Oldboy krijgt de seriebehandeling

Park Chan-wooks gevierde actieklassieker Oldboy krijgt opnieuw een remake. In plaats van dat er weer een Hollywood-kopie komt, gaat Park het deze keer zelf doen, in de vorm van een tv-serie.

De film, die verscheen in 2003 als losse verfilming van een manga, geldt als een klassieker in het wraakgenre en werd tien jaar later in het Amerikaans nagemaakt met Josh Brolin in de hoofdrol. Die versie werd minder goed ontvangen.

De nieuwe remake wordt Engelstalig, want Park maakt deze versie nu samen met een Hollywood-studio. "Lionsgate Television deelt mijn creatieve visie om Oldboy in de wereld van televisie te brengen", aldus Park. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een studio waarvan het merk staat voor gedurfde, originele en risicovolle verhalen."

"Park is een van de meest visionaire verhalenvertellers van onze generatie, en we zijn verheugd om met hem samen te werken om zijn filmische meesterwerk naar het televisiescherm te brengen", voegde Scott Herbst, EVP en Head of Scripted Development, Lionsgate Television, eraan toe. "Deze serie-aanpassing van Oldboy zal de rauwe emotionele kracht, iconische vechtscènes en viscerale stijl bevatten die de film tot een klassieker hebben gemaakt."

Oldboy, geregisseerd en mede geschreven door Park, volgt een man die 15 jaar gevangen wordt gehouden zonder te weten waarom hij gevangen zat of door wie en, bij zijn vrijlating, zijn ontvoerder over vijf dagen moet vinden. De film maakt deel uit van Park's Vengeance-trilogie, waaronder Sympathy for Mr. Vengeance en Sympathy for Lady Vengeance.

Het is nog niet bekend welke tv-zender of (waarschijnlijker) streamingdienst de serie van Lionsgate zal aankopen.

Oldboy: Choi Min-sik
Choi Min-sik in Oldboy