn ploeg wil op de slechte prestaties van de afgelopen weken. Grote veranderingen zal hij niet doorvoeren in zijn elftal. "We zullen zeker niet overreageren na één teleurstellende wedstrijd."

Aanhouding voor schietpartij Groningen

Een 33-jarige Amsterdammer is aangehouden in verband met de schietpartij die op 13 november vorig jaar plaatsvond in Groningen. Hierbij werd een 26-jarige man uit Hoogezand neergeschoten. Hij overleefde het incident.

De schietpartij vond rond 07.30 uur plaats in de Poelestraat, een populaire uitgaansstraat in Groningen. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zal vermoedelijk volledig herstellen. Volgens medici heeft hij veel geluk gehad.

De Amsterdammer die gistermiddag is aangehouden wordt verdacht van poging doodslag en moord. Eerder werden twee andere mannen aangehouden en ondervraagd, zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, meldt de politie.

Van Bommel en Duisenberg niet vervolgd

Gretta Duisenberg en de SP-Kamerleden Harry van Bommel en Sadet Karabulut worden niet vervolgd voor het aanzetten tot haat. De drie liepen begin vorig jaar mee in een anti-Israëldemonstratie waarbij leuzen werden gescandeerd als 'intifada, intifada, Palestina vrij' en 'Hamas, Hamas, joden aan het gas'. Het Openbaar Ministerie laat vandaag weten de aangifte wegens aanzetten tot haat, discriminatie of geweld te seponeren.

Advocaat Bram Moszkowicz had aangifte gedaan tegen het drietal. Op een filmpje op YouTube was te zien dat de drie opriepen tot intifada. Op de achtergrond werd de leus over joden aan het gas geroepen. Van Bommel zei dat hij dat niet gehoord heeft.

Het OM laat weten dat het de Kamerleden en Duisenberg niet kan worden verweten dat zij niet onmiddellijk afstand hebben genomen van de leus. Uit het filmpje blijkt dat het onwaarschijnlijk is dat ze gehoord hebben dat andere demonstranten de antisemitische teksten riepen.

Het roepen van 'Hamas, Hamas, joden aan het gas' is strafbaar. Tijdens de demonstratie begin januari in Amsterdam heeft de politie niemand aangehouden voor het scanderen van de leus. Uit het filmpje blijkt niet duidelijk wie de tekst heeft geroepen, dus kan niemand als getuige worden opgeroepen.

Het oproepen tot intifada is niet strafbaar, omdat het geen betrekking heeft op joden in het algemeen, maar is gericht tegen de staat Israël. Daarom is er van aanzetten tot haat, discriminatie of geweld geen sprake. Met intifada kan zowel een gewelddadige als een geweldloze opstand worden bedoeld.

Steven Tyler brengt serenade in doe-het-zelfzaak

Steven Tyler verbaasde klanten van een doe-het-zelfzaak in Californië door twee Aerosmith-nummers over de intercom van de zaak te zingen. Bezoekers van het Home Depot-filiaal wisten niet wat hen overkwam toen ze de voormalig Aerosmith-zanger ineens 'Dude Looks Like a Lady' en 'I Don't Want to Miss a Thing' door de zaak hoorden schallen.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een imitator ging, maar medewerkers van de bouwzaak vertelden entertainmentwebsite TMZ dat het echt Tyler was die de microfoon greep. De 61-jarige rocker gaf zijn repertoire een draai door ook na een hijs helium te zingen. TMZ vergelijkt Tylers stemgeluid met dat van de Bee Gees.

Tyler ligt wat betreft zijn bandmaten uit Aerosmith. Gitarist Joe Perry maakte vorige week bekend dat hij en de rest van de band op zoek zijn naar een nieuwe zanger. Tyler liet zich vorige maand opnemen in een afkickkliniek wegens een medicijnverslaving. Begin augustus kukelde de zanger tijdens een concert van het podium en was hij maandenlang uitgeschakeld.

'Minder pensioen of premie omhoog'

De pensioenen moeten omlaag om werknemers een zeker pensioen te kunnen blijven bieden. Dat is een van de manieren om het pensioenstelsel betaalbaar te houden, staat in een vandaag verschenen advies (pdf).

Door de vergrijzing wordt het pensioenstelsel steeds duurder. Als er niets gebeurt, stijgen de premies de komende jaren explosief. Het verlagen van de pensioenen is volgens de commissie, voorgezeten door hoogleraar Kees Goudswaard, een van de mogelijke oplossingen. Wie langer doorwerkt dan normaal, kan dan rekenen op een hoger pensioen.

Een andere mogelijkheid is om het pensioen minder zeker te maken. Dat zou betekenen dat pensioenen bij bijvoorbeeld tegenvallende beleggingen door het pensioenfonds, lager kunnen uitvallen dan gepland. Een deel van het pensioen zou dan alleen onder voorwaarden worden uitgekeerd.

Volgens de commissie, ingesteld door minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA), stijgt de gemiddelde pensioenpremie van dertien procent van de totale loonkosten nu naar zeventien procent als er niets verandert. Dat maakt werknemers duurder en Nederland dus onaantrekkelijker voor buitenlandse bedrijven.

