'Slachtoffer' Copperfield verdacht van prostitutie

De vrouw die David Copperfield beschuldigde van verkrachting is gisteren aangeklaagd wegens prostitutie. De 23-jarige zou vorige maand geprobeerd hebben tweeduizend dollar te krijgen in ruil voor seks. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van entertainmentwebsite TMZ.

De vrouw beweerde dat David Copperfield haar naar zijn privé-eiland had gelokt, waar de illusionist haar zou hebben verkracht. Twee weken geleden besloten de openbaar aanklagers de 52-jarige Copperfield niet te vervolgen omdat ze het verhaal van de vrouw niet betrouwbaar vonden.

De illusionist heeft altijd volgehouden dat de vrouw hem valselijk beschuldigde. "Deze ontwikkelingen stellen Copperfield in het gelijk", reageert zijn advocaat. "Het bevestigt wat we altijd hebben gezegd: deze vrouw beschuldigde Copperfield vals en wilde geld van hem."

De vrouw zou in december met een onbekende man in een hotelkamer zijn beland. Toen de twee in de slaapkamer arriveerden zei de vrouw: "Stop tweeduizend dollar in mijn tas en je mag alles met me doen." Toen de man weigerde vertelde de 23-jarige dat de man zich aan haar opdrong. De politie verdenkt haar niet alleen van prostitutie, maar ook van een valse aangifte.