Teixeira: "A1GP koppelen aan Campos Meta"

A1GP-baas Tony Teixeira heeft grote plannen met het Formule 1-team Campos Meta. De Zuid-Afrikaanse zakenman wil de renstal van Adrian Campos gaan gebruiken als verlengstuk van zijn eigen raceklasse, De beste coureurs uit de A1GP zouden zo door kunnen gaan stromen richting de Formule 1.

De A1GP ligt momenteel vanwege financiële problemen stil, maar Teixeira heeft er vertrouwen in dat de raceklasse in de tweede helft van het seizoen nieuw leven ingeblazen kan worden. Het Formule 1-team van Campos speelt hierin een rol. "Er zijn meerdere partijen die met Campos praten en voor ons geldt dat de A1GP onderdeel van de deal moet zijn. Mijn ambitie is om de A1GP in de Formule 1 te brengen," zei Teixeira die zelfs een volledige overname van het team niet uitsluit. "Het is maar net wat ons het beste uitkomt."

Volgens Campos-strateeg Daniel Eisen zal het team niet testen voor de eerste race in Bahrein, maar Teixeira gaat er vanuit dat het team op tijd klaar is om dat nog wel te kunnen doen. "Ik ben op de hoogte van dat verhaal, maar dat is niet wat de teameigenaar tegen mij zegt. Ze kunnen de tweede test halen, op zeker de derde en de race zullen ze rijden. Het doel is om bij de tweede test aanwezig te zijn."