Gokkers verwachten Woods op Masters

Olga Kroeders

Britse gokkers weten het zeker: Tiger Woods doet in april mee aan de Masters. Wedkantoor William Hill verlaagde de winstuitkering op die gebeurtenis. In plaats van vier keer krijgen gokkers nog maar anderhalf keer hun inleg terug. Van de 224 mensen die geld inzetten op deelname van Woods aan de eerste Major van het jaar in Augusta, Georgia geloven er 217 dat de Amerikaan tijdig terug zal keren.

Woods kwam in november op opvallende wijze in het nieuws toen hij met zijn auto tegen een boom en een brandkraan reed. Al snel werd duidelijk dat dat gebeurd was na een ruzie met zijn vrouw Elin over affaires die de golfer had. Om zijn zaken op orde te krijgen kondigde 's werelds beste golfer een pauze in zijn golfcarrière voor onbepaalde tijd aan.

Het vertrouwen van de gokkers hangt volgens een woordvoerder van William Hill samen met positief nieuws over Woods in de Britse en Amerikaanse pers. Zo zou hij zich in een kliniek hebben laten opnemen om aan zijn seksverslaving te werken en probeert hij met zijn vrouw zijn huwelijk te redden. "Als het privé beter gaat, dan zou het logisch zijn dat hij weer op de golfbaan verschijnt."

William Hill geeft gokkers tweeënhalf keer hun inzet terug als Woods de Masters wint. Phil Mickelson is tweede favoriet. Wint hij, dan kan dat gokkers 5,5 keer hun inleg opleveren.