Amateur Jihadist: ballen verschroeid

Thako (Okaht)

De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab werd uitgebreid opgeleid in een trainingskamp in Jemen. Naast maanden van onderwijs in de extreemste stromingen van de Islam, werd hij uitgebreid getraind  in de omgang met explosieven en allerhande manieren om de zware beveiliging van de diverse luchthavens te omzeilen. Mentaal werd hij volledig voorbereid op het brengen van het ultieme offer voor Allah, door het geven van zijn leven in de Jihad. Er werd een zeer geavanceerde bom ontwikkeld, waarmee hij niet kon worden gedetecteerd, maar die toch krachtig genoeg zou zijn om een enorme ramp te veroorzaken. Tenslotte deed hij daadwerkelijk een poging om boven Detroit een verkeersvliegtuig uit de lucht te knallen.
Het resultaat: hij zet z'n ballen in de fik en wordt vervolgens door een paar passagiers op zijn muil gestompt.

Het lukt mij maar niet om hier een grootse daad in te zien. Sterker nog: iedere keer dat ik het me probeer voor te stellen, krijg ik de slappe lach. Het ene moment activeer je een bom en denk je tien tellen later beurtelings te worden gepijpt door zeven-en-zeventig maagden -door te starten met fellatio, stel je tenslotte de ontmaagding langer uit- om vervolgens nog steeds in dat vliegtuig te zitten met een dik oog, een Nederlander in je nek en je leuter in de fik. Daar is niets heldhaftigs meer aan! Het is pure slapstick in de traditie van Inspector Clouseau. Geen wonder dat zijn hele familie hier afstand van wil nemen. Zelfs als je achter de daad zou staan, schaam je jezelf de ogen uit de kop voor dit geblunder.

Daar denkt Al-Qauida dus blijkbaar anders over. Twee ex-gevangenen van Guantanamo Bay eisten al na enkele dagen de verantwoordelijkheid voor die mislukte aanslag op. In Jemen ging de vlag uit voor deze heldendaad. Umar Farouk werd al snel de meest populaire naam in de bevolkingsregisters van enkele discutabele regio's. En nu heeft zelfs Osama Bin Laden zelf laten weten zeer verantwoordelijk voor- en bijzonder trots te zijn op deze heldhaftige daad.
Heldhaftige daad? Nogmaals: hij heeft zijn ballen verschroeid!

Wat zal de volgende vreselijke terroristische aanval op een vliegtuig zijn, waar iedere extremistische Moslim een feestje voor zal bouwen? Een terrorist die met het plastic bestek de bekleding van de stoel voor hem bewerkt? Stiekem roken op het toilet? Niet doorspoelen na een grote boodschap? Heel hard “boe” roepen tegen een stewardess? Blijven zitten bij aankomst? Of héél lang zijn adem inhouden?
Ik kijk er nu al naar uit. Je hoeft met dit soort amateurs geen spotprenten meer te maken. Een foto van de dader en daarnaast een foto van zijn omgebouwde onderbroek zijn al ruim voldoende om de lachspieren aan het werk te zetten.

Onze eigen K.R. Tates uit Huissen was met zijn Suzuki Swift feitelijk succesvoller dan deze Nigeriaanse mafketel. Tates heeft de plantsoenendienst en medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ordening van Apeldoorn aan het werk gekregen om het  monument en de ruimte rondom de Naald te herstellen. Tot op dat moment was dat nog niemand gelukt: de ambtenaren van Apeldoorn daadwerkelijk aan het werk krijgen. En daarnaast lukte het hem zelfs om niet-geacteerde emotie op de gezichten van ons gehele Koninklijk Huis te toveren. Die daad haalde welhaast de apocalyptische proporties van 9/11.
Wel even wat anders dan een bomschoen waarvan het lontje maar niet wilde branden of een verzwaarde onderbroek die amper een gat in de zitting van de stoel kon smelten.

Ik vrees nu wel de tegenmaatregelen. Ik heb nog nergens iets over het merk onderbroek van Umar Farouk gelezen. Ik mag hopen dat hij die niet bij de Zeeman heeft gekocht, want dan moet ik voortaan zonder onderbroek op het vliegtuig stappen. Op zich is dat ook nog geen ramp, maar een bodyscan waarop je mijn zaakje vrijelijk tussen mijn benen ziet bungelen, vind ik toch wel een extreme grote inbreuk op mijn privacy.