Duitser cel in om smokkelen hagedissen

Een Duitser is in Nieuw-Zeeland veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij geprobeerd had beschermde diersoorten het land uit te smokkelen. De man had 44 kleine hagedissen in zijn broek gestopt en probeerde zo met een vlucht het land uit te komen.

Hans Kurt Kubus (58) moet veertien weken de gevangenis in. Daarnaast kreeg hij een boete van vijfduizend Nieuw-Zeelandse dollar (2500 euro). Wanneer hij vrijkomt wordt hij uitgezet naar Duitsland.

Kubus werd in december opgepakt op het vliegveld van Christchurch. Hij had 44 gekko's en skinken in zijn onderbroek verstopt. Hij bekende schuldig te zijn aan het smokkelen van beschermde diersoorten.

De gekko's zouden op de Europese markt zo'n tweeduizend euro per stuk opleveren.

Levensverwachting jongens gestegen

Meisjes die in 2008 geboren zijn, worden 82,3 jaar oud. Die levensverwachting is vier jaar hoger dan die van jongens (78,3). Sinds 1980 is het verschil in levensverwachting tussen de seksen verkleind.

Mannen boekten vanaf 1980 een winst van 5,8 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 3,1 jaar ouder geworden. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op de Europese ranglijst van de levensverwachting zijn de Nederlandse meisjes tussen 1996 en 2006 flink gezakt. Ze hebben in die jaren slechts 1,5 jaren aan levensverwachting gewonnen en zakten op de ranglijst van plek zes naar plaats twaalf. Jongetjes kregen er drie levensjaren bij en stegen een plaatsje naar de vierde positie.

Launch Red Bull op 10 februari

Red Bull Racing zal haar nieuwe Formule 1-bolide voor het jaar 2010 op 10 februari gaan lanceren. De RB6 zal onthuld worden op het circuit van Jerez waar de tweede serie wintertesten van start gaan.

Het Oostenrijkse team besloot de eerste testsessie op het circuit van Valencia te schrappen om zo meer tijd te hebben voor de ontwikkeling van de nieuwe auto. Deze truc paste het team vorig seizoen al met succes toe.

Het zusterteam van Red Bull Scuderia Toro Rosso zal komende maandag 1 februari in Valencia haar nieuwe bolide al gaan onthullen. Het Italiaanse team neemt daar deel aan de eerste testsessie van het nieuwe Formule 1-seizoen.

[AO] Federer na slechte start naar halve finale

Roger Federer heeft zich bij de Australian Open geplaatst voor de halve finales. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in de kwartfinale Nikolay Davydenko met 2-6, 6-3, 6-0 en 7-5.

De Rus begon zeer sterk aan de partij. Federer daarentegen niet. De Zwitser maakte fout na fout en had erg veel problemen met zijn opslag. De eerste set ging dan ook overtuigend naar Davydenko, die de laatste twee confrontaties met Federer overigens won.

Davydenko brak zijn opponent in de tweede set al vroeg. Bij de stand 1-3 en 15-40 kreeg hij zelfs twee kansen op een dubbele break, maar Federer wist die ternauwernood af te wenden. Daarna leek de Zwitser wakker te zijn geworden en ging hij beter spelen. Davydenko daarentegen raakte geen bal meer.

Federer won dertien games op rij, voordat Davydenko weer wat terug wist te doen. Het vervolg van de partij was van hoog niveau. De Rus wist in de vierde set met zijn forehand tot twee keer toe een break onschadelijk maken. Drie keer is meestal scheepsrecht en ook bij de Zwitser bleek dit het geval. Met 7-5 trok hij de set en de partij naar zich toe.

[NHL] Coyotes in extra tijd langs Red Wings

De Phoenix Coyotes hebben in de extra tijd de Detroit Red Wings verslagen. Twee minuten voor tijd stonden zij nog met 4-2 achter, maar in deze twee minuten scoorden de Coyotes twee goals. Vervolgens maakten zij het in de overtime ook af waardoor ze alsnog de twee punten mee naar huis namen.

Coyotes-captain Shane Doan werd naar het strafbankje gestuurd met een 3-2 achterstand, en dit leidde tot de beslissend lijkende 4-2 voorsprong van de Red Wings. Detroit-verdediger Nicklas Lidstrom wist namelijk te scoren. "Op dat moment voel je je heel klein. Het liefst wil je dan onder de bank kruipen en je verstoppen", zei Doan hierover. Dat deed hij echter niet, en zijn teamgenoten ook niet.

Met nog twee minuten te gaan kwam Detroit-speler Darren Helm namelijk op het strafbankje te zitten voor haken. Phoenix-coach Dave Tippett reageerde door goalie Ilya Bryzgalov uit het doel te halen voor een extra schaatser om zo een zes tegen vier-situatie te creëren. Hieruit scoorde verdediger Keith Yandle met een afstandsschot. Tippett hield Bryzgalov op de bank voor een zes tegen vijf-situatie waarna verdediger Ed Jovanovski de puck van dichtbij in het doel wist te werken. Doan gaf op beide goals een assist.

