NHL: Geweldige comeback helpt Canes langs Islanders, Oilers starten sterk

Maandagavond zijn er weer vier playoffwedstrijden afgewerkt in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. In twee series was men al toe aan de tweede wedstrijd, terwijl de laatste twee van in totaal acht best-of-sevenseries van start gingen.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (1-0)
Na dik tien minuten kon men juichen in de TD Garden: Morgan Geekie zette de Bruins vanuit de powerplay op 1-0. Welgeteld veertien seconden later stond het dankzij Max Domi echter alweer gelijk, maar aan het eind van de eerste periode scoorde David Pastrnak voor de Bruins: 2-1. Laat in de tweede periode trok John Tavares de stand in de powerplay gelijk en halverwege de derde periode kwamen de Leafs op 2-3 dankzij Auston Matthews, die bij de eerdere twee goals de assist verzorgde. De Bruins kwamen niet meer terug en dus staat het 1-1 in de serie.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (1-0)
Het ging niet zo lekker voor de Hurricanes in de laatste minuten van de eerste periode: Kyle Palmieri scoorde, kort daarop gevolgd door Bo Horvat, die voor 0-2 tekende. Vroeg in de derde periode bracht Anders Lee de thuisploeg met een powerplaygoal nog verder in de problemen, maar tien minuten later gloorde er hoop: 1-3 dankzij Teuvo Teravainen. Halverwege periode drie scoorde Seth Jarvis voor 2-3 en dik twee minuten later gingen de thuisfans pas echt uit hun plaat: een onetimer van Andrei Svechnikov stelde Sebastian Aho in staat de gelijkmaker te scoren. Negen tellen later bracht Jordan Martinook de Canes zelfs op voorsprong en met een empty netter maakte Jake Guentzel het vervolgens helemaal af: 5-3 en de Hurricanes staan op 2-0 in de serie.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights
Na twee maanden blessureleed was Vegas-captain Mark Stone terug en hoe: na een ruime minuut opende hij in de powerplay de score al. Zeven minuten later verdubbelde Jonathan Marchessault de voorsprong, maar het was nog lang niet gedaan met goals in de eerste periode: Jamie Benn en Jason Robertson scoorden namens de Stars, Tomas Hertl tekende tussendoor voor de derde Vegas-goal. Vroeg in de tweede periode zorgde Brayden McNabb voor 2-4, halverwege de derde periode bracht Mason Marchment de hoop terug met 3-4, maar daar bleef het bij en dus openden de regerend kampioenen de playoffs met een zege.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings
Zach Hyman opende na een minuut of zeven de score voor de thuisploeg, stelde niet veel later Adam Henrique in staat de 2-0 te maken en schoof zelf in de tweede periode de 3-0 binnen. Ryan Nugent-Hopkins tekende vervolgens voor 4-0, maar dankzij Mikey Anderson en Adrian Kempe kwamen de Kings weer in de buurt. Leon Draisaitl voorkwam dat met de 5-2 en Hyman completeerde zijn eerste playoffhattrick voor 6-2. Pierre-Luc Dubois en Trevor Moore brachten nog iets aan hoop terug voor de Kings in de slotminuten, maar een empty netter van Warren Foegele zorgde voor de 7-4 eindstand en een sterk begin voor de Oilers.

Speelschema
Woensdag 24 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (1-1)
Woensdag 24 april, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 2; Dallas Stars - Vegas Golden Knights (0-1)
Woensdag 24 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 2; Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (1-0)

Donderdag 25 april, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; New York Islanders - Carolina Hurricanes (0-2)