Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Dieuwertje Blok, de 66-jarige presentatrice, heeft bekendgemaakt dat zij aan huidkanker lijdt, wat de noodzaak voor een amputatie van haar neus met zich meebrengt. Ze heeft besloten om al haar werkzaamheden neer te leggen en zich voorlopig uit de openbaarheid terug te trekken. Dit onthulde ze in een interview met de Volkskrant. Blok uitte haar zorgen dat zij mogelijk nooit meer terugkeert naar Het Sinterklaasjournaal, waar ze een bekend gezicht is.

In haar gesprek met de Volkskrant legde Blok uit waarom zij ervoor koos om zelf naar buiten te treden met haar verhaal. Ze wilde de regie in eigen handen houden over hoe het nieuws naar buiten kwam, mede omdat ze uiteindelijk weer in de openbaarheid moet verschijnen. Ze vindt het comfortabel dat mensen op de hoogte zijn van haar situatie en de ernst van de ingrepen die nodig zijn. Blok gaf aan dat het enige tijd zal duren voordat zij een prothese voor haar neus krijgt.

Blok heeft verschillende behandelingen ondergaan, zoals intensieve bestraling van dichtbij en immuuntherapie, maar helaas waren deze niet succesvol. De beslissing tot amputatie van haar neus kwam als een grote schok. Aanvankelijk was ze erg terneergeslagen door het nieuws, maar haar perspectief veranderde na enige tijd. Ze realiseerde zich dat de keuze tussen haar neus en haar leven snel gemaakt moest worden en koos resoluut voor haar leven, vastberaden om de kanker te overwinnen.