Mortal Kombat-film krijgt een remake?

Morthill

In 1995 bracht Paul Anderson, dezelfde man van Alien vs Predator en Resident Evil, de film Mortal Kombat op de markt. Hij trad daarmee in de voetsporen van Steven de Souza die een jaar eerder die andere grote fighter had verfilmd: Street Fighter. Ondanks de aanwezigheid van Christopher 'there can be only one' Lambert was de film geen groot succes. Toch gaan er geruchten dat Warner Bros. van plan is een remake te gaan ontwikkelen.

De studio zou hiervoor in gesprek zijn met Oren Uziel. Wie? Oren Uziel is een aspirant-schrijver wiens eerste script voor een film genaamd Shimmer Lake de finale haalde op het Austin Film Festival afgelopen jaar, waarna FOX Atomic het opkocht en in 2012 op de markt zal brengen. Het script draait om een groep mensen uit small town USA die besluiten een bank te beroven. Anders dan de meeste films wordt het verhaal van deze mensen van achter naar voren verteld.

Hopelijk voor Warner Bros. kan hij vaker scripts afleveren die blijkbaar zo goed zijn dat ze binnen no-time verkocht worden, want het oorspronkelijke verhaal van Mortal Kombat was niet wat je noemt spectaculair. Het ging er om dat de aarde bedreigd werd door Outworld en de enige manier om onze planeet te redden is het winnen van een martial arts toernooi, mochten de strijders van de aarde tien keer verliezen dan is het afgelopen. Uiteraard hebben we de eerste negen keer verloren en dus is het aan drie bekende karakters uit de game onder leiding van Rayden om de wereld te redden.

Lambert als Rayden
There can be only one!!1!