In de overtime periode maakte Doan het zelf af. Bij een rebound van een schot van Matthew Lombardi was goalie Howard uit positie, waarna Doan voor het doel langs kon schaatsen om te scoren. "We maakten in het begin een paar grote fouten die zorgden dat we achter de feiten aanliepen, maar we hebben een manier gevonden om er weer uit te komen", aldus Tippett. Detroit-coach Mike Babcock dacht dat de overwinning al binnen was. "We stonden twee goals voor met nog twee minuten te gaan. In die situatie kregen zij geen punten en wij twee, maar uiteindelijk gaan zij met twee punten weg en wij maar met ééntje. Dat helpt ons zelfvertrouwen niet bepaald."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Detroit Red Wings Phoenix Coyotes 4-5 (OT)
Toronto Maple Leafs Los Angeles Kings 3-5
New York Islanders Washington Capitals 2-7
Atlanta Thrashers Anaheim Ducks 2-1
Columbus Blue Jackets Nashville Predators 3-2
Ottawa Senators New Jersey Devils 3-0
Florida Panthers Montreal Canadiens 2-1
Edmonton Oilers Chicago Blackhawks 2-4

Bolide US F1 pas eind februari gereed

De nieuwe bolide van Team US F1 zal pas eind februari voor het eerst op het circuit te zien zijn. Technisch directeur Peter Windsor zei eerder deze maand nog dat de Type 1 begin februari zijn vuurdoop op Barber Motorsport Park zou gaan beleven, maar de nieuwe coureur José María López meldde Reuters dat die datum verschoven is.

"De auto is tussen de 20e en 25e februari gereed en daarna gaan we deze in Alabama testen," zei López. De Argentijn heeft volgens Reuters voor één jaar getekend bij de Amerikaanse renstal. Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 14 maart met de Grand Prix van Bahrein.

Meye naar Cambuur Leeuwarden

Geoffrey Meye komt de rest van het seizoen op amateurbasis uit voor SC Cambuur Leeuwarden. De 27-jarige verdediger kwam dit gisteravond overeen met SC Cambuur.

Meye speelde in de jeugd bij Geinoord, Elinkwijk en PSV. Hij debuteerde in het seizoen 2000/2001 bij FC Den Bosch. Na 56 wedstrijden en drie doelpunten verruilde hij Den Bosch in het seizoen 2004/2005 voor Stormvogels Telstar. Sinds 2008 speelde hij bij HFC Haarlem dat eerder deze week failliet werd verklaard.

Politiemedewerker op non-actief om drugshandel

De Amsterdamse politie heeft een medewerker buiten functie gesteld omdat hij wordt verdacht van drugshandel. Of tegen de 22-jarige man ook een strafrechtelijk onderzoek loopt, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen. De politie doet ook geen mededelingen over de aard van de verdenking of de functie van de man.

De medewerker mag nu niet aan het werk. De maatregel is een gradatie minder erg dan een schorsing, maar kan volgens de politie wel het voorportaal zijn tot ernstigere sancties, zoals ontslag.

Paraguay bidt voor neergeschoten WK-speler

Gisteravond hebben ruim 10.000 Paraguayanen zich verzameld bij het Defensores del Chaco-stadion in Asunción om daar te bidden voor de neergeschoten international Salvador Cabañas.

De spits, zeer geliefd in zijn vaderland, werd eergisteren in een bar in Mexico-Stad in het hoofd geschoten. Cabañas, die vecht voor zijn leven, zou tijdens het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika een belangrijke pion voor zijn land moeten zijn.

De 29-jarige voetballer heeft nog steeds een kogel in zijn hoofd. Uit angst meer schade aan te richten, durven de artsen die niet te verwijderen.

 

NCsoft waarschuwt voor cybercriminaliteit in Aion

Het is een groeiend probleem in de wereld van MMORPG's: cybercriminaliteit. Door de populariteit van het genre maken steeds meer criminelen er misbruik van om achter de account-gegevens van spelers te komen zoals hun creditcardnummer. Aion-ontwikkelaar NCsoft is al een tijdje bezig met een heftige oorlog, zoals ze het zelf noemen, met zaken als de verkoop van ingame geld voor echt geld en in een open brief roepen ze hun spelers op tot medewerking.

Dat het probleem niet klein is blijkt wel uit de cijfers die NCsoft in dit artikel naar buiten brengt. Duizenden gamers melden zich met gestolen accounts, waardoor ze inmiddels lang moeten wachten voor het probleem is opgelost en in totaal is de markt voor digitaal geld zo'n $2 miljard waard inmiddels.

Wat NCsoft vooral duidelijk wil maken is dat het niet alleen de onervaren gamers zijn wiens accounts gestolen worden, maar dat het iedereen kan overkomen, tot de meest ervaren spelers aan toe. Natuurlijk is er een aantal simpele stappen waarmee je de kans hierop al drastisch kunt verkleinen. Het gaat dan om simpele dingen als het niet uitlenen van je wachtwoord aan vrienden of het invullen van je wachtwoord via zogenaamde phishing-berichten. NCsoft zal namelijk nooit buiten de game om je accountgegevens vragen.

