[AO] Federer na slechte start naar halve finale

Roger Federer heeft zich bij de Australian Open geplaatst voor de halve finales. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in de kwartfinale Nikolay Davydenko met 2-6, 6-3, 6-0 en 7-5.

De Rus begon zeer sterk aan de partij. Federer daarentegen niet. De Zwitser maakte fout na fout en had erg veel problemen met zijn opslag. De eerste set ging dan ook overtuigend naar Davydenko, die de laatste twee confrontaties met Federer overigens won.

Davydenko brak zijn opponent in de tweede set al vroeg. Bij de stand 1-3 en 15-40 kreeg hij zelfs twee kansen op een dubbele break, maar Federer wist die ternauwernood af te wenden. Daarna leek de Zwitser wakker te zijn geworden en ging hij beter spelen. Davydenko daarentegen raakte geen bal meer.

Federer won dertien games op rij, voordat Davydenko weer wat terug wist te doen. Het vervolg van de partij was van hoog niveau. De Rus wist in de vierde set met zijn forehand tot twee keer toe een break onschadelijk maken. Drie keer is meestal scheepsrecht en ook bij de Zwitser bleek dit het geval. Met 7-5 trok hij de set en de partij naar zich toe.