[NHL] Coyotes in extra tijd langs Red Wings

Denny (nyny83)

De Phoenix Coyotes hebben in de extra tijd de Detroit Red Wings verslagen. Twee minuten voor tijd stonden zij nog met 4-2 achter, maar in deze twee minuten scoorden de Coyotes twee goals. Vervolgens maakten zij het in de overtime ook af waardoor ze alsnog de twee punten mee naar huis namen.

Coyotes-captain Shane Doan werd naar het strafbankje gestuurd met een 3-2 achterstand, en dit leidde tot de beslissend lijkende 4-2 voorsprong van de Red Wings. Detroit-verdediger Nicklas Lidstrom wist namelijk te scoren. "Op dat moment voel je je heel klein. Het liefst wil je dan onder de bank kruipen en je verstoppen", zei Doan hierover. Dat deed hij echter niet, en zijn teamgenoten ook niet.

Met nog twee minuten te gaan kwam Detroit-speler Darren Helm namelijk op het strafbankje te zitten voor haken. Phoenix-coach Dave Tippett reageerde door goalie Ilya Bryzgalov uit het doel te halen voor een extra schaatser om zo een zes tegen vier-situatie te creëren. Hieruit scoorde verdediger Keith Yandle met een afstandsschot. Tippett hield Bryzgalov op de bank voor een zes tegen vijf-situatie waarna verdediger Ed Jovanovski de puck van dichtbij in het doel wist te werken. Doan gaf op beide goals een assist.

In de overtime periode maakte Doan het zelf af. Bij een rebound van een schot van Matthew Lombardi was goalie Howard uit positie, waarna Doan voor het doel langs kon schaatsen om te scoren. "We maakten in het begin een paar grote fouten die zorgden dat we achter de feiten aanliepen, maar we hebben een manier gevonden om er weer uit te komen", aldus Tippett. Detroit-coach Mike Babcock dacht dat de overwinning al binnen was. "We stonden twee goals voor met nog twee minuten te gaan. In die situatie kregen zij geen punten en wij twee, maar uiteindelijk gaan zij met twee punten weg en wij maar met ééntje. Dat helpt ons zelfvertrouwen niet bepaald."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Detroit Red Wings Phoenix Coyotes 4-5 (OT)
Toronto Maple Leafs Los Angeles Kings 3-5
New York Islanders Washington Capitals 2-7
Atlanta Thrashers Anaheim Ducks 2-1
Columbus Blue Jackets Nashville Predators 3-2
Ottawa Senators New Jersey Devils 3-0
Florida Panthers Montreal Canadiens 2-1
Edmonton Oilers Chicago Blackhawks 2-4