Maar ook het kopen van ingame currency kan je zomaar je account kosten. Naast dat NCsoft natuurlijk absoluut niet blij is met deze gang van zaken, gebruiken sommige verkopers het verkoopproces om virussen of keylogprogramma's op je computer te installeren. Iets dat ook kan gebeuren als je gebruik maakt van power-levelling-diensten. Deze hebben namelijk je accountgegevens nodig en dus kan je je account kwijtraken. Los daarvan zijn deze zaken in strijd met de user agreement.

Het volledige artikel van NCsoft waarin nog meer belangrijke donts vermeld worden kun je hier terugvinden. Niet alleen staat hier wat je kunt doen om je account te beschermen, maar een aantal regels van NCsoft zelf wordt ook genoemd. Aangezien overtreden van deze regels je je account kan kosten is het niet onverstandig om ze toch eens door te nemen.

Aion

Schotenwisseling langs Koreaanse zeegrens

Noord-Korea heeft vandaag artilleriegeschut afgevuurd langs de betwiste westelijke zeegrens met het zuiden. Zuid-Korea reageerde door waarschuwingsschoten te lossen. Er werden geen meldingen gemaakt van slachtoffers. Pyongyang maakte later bekend dat het salvo onderdeel was van een militaire oefening.

Noord-Korea vuurde ongeveer dertig maal in de zee voor de kust van de grens. Het Zuid-Koreaanse leger reageerde direct door van een nabij de zeegrens gelegen eiland honderd waarschuwingsschoten in de lucht af te vuren. Een woordvoerder van de gezamenlijke chefs der staven in Seoul heeft dat gezegd.

De schotenwisseling komt twee dagen nadat het noorden in twee zones in het betwiste gebied een vaarverbod instelde. Seoul heeft opgedragen tot het intrekken van de verboden en noemde ze een 'ernstige provocatie' en een schending van de wapenstilstand.

De zeegrens, aan het einde van de Korea Oorlog in 1953 vastgesteld, is een constante bron van spanningen tussen beide landen. Het noorden wil dat de grens zuidelijker komt te liggen.

Veel 'wietwinkels' in Los Angeles dicht

De meeste van de circa duizend verkooppunten waar marihuana verkocht wordt in de Amerikaanse stad Los Angeles moeten dicht. De gemeenteraad besloot vandaag dat er 187 van de circa duizend open mogen blijven en op termijn zeventig.

Sinds in 1996 de softdrug voor medicinaal gebruik gelegaliseerd werd in Californië schoten de verkooppunten als paddenstoelen uit de grond wat een doorn in het oog is van de gemeente Los Angeles. Door nieuwe regels zijn veel verkooppunten gedwongen te sluiten. Zo moeten de 'wietwinkels' minstens 300 meter van een school, park of bibliotheek gelegen zijn. Ook moeten de verkooppunten om acht uur 's avonds zijn gesloten.

Artsen in Californië mogen marihuana alleen als therapie voorschrijven aan mensen die onder meer kanker of multiple sclerose hebben. Patiënten krijgen dan een vergunning om een jaar lang de softdrug in de speciale winkels te mogen kopen. Daarnaast mogen ze een 'verzorger' aanwijzen die een vergunning krijgt om legaal met wiet op zak rond te lopen.

De vergunning moet jaarlijks verlengd worden. Sommige 'wietdoktoren' hebben vele duizenden patiënten. Amerikanen kunnen 24 uur per dag terecht bij de artsen om de zeer geliefde vergunning te bemachtigen.

Ubisoft in strijd tegen piraterij

Met name publishers voeren al jaren een harde strijd tegen piraterij. De meeste methodes die bedacht worden, beperken echter ook de gamers die wel legaal hun games kopen en spelen. Soms betekent dit dat de DVD in de drive moet blijven, dat er een beperkt aantal keer is dat een spel geïnstalleerd kan worden of de noodzaak om speciale drivers te installeren zoals bijvoorbeeld met bepaalde versies van StarForce het geval was.

In de praktijk blijkt veelal dat het beperken van gamers een averechtse uitwerking heeft en dat het makkelijker kan zijn om maar een illegale game ergens vandaan te plukken. Dit hebben publishers intussen ook steeds vaker door en er worden dus andere wegen ingeslagen om hogere verkopen te genereren. Zo meldden we eerder al dat EA van mening is dat beveiliging op het produkt zelf ouderwets geworden is, en zij gaan zich dan ook meer richten op DLC.

Ubisoft gaat het een tikkeltje anders doen volgens Brent Wilkinson, director Customer Service en en Production Planning van Ubisoft. Het sleutelwoord is niet al te opvallend, namelijk internet. Dit werd al wel vaker ingezet om games te activeren en bij te houden hoeveel keer een game geïnstalleerd is en dergelijke. Maar Ubisoft gaat wat anders doen, namelijk de savegames niet lokaal op de systemen bewaren, maar centraal bij Ubisoft zelf. Een game zal dus overal geïnstalleerd kunnen worden, daar zit geen beperking aan vast. Maar om te kunnen spelen met je savegame zul je wel een internetverbinding moeten hebben om aan te kunnen melden op het netwerk van Ubisoft. Volgens Ubisoft is een permanente internetverbinding voor vrijwel iedereen het geval tegenwoordig. De eerste game die op deze manier gaat werken is de PC-titel Settlers 7.

