'Teixeira redder F1-team Campos'

Het lijkt er op dat Tony Teixeira het Formule 1-team van Adrian Campos gaat redden. De Zuid-Afrikaanse zakenman zal naar verluidt de aandelen in het team overnemen die momenteel eigendom zijn van Meta Image. Het Spaanse Cadena SER meldt dat een aankondiging hierover aanstaande is.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport krijgt het Spaanse marketingbureau Meta Image haar financiering voor het jaar 2010 niet rond. A1GP-baas Teixeira zal daarom investeren in het team en wil de huidige A1GP-kampioen Adam Carroll in de bolide naast Bruno Senna hebben. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de deal echter tegenhouden, omdat die wil dat eerst alle schulden van het in problemen verkerende A1 Grand Prix afgelost worden.

De Brit zou de voorkeur geven aan Stefan GP van de Serviër Zoran Stefanovic, maar kan niet om de inschrijving van Campos heen. Deze wil het vergevorderde project met Dallara doorzetten. Mocht Teixeira hem bij zijn droom gaan helpen dan is er volgens Diario Sport een bedrag van twintig miljoen euro mee gemoeid. Andy Soucek zou de financiering voor een stoeltje volgens de krant rond hebben. "De onderhandelingen zijn tijdelijk stilgelegd. Ik hoop deze week op een telefoontje van Adrian," zei de Spanjaard die vorig jaar kampioen werd in de Formule 2.