NCsoft waarschuwt voor cybercriminaliteit in Aion

Morthill

Het is een groeiend probleem in de wereld van MMORPG's: cybercriminaliteit. Door de populariteit van het genre maken steeds meer criminelen er misbruik van om achter de account-gegevens van spelers te komen zoals hun creditcardnummer. Aion-ontwikkelaar NCsoft is al een tijdje bezig met een heftige oorlog, zoals ze het zelf noemen, met zaken als de verkoop van ingame geld voor echt geld en in een open brief roepen ze hun spelers op tot medewerking.

Dat het probleem niet klein is blijkt wel uit de cijfers die NCsoft in dit artikel naar buiten brengt. Duizenden gamers melden zich met gestolen accounts, waardoor ze inmiddels lang moeten wachten voor het probleem is opgelost en in totaal is de markt voor digitaal geld zo'n $2 miljard waard inmiddels.

Wat NCsoft vooral duidelijk wil maken is dat het niet alleen de onervaren gamers zijn wiens accounts gestolen worden, maar dat het iedereen kan overkomen, tot de meest ervaren spelers aan toe. Natuurlijk is er een aantal simpele stappen waarmee je de kans hierop al drastisch kunt verkleinen. Het gaat dan om simpele dingen als het niet uitlenen van je wachtwoord aan vrienden of het invullen van je wachtwoord via zogenaamde phishing-berichten. NCsoft zal namelijk nooit buiten de game om je accountgegevens vragen.

Maar ook het kopen van ingame currency kan je zomaar je account kosten. Naast dat NCsoft natuurlijk absoluut niet blij is met deze gang van zaken, gebruiken sommige verkopers het verkoopproces om virussen of keylogprogramma's op je computer te installeren. Iets dat ook kan gebeuren als je gebruik maakt van power-levelling-diensten. Deze hebben namelijk je accountgegevens nodig en dus kan je je account kwijtraken. Los daarvan zijn deze zaken in strijd met de user agreement.

Het volledige artikel van NCsoft waarin nog meer belangrijke donts vermeld worden kun je hier terugvinden. Niet alleen staat hier wat je kunt doen om je account te beschermen, maar een aantal regels van NCsoft zelf wordt ook genoemd. Aangezien overtreden van deze regels je je account kan kosten is het niet onverstandig om ze toch eens door te nemen.

Aion