Hockeysters winnen weer van Verenigde Staten

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft ook de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten gewonnen. Op de 5-0 van eergisteren volgde gisteren opnieuw een ruime zege: 4-1.

De doelpunten van Oranje kwamen op naam van Naomi van As, Kim Lammers, Maartje Paumen en Eva de Goede. Oranje begon flitsend en stond na 29 seconden al voor via Van As. Tien minuten later was het 1-1 en begon een fase waarin het Amerikaanse team gevaarlijk was. Nadat Lammers voor 2-1 had gezorgd, kreeg Oranje weer wat kleur. Na rust scoorde Nederland nog twee keer uit strafcorners.

Het spel was volgens bondscoach Kruis vol goede bedoelingen, maar de meeste acties stierven in schoonheid. De bondscoach kon niet over Vera Vorstenbosch beschikken. Zij moest aan de kant blijven met een knieblessure. Marylin Agliotti speelde haar vijftigste interland en Kitty van Male maakte haar debuut. De hockeysters werken tijdens het Amerikaanse trainingskamp nog vier oefenduels af, waaronder ook drie wedstrijden tegen China.