'President Sri Lanka wint verkiezingen'

De Sri Lankaanse staatstelevisie heeft vandaag gemeld dat de zittende president Mahinda Rajapaksa de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Ondertussen hadden honderden Sri Lankaanse militairen een hotel omsingeld waar de belangrijkste oppositiekandidaat zich ophield op het moment dat de eerste resultaten van de presidentsverkiezingen bekend werden.

De omsingeling is een teken van de gespannen sfeer rond de verkiezingen, waarin Rajapaksa en zijn voormalige legerleider Sarath Fonseka de belangrijkste kandidaten waren.

De twee mannen zijn oorlogshelden in de ogen van het Singalese bevolkingsdeel, omdat zij het leger acht maanden geleden naar de overwinning leidden in de strijd tegen de rebellen van de Tamil Tijgers. Een ruzie deed Fonseka besluiten zijn ontslag in te dienen, zich bij de oppositie aan te sluiten en de president uit te dagen.

Gedurende de verkiezingscampagne beschuldigde de oppositie Rajapaksa ervan verkiezingsfraude te willen plegen. Fonseka zei gisteren dat hij niet kon stemmen omdat zijn naam niet op de registratielijst van kiezers stond. Niet duidelijk is of hij vergeten was zich te registreren of dat hij met opzet van de lijst was gelaten.

Eerste tellingen van zo'n zes miljoen stemmen toonden vandaag aan dat Rajapaksa een voorsprong van 23 procent had op zijn tegenkandidaat. Veertien miljoen mensen in Sri Lanka hebben het stemrecht. Van hen heeft zo'n zeventig procent gisteren ook daadwerkelijk zijn stem uitgebracht.

Op het moment dat deze eerste resultaten werden bekendgemaakt omsingelden militairen het Cinnamon Lake Hotel, waar Fonseka verbleef. Even daarvoor hadden vierhonderd personen, onder wie vermoedelijke legerdeserteurs, zich bij hem in het hotel verzameld, zei Udaya Nanayakkara, een woordvoerder van het leger.

"We weten niet wat hun motief is en als voorzorgsmaatregel hebben we troepen rond het hotel opgesteld. Mensen die naar binnen gaan en naar buiten komen worden gecontroleerd", aldus Nanayakkara. Volgens hem waren er geen plannen om Fonseka te arresteren.

Een oppositioneel parlementslid, Rauf Hakeem, zei dat er geen deserteurs in het hotel aanwezig waren en riep de regering op Fonseka niet in zijn bewegingsvrijheid te belemmeren.

Fonseka is nog altijd uitermate populair onder de troepen die hij naar de overwinning op de Tamil Tijgers leidde. De regering vreesde dat hij verkiezingsfraude zou plegen om daarna te proberen zijn voormalige militairen in te zetten.

Gamers bepalen DLC Forza 3

Nadat Turn 10 zelf auto's koos om in een DLC-pakket te verkopen, is het nu de beurt aan de spelers van Forza 3 om te kiezen. Ontwikkelaar Turn 10 en autosite Jalopnik slaan de handen ineen en werken samen zodat de community kan kiezen welke auto's zij graag via DLC beschikbaar willen zien. 

Door te stemmen op de site van Jalopnik, kan jij helpen met het bepalen van de auto's die in twee DLC-pakketten komen. Stemmen kan tot 29 januari en de eerste DLC zal in de vroege zomer verschijnen. Ook zullen de mannen van Jalopnik hun favorieten kiezen die weer in een pakket beschikbaar komen. 

Het lijkt een goed initatief om de gebruikers te laten kiezen. Zal dit de nieuwe trend van DLC worden? Of heb je toch liever dat alles blijft zoals het is?

Minder voortijdige schoolverlaters

Het aantal leerlingen dat voortijdig stopt met school, is vorig seizoen gedaald. In totaal hielden 42.600 scholieren ermee op zonder een diploma te hebben gehaald. Dat zijn er ruim 4000 minder dan het jaar ervoor. Dat hebben staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en minister Ronald Plasterk van Onderwijs vandaag gemeld.

Ze zijn er echter nog niet. Het kabinet wil dat in 2012 het aantal 'drop-outs' is gehalveerd van 71.000 tot 35.000. "We boeken winst. De landelijke doelstelling komt in zicht", stellen de bewindslieden. Ook in de grote steden daalde het aantal voortijdige schoolverlaters, in Amsterdam met 37 procent, in Den Haag met 26 procent, in Rotterdam met 18 procent en in Utrecht met 11 procent ten opzichte van het peiljaar 2005/2006.

Voor het eerst is er ook een afname te zien bij Antilliaanse/Arubaanse, Surinaamse en Marokkaanse jongens. Het percentage uitvallers was onder deze groepen tot nu toe vrijwel stabiel. Onder allochtone meisjes nam het aantal voortijdige schoolverlaters al wel steeds af.

Uit de cijfers blijkt verder dat de daling van het aantal uitvallers onder allochtone leerlingen groter was dan onder autochtone leerlingen. Van Bijsterveldt en Plasterk sturen half februari een brief naar de Tweede Kamer met een nadere analyse van de landelijke en regionale cijfers. Ook geven ze dan aan welk effect hun beleid heeft en hoe ze de dalende trend denken voort te zetten.

