Lionhead-veteranen richten Wonderland op

Morthill

De gamesindustrie is sinds kort weer een kleine ontwikkelaar rijker. Een aantal voormalig medewerkers van de Britse studio Lionhead is een eigen bedrijfje gestart onder de naam Wonderland Software. De studio bestaat al wat langer, maar pas recent wilden de ontwikkelaars naar buiten treden, want ze kunnen nu ook gelijk hun eerste game bekendmaken: GodFinger.

De drie vaste medewerkers van de studio werkten voorheen allemaal aan een aantal grote titels die Lionhead de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht, te weten Fable, Fable II en Black & White 2. Ze kregen voor de ontwikkeling van GodFinger versterking van drie ontwikkelaars die op freelancebasis aan de game hebben gesleuteld.

Naast GodFinger zal Wonderland zich de komende tijd vooral richten op de iPod Touch en iPhone. Titels die het bedrijf op de markt zal brengen zullen bol staan van de charm and wonder en aan de basis draaien ze om sociale interactie. Hoe we dat voor ons moeten zien onthulde de ontwikkelaar niet, maar dat merken we binnenkort wel als ngmoco GodFinger op de markt gaat brengen.

Wat we op dit moment wel weten, is dat GodFinger een zogenaamde God-Game zal zijn. Een genre waar we al jaren heel weinig van zien. Je moet hierbij denken aan games waarbij je als oppermachtig wezen de game beïnvloedt zoals Black & White, het gouwe ouwe Populous en natuurlijk Spore.

GodFinger