Blu-ray: The Hurricane Heist

Apocalyptische films in de trant van Twister en The Day After Tomorrow zijn inmiddels niks nieuws meer. Maar een heist die zich afspeelt tijdens een orkaan? Daarmee heeft The Hurricane Heist, dat sinds kort in de winkelschappen ligt, zeker een primeur in handen. Het past precies in het straatje van regisseur Rob Cohen, die we kennen van snelle actiefilms zoals Fast and the Furious en xXx. De uitwerking is simpel, en het plot natuurlijk erg onwaarschijnlijk, maar met verstand op nul levert het geheel wel een vermakelijke film op!

De vader van Will (Tony Kebbel) overleed jaren geleden in een noodlottig ongeluk door een heftige storm. Reden genoeg voor Will om zoiets nooit meer te laten gebeuren, en als meteoroloog deze stormen zelf in kaart te brengen. Tegelijkertijd zien we een groep jonge hackers die een meesterlijk plan bedenken om 600 miljoen dollar te stelen van een financiële instelling. Deze heist valt precies samen met de grootste orkaan ooit geregistreerd in de VS. De stad is al geëvacueerd, maar meteoroloog Will, zijn broer Toby (Ryan Kwanten) en bewaakster Casey (Maggie Grace) zijn met zijn drieën nog over in de stad. Samen moeten zij niet alleen de orkaan zien te overleven, maar er ook voor zorgen dat de gehaaide dieven er niet met de roof van de eeuw vandoor gaan.

Het hele plot slaat natuurlijk nergens op, en het is daarbij heerlijk als acteurs juist wel bloedserieus hun personage vertolken. Zoals meteoroloog Will die al fronsend over de naderende orkaan zegt: ''You're underestimating her. I can smell it.'' Misschien onbedoeld, maar deze clichés zorgen er juist voor dat je een lach op je gezicht krijgt. Geen van de acteurs doet trouwens een belletje rinkelen, maar de hoofdrolspelers weten desalniettemin voor een film als deze prima de rollen te vertolken. De grootste naam die verbonden is aan Hurricane Heist is de regisseur, Rob Cohen. Hij weet met zijn cv precies wat hij moet doen om met schaarse middelen alsnog een grappige pretentieloze actieflick te maken. Er is genoeg over-the-top actie aanwezig - soms wel iets te veel, wat zich uit in slechte special effects - en door de achtergrondinformatie van Will en zijn broer is het nog wel enigszins geloofwaardig dat zij zich als gewone burgers willen inzetten voor de door een orkaan geteisterde stad. 

the hurricane heist 3

Met het verstand op nul is Hurricane Heist een leuke actiefilm voor in het weekend. Met een korte tijdsduur verveel je je als kijker nooit, en het is ook wel eens verfrissend als een film niet eens probeert om bepaalde pretenties te hebben. Dit geeft de apocalyptische actiefilm toch wel een bepaalde charme. De beeld- en audiokwaliteit van het blu-ray schijfje zijn daarnaast prima, met ondersteuning voor DTS-HD Master Audio 5.1 en een 1080p resolutie op het originele beeldformaat van 16:9. Ook bevat het schijfje nog een aantal extra's, zoals een featurette en hoe de visuele effecten van de film tot stand zijn gekomen.