Uitslag Ajax - N.E.C. Nijmegen

Ajax heeft met een ware houdiniact en hulp van de scheidsrechter de halve finale van het KNVB beker-toernooi weten te bereiken. De Amsterdammers wonnen in blessuretijd met 3-2 van negen NEC-spelers. 

Ajax kwam vlak voor het rustsignaal door een doelpunt van Demy de Zeeuw op voorsprong en kon na een matige eerste helft in ieder geval met een gerust hart naar de thee. Een kwartier na rust kreeg NEC opnieuw een tegenslag te verduren doordat Jeroen Heubach met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. De Nijmegenaren werden door Ajax wat vaker teruggedrongen, maar NEC kreeg alsnog wat kansen. 

De Belg Björn Vleminckx wist in de slotfase de Gelderse ploeg naast Ajax te zetten waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. In de eerste helft van de extra tijd wist NEC verrassend op voorsprong te komen via een doelpunt van Rens van Eijden. Ajax wist in de tweede helft toch nog langszij te komen via een doelpunt van Toby Alderweireld.

Toen scheidsrechter Liesveld binnen vijf minuten tweemaal geel gaf aan Jeffrey Sarpong, was de tegenstand van NEC gebroken en wist Siem de Jong uit een goed genomen vrije trap de winnende treffer binnen te koppen.

AFC Ajax

3 - 2

N.E.C. Nijmegen

 43' De Zeeuw
 112' Alderweireld
 115' De Jong
   83' Vleminckx
 93' v. Eijden
 
 Gele kaart: v.d. Wiel, (AFC Ajax), Babos, Pothuizen, Davids, (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Heubach (58/2xg), Sarpong (114/2xg) (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 17.398
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
De Zeeuw
Lindgren (99/De Jong)
Aisatti (73/Eriksen)
Rommedahl
Pantelic
Sulejmani (86/Anita)
  Babos
Wellenberg (78/Burgzorg)
Pothuizen
Zomer
Heubach
Radomski (78/v. Eijden)
Sarpong
Sibum
Fejzullahu (61/Davids)
Vleminckx
Ntibazonkiza