Blu-ray: Game Night

Wat nou als een spel ineens realiteit wordt? Dit is precies wat zich afspeelt in de geslaagde komedie Game Night. De film heeft een fijne genremix van actie, komedie en romantiek met een leuke plot en met een goede chemie tussen de hoofdrolspelers. Maar hoewel het tempo van de film hoog ligt, verliest Game Night af en toe de focus door een beetje af te dwalen in te veel zijsporen. Desondanks is het een erg leuke komedie om op een weekendavondje te bekijken!

Het aan spelletjes verslaafde koppel Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams) organiseert wekelijks een spelletjesavond voor hun vriendengroep. De lat wordt echter plotseling hoog gelegd wanneer Max's charismatische broer Brooks (Kyle Chandler) de organisatie voor de spelletjesavond op zich neemt. De avond staat volledig in het teken van een murder mystery, compleet met neppe schurken en FBI-agenten. Dus als Brooks tijdens de spelletjesavond gekidnapt wordt, is de vriendengroep volledig in zijn waan dat dit bij het spel hoort ... toch? Wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit spel niet is wat het lijkt.

De film begint gelijk goed door een introductie te geven van de twee hoofrolspelers: Max en Annie, die vertolkt worden door Jason Bateman en Rachel McAdams. De twee acteurs hebben een supergoede chemie met elkaar wat ervoor zorgt dat de scènes samen leuk en oprecht overkomen. Je hebt echt het gevoel dat het koppel gek is op elkaar. Ook de rest van de personages zijn goed gecast. Zo speelt Jesse Plemons op grappige wijze de creepy buurman die je af en toe de rillingen geeft, en zien we Kyle Chandler schitteren als de succesvolle broer waar Max maar al te jaloers op is.

game night 2018

De grappen in Game Night zijn grotendeels goed gelukt, en de frustratie die ontstaat tussen één van de koppels tijdens het spelletje Never Have I Ever en de grap die hieruit voortkomt is voor velen erg herkenbaar. En hoewel Game Night soms een beetje flauwe grappen opgooit, wordt dit nooit vervelend. Het is een verademing dat de komedie lekker pretentieloos is en er met een hoog tempo door het verhaal heen wordt gegaan. De personages komen in de vreemdste situaties terecht, waarin Game Night af en toe iets te lang blijft hangen in een zijspoor. Gelukkig komt de film snel weer op zijn pootjes terecht waardoor er zeker gesteld kan worden dat het een geslaagde komedie is waarin het grote publiek een leuke avond mee zal beleven.

De beeld- en audiokwaliteit van het blu-ray schijfje is daarnaast van een hoge kwaliteit. Ondanks dat de film zich grotendeels afspeelt in de nacht, is de beeldkwaliteit scherp en helder genoeg om alle scènes goed te bekijken. Ook de soundtrack weet te imponeren door de DTS HD Master Audio 5.1-geluidstrack. Het schijfje wordt ten slotte nog aangevuld met twee extra's - een making-of en een gag reel - die in totaal een duur van 11 minuten hebben, maar hier hoef je de blu-ray zeker niet voor in huis te halen. Wel is het leuk dat er een code mee wordt geleverd waarmee Game Night ook in een digitaal formaat verkregen kan worden.