Hockeysters winnen weer van Verenigde Staten

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft ook de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten gewonnen. Op de 5-0 van eergisteren volgde gisteren opnieuw een ruime zege: 4-1.

De doelpunten van Oranje kwamen op naam van Naomi van As, Kim Lammers, Maartje Paumen en Eva de Goede. Oranje begon flitsend en stond na 29 seconden al voor via Van As. Tien minuten later was het 1-1 en begon een fase waarin het Amerikaanse team gevaarlijk was. Nadat Lammers voor 2-1 had gezorgd, kreeg Oranje weer wat kleur. Na rust scoorde Nederland nog twee keer uit strafcorners.

Het spel was volgens bondscoach Kruis vol goede bedoelingen, maar de meeste acties stierven in schoonheid. De bondscoach kon niet over Vera Vorstenbosch beschikken. Zij moest aan de kant blijven met een knieblessure. Marylin Agliotti speelde haar vijftigste interland en Kitty van Male maakte haar debuut. De hockeysters werken tijdens het Amerikaanse trainingskamp nog vier oefenduels af, waaronder ook drie wedstrijden tegen China.

Obama bevriest lonen top Witte Huis-staf

De Amerikaanse president bevriest dit jaar opnieuw de lonen van de top van de Witte Huis-staf als gebaar naar Amerikanen die gebukt gaan onder de zwaarste economische crisis in decennia tijd. Dat zal de president vandaag tijdens zijn eerste State of the Union, de Amerikaanse 'troonrede', bekendmaken, aldus een regeringsfunctionaris.

De Amerikaanse krant Washington Post meldde dat het een vervolg is op een plan dat de president vorig jaar introduceerde. De lonen van regeringsfunctionarissen die meer dan 100.000 dollar (ruim 70.000 euro) per jaar verdienen, werden toen al bevroren. Ook bonussen worden niet meer uitgekeerd.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de smoezen van Meerstadt.

Ook in 2009 heeft de NS glansrijk gefaald. De belangrijkste maatstaf voor het functioneren van dit spoorbedrijf is het aantal treinen dat te laat was, of is uitgevallen. 13 procent mocht te laat zijn, en 1½ procent mocht uitvallen. 13,4 procent van de treinen was te laat, en maar liefst 2 procent viel uit.

De NS kwam met een wel zeer kinderachtige smoes:

Cercle Brugge knikkert Anderlecht uit de beker

Anderlecht is gisteren door Cercle Brugge in de kwartfinale van de Belgische beker uitgeschakeld. Cercle won met 1-0 en profiteerde van het doelpunt dat het maakte in de met 2-1 verloren uitwedstrijd. Bojan Bozovic scoorde gisteren in de achtste minuut de enige treffer.

Aanvankelijk besloot de Belgische voetbalbond overigens dat er, wegens een volle agenda en wedstrijden die vanwege het winterse weer waren afgelast, slechts één wedstrijd in de kwartfinale gespeeld zou worden tussen Cercle en Anderlecht. De KBVB kwam later op dit besluit terug.

Mortal Kombat-film krijgt een remake?

In 1995 bracht Paul Anderson, dezelfde man van Alien vs Predator en Resident Evil, de film Mortal Kombat op de markt. Hij trad daarmee in de voetsporen van Steven de Souza die een jaar eerder die andere grote fighter had verfilmd: Street Fighter. Ondanks de aanwezigheid van Christopher 'there can be only one' Lambert was de film geen groot succes. Toch gaan er geruchten dat Warner Bros. van plan is een remake te gaan ontwikkelen.

De studio zou hiervoor in gesprek zijn met Oren Uziel. Wie? Oren Uziel is een aspirant-schrijver wiens eerste script voor een film genaamd Shimmer Lake de finale haalde op het Austin Film Festival afgelopen jaar, waarna FOX Atomic het opkocht en in 2012 op de markt zal brengen. Het script draait om een groep mensen uit small town USA die besluiten een bank te beroven. Anders dan de meeste films wordt het verhaal van deze mensen van achter naar voren verteld.

Hopelijk voor Warner Bros. kan hij vaker scripts afleveren die blijkbaar zo goed zijn dat ze binnen no-time verkocht worden, want het oorspronkelijke verhaal van Mortal Kombat was niet wat je noemt spectaculair. Het ging er om dat de aarde bedreigd werd door Outworld en de enige manier om onze planeet te redden is het winnen van een martial arts toernooi, mochten de strijders van de aarde tien keer verliezen dan is het afgelopen. Uiteraard hebben we de eerste negen keer verloren en dus is het aan drie bekende karakters uit de game onder leiding van Rayden om de wereld te redden.

Lambert als Rayden
There can be only one!!1!

'Charles Z. valt niet te plukken'

De veroordeelde hasjhandelaar Charles Z. krijgt een grote korting op de miljoenenclaim die justitie bij hem had ingediend. Z. is veroordeeld tot het terugbetalen van 22,5 miljoen euro aan criminele winsten, maar een groot deel van die schuld wordt hem nu kwijtgescholden, schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant is er feitelijk niets meer over van het enorme bedrag dat hij terug moest betalen en is Z. door de korting nu in één keer uit de schulden. Volgens zijn advocaat Arjen Krikke is de zaak nu zo goed als voorbij. "Justitie heeft vermoedelijk al genoeg binnen. Het gaat nu alleen nog om het afronden van het bedrag", zegt hij in de krant.

Z., die momenteel vastzit voor een andere grote drugszaak, werd in de jaren negentig veroordeeld tot de hoogste boete ooit in Nederland. Hij moest 75 miljoen gulden terugbetalen. Dat bedrag werd later teruggebracht tot 22,5 miljoen euro (zo'n vijftig miljoen gulden).

Rommedahl wil verlengen bij Ajax

Dennis Rommedahl hoopt ook na dit seizoen bij Ajax te blijven. De Deense aanvaller heeft een aflopend contract, maar wil graag bijtekenen.

"Mijn vrouw is Nederlandse, ik voel me zo goed als Nederlander, mijn kinderen zitten hier op school en ik kom op leeftijd. Wat wil je dan anders dan Ajax? Dat is de grootste club van Nederland", aldus de ex-PSV'er.

Rommedahl heeft nog niet met Martin Jol over verlengen van zijn verbintenis gesproken. "Maar op een gegeven moment moeten er wel keuzes worden gemaakt en wil ik mijn toekomst invullen. Ajax weet nu hoe ik erin sta. Als ik moet inleveren, okay, geen probleem. Ik kies niet voor het geld."

Lionhead-veteranen richten Wonderland op

De gamesindustrie is sinds kort weer een kleine ontwikkelaar rijker. Een aantal voormalig medewerkers van de Britse studio Lionhead is een eigen bedrijfje gestart onder de naam Wonderland Software. De studio bestaat al wat langer, maar pas recent wilden de ontwikkelaars naar buiten treden, want ze kunnen nu ook gelijk hun eerste game bekendmaken: GodFinger.

De drie vaste medewerkers van de studio werkten voorheen allemaal aan een aantal grote titels die Lionhead de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht, te weten Fable, Fable II en Black & White 2. Ze kregen voor de ontwikkeling van GodFinger versterking van drie ontwikkelaars die op freelancebasis aan de game hebben gesleuteld.

Naast GodFinger zal Wonderland zich de komende tijd vooral richten op de iPod Touch en iPhone. Titels die het bedrijf op de markt zal brengen zullen bol staan van de charm and wonder en aan de basis draaien ze om sociale interactie. Hoe we dat voor ons moeten zien onthulde de ontwikkelaar niet, maar dat merken we binnenkort wel als ngmoco GodFinger op de markt gaat brengen.

Wat we op dit moment wel weten, is dat GodFinger een zogenaamde God-Game zal zijn. Een genre waar we al jaren heel weinig van zien. Je moet hierbij denken aan games waarbij je als oppermachtig wezen de game beïnvloedt zoals Black & White, het gouwe ouwe Populous en natuurlijk Spore.

GodFinger

Raad van State schudt uitzetbeleid Somaliërs op

De Raad van State heeft de mogelijkheden van Somalische asielzoekers flink vergroot met een uitspraak in de zaak van een vrouw die dreigde te worden uitgezet. De vrouw tekende beroep aan tegen haar uitzetting en mag van de raad blijven, omdat het rond hoofdstad Mogadishu te gevaarlijk is voor een terugkeer, schrijft de Volkskrant.

De vrouw deed met succes een beroep op een Europese richtlijn. In de richtlijn staat dat niet hoeft te worden aangetoond dat iemand door individuele toestanden gevaar loopt. In Mogadishu zou sprake zijn van willekeurig geweld.

De uitspraak heeft volgens de Raad van State grote gevolgen voor asielprocedures in Nederland. Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) heeft in april nog de mogelijkheden voor Somalische asielzoekers ingeperkt, maar wordt nu teruggefloten.

Tot april kregen asielzoekers uit delen van Somalië nog automatisch een tijdelijke verblijfsvergunning omdat het daar te gevaarlijk is voor een terugkeer, maar Albayrak schafte dat af. De regeling zou misbruik in de hand werken.

Alle zaken worden nu individueel bekeken, maar dat lijkt met de uitspraak weinig meer uit te maken. De komende weken staan volgens de krant nog zo'n dertig zaken van asielzoekers die zich op dezelfde regeling kunnen beroepen gepland.

Rotterdam anderhalve week in teken van film

De 39e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) begint vanavond. Het festival opent in De Doelen met Paju, de tweede speelfilm van de Zuid-Koreaanse regisseuse Park Chan-Ok.

Het festival vertoont tot en met 7 februari 250 lange en 380 korte films uit meer dan vijftig landen. Vijftien speelfilms dingen mee naar de drie VPRO Tiger Awards van elk 15.000 euro. Een van de kanshebbers in de internationale competitie is de Nederlands/Belgische speelfilm C'est Déja L'été van Martijn Smits.

In de competitie voor korte films dingen 31 films mee naar een Tiger Award. De Nederlandse kanshebbers zijn Hoe vertel ik het mijn ouders #1 van Lernert Engelberts en Sander Plug, Sex is Sentimental van Erik van Lieshout en Desert 79 Degrees: 3 Journeys Beyond the Known World van Anna Abrahams.

Buiten de competities gaat een groot aantal films en documentaires in Rotterdam in première, waaronder de Nederlandse speelfilms Win/Win van Jaap van Heusden, Hunting& Zn. van Sander Burger en Shocking Blue van Marc de Cloe. De slotfilm van het IFFR wordt De vliegenierster van Kazbek van Ineke Smits.

Het festival, dat vorig jaar 341.000 bezoeken trok, schenkt deze editie extra aandacht aan films uit Afrika, aan de Japanse filmmaker Sai Yoichi, aan films over de gevolgen van oorlog en aan Catalaanse films.

Botsing zeven vrachtwagens op A73 bij Cuijk

Op de A73 bij Cuijk zijn woensdagochtend zeven vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. De weg is in zuidelijke richting afgesloten. Over het ongeluk is nog niet veel bekend, maar volgens de VerkeersInformatieDienst zit er één slachtoffer bekneld. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Er is een omleiding ingesteld via de A50, A58, A2 en A67. Verkeer richting Venlo kan de borden Den Bosch/Eindhoven volgen.

[AO] Serena Williams vecht zich naar halve finale

Tennisster Serena Williams heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open.

De titelverdedigster uit Amerika moest daarvoor een zware partij afwerken tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. Pas bij een achterstand van 1-0 in sets in 4-0 in games ontwaakte de nummer één van de wereld en vocht ze zich terug in de wedstrijd. Het werd een opmerkelijke comeback, waarbij Williams de 20-jarige Azarenka ineens geen schijn van kans meer liet: 4-6, 7-6 en 6-2.

Williams treft in de halve finales Li Na. De Chinese schakelde eerder vandaag Serena's oudere zus Venus Williams uit.

[AO] Li Na verslaat Venus Williams

De Chinese tennisster Li Na heeft de als zesde geplaatste Amerikaanse Venus Williams in drie sets uit de Australian Open geslagen: 2-6 7-6 en 7-5.

Afgelopen maandag baande Li zich een weg naar de kwartfinale door haar overwinning op de als vierde geplaatste Deense Caroline Wozniacki. Voor de eerste keer ooit staan nu twee Chinese tennissters in de halve finales van een grandslamtoernooi. Li's landgenote Zheng Jie schopte het gisteren al tot de halve finale door haar overtuigende overwinning op de Russische Maria Kirilenko.

Man na twaalf dagen onder puin Haiti gehaald

Twee weken na de aardbeving in Haïti hebben Amerikaanse militairen gisteren een man levend onder het puin van een pand vandaan gehaald. Hij was onder brokstukken terechtgekomen tijdens een naschok, die twaalf dagen geleden plaatsvond.

De militairen troffen de man toevallig aan tijdens het puinruimen in het centrum van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, aldus Amerikaanse media gisteren (lokale tijd). Een van de benen van de 31-jarige man was gebroken en hij was uitgedroogd. De man droeg alleen een onderbroek en zat onder het stof. Hij had in de twaalf dagen tijd een beetje water gedronken.

Het zou om een plunderaar kunnen gaan die tijdens een naschok bedolven werd onder brokstukken. Een Amerikaanse legerwoordvoerder zei dat de geredde persoon inmiddels is opgenomen in een ziekenhuis. In totaal zijn nu 133 mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Afgelopen zaterdag werd nog een 25-jarige man uit zijn benarde positie bevrijd door een reddingsteam. Zeker 150.000 personen kwamen om het leven door de aardbeving op 12 januari, die een kracht had van 7,0 op de schaal van Richter.

Erasmusbrug weer open na smelten ijsklomp

De Erasmusbrug in Rotterdam is weer geopend. De brug werd gisterenmiddag gesloten nadat werd ontdekt dat er een mogelijk gevaarlijke, grote ijsklomp in de nok van de brug hing. De gemeente bracht daarop twee verwarmingselementen aan bij het ijs die het ijs snel te lijf gingen, zegt een woordvoerder van de gemeente op Radio 1.

Rond 04.30 uur was al het ijs in brokken naar beneden gekomen en kon de brug weer worden geopend voor verkeer. De zegsman spreekt tegen dat er sprake is van een ontwerpfout waardoor de ijsvorming voor zoveel problemen kon zorgen.

Wel wordt volgens hem gekeken of er permanente verwarming bovenop 'De Zwaan' moet komen om toekomstige problemen te voorkomen. Die kan dan worden aangezet als zich ijs begint te vormen.

Bierchick
Erasmusbrug tijdens warmere tijden

Flatgebouw Luik ingestort na explosie

In het centrum van de Belgische stad Luik is vannacht een vijf verdiepingen tellend flatgebouw volledig ingestort na een zware gasexplosie. Veertien mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de Belgische politie.

Tenminste vier mensen worden nog vermist. Zij liggen vermoedelijk onder het puin, aldus de zegsman. De reddingsdiensten zijn massaal ter plaatse. In het gebouw woonden volgens de woordvoerder achttien mensen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.