Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 15

Oorlog op verschillende fronten deze week, in de bioscoop. Alex Garland fantaseert over hoe een nieuwe burgeroorlog in de VS zich zou kunnen aftekenen, en Bobby Boermans vertelt over een invasie van Aruba en Curaçao. Ook nieuw: een prequel van een horrorklassieker en de nieuwe film van Saint Maud-regisseur Rose Glass.

Civil War

Civil War is een intrigerende actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen. Regisseur Alex Garland laat niet alleen de fysieke conflicten op het scherm zien, maar brengt ook de diepere, onderliggende problemen aan het licht die hebben geleid tot de ontwrichting van het ooit zo trotse land. 

Invasie

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok. 

Love Lies Bleeding

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf. 

Four Daughters

Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. 

The First Omen

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.

Liefjes

Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. Malak met haar moeder, Celia met haar ouders en kleine broer en Jae met haar broertjes en de nieuwe man van haar moeder. Alle drie zijn ze maar half aanwezig bij hun families en verkeren voornamelijk in hun eigen wereld. Malak wil de liefde ontdekken. Ze wil weten hoe echte pure ware liefde voelt. Celia heeft liefde. En denkt de hele dag alleen maar aan hem. Dat ze voor elkaar bestemd zijn, weet ze zeker. De wereld om haar heen heeft twijfels over haar relatie, maar zij laat zich niet gek maken. Ook al is hij heel vaak onbereikbaar. Jae verkeert in haar onlinewereld. Snapchat, insta. Tik Tok. Contact in het echt hoeft niet per se want liefde kan ook digitaal zijn, daar kun je immers pas echt jezelf zijn. De camping is een mini-universum waar de meiden urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wie ze maar willen. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent? Hoe beïnvloedt de onlinewereld en de mobiele telefoon die keuzes? Is liefde echt zoals het verbeeld wordt of is het allemaal fantasie? 

Tiger Stripes

Zaffan is rebels, energiek en de waaghals van haar vriendengroep. Ze kan niet wachten om volwassen te worden, maar haar branie verdwijnt wanneer haar puberteit op komt dagen. Ze ontdekt steeds gekkere dingen over haar veranderende lichaam en doet er alles aan om die geheim te houden. Tevergeefs, want op school en thuis moet niemand iets hebben van die nieuwe Zaffan. Steeds meer buitengesloten groeit Zaffan uit tot een monster en leert ze dat ze pas echt sterk is wanneer ze haar nieuwe vorm durft te accepteren.

Housekeeping for Beginners

De veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski komt met een film die de universele waarden van familie onderzoekt, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen. Dita heeft nooit moeder willen worden, maar wordt door omstandigheden gedwongen om zich over de twee dochters van haar vriendin te ontfermen: de kleine druktemaker Mia en de opstandige tiener Vanesa. De drie sterke persoonlijkheden botsen flink, maar tegen alle verwachtingen in groeien ze uit tot een hecht gezin dat moet knokken om bij elkaar te kunnen blijven.