Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 17

