Tsonga: "Hoop dat Roger een beetje bang is"

Peterselieman

Jo-Wilfried Tsonga speelde vandaag op de Australian Open in de kwartfinale een vijfsetter tegen Novak Djokovic. De Fransman trok tegen een zieke Serviër uiteindelijk met 7-6, 6-7, 1-6, 6-2 en 6-1 aan het langste eind. In de halve finale stuit Tsonga op Roger Federer die na een zwakke start Nikolay Davydenko oprolde.

"Tja, ik kan wel zeggen dat ik medelijden met hem heb, maar dat is niet zo. Ik wist wel dat hij ziek was, maar ja, wat kan ik daar verder aan doen? Hij neemt wel vaker een medische time-out. Djokovic speelde heel goed in de derde set, dus ik ben blij dat ik uiteindelijk gewonnen heb. Ik vond het wel rot voor hem, maar ja, het was mijn kans," zei Tsonga tegen het Australische publiek. "Ik voel me uitstekend, ik zou nog wel even kunnen doorspelen."

De Fransman benadrukte ondanks zijn verbazingwekkende woorden geen hekel aan de Serviër te hebben. "Nee, we hebben juist heel veel gemeen. Ik won mijn eerste toernooi tegen hem, en in 2008 stonden we hier samen in de finale."

Tsonga beseft dat hij in de halve finale in Sydney uit een ander vaatje moet gaan tappen. "Ik hoop dat Roger een beetje bang voor me is na het zien van deze partij," grapte hij na zijn niet erg hoogstaande partij tegen Djokovic. "Maar het wordt lastig. Federer is de beste tennisser ooit! Maar het publiek hier staat helemaal achter me, en dat helpt me geweldig. Dank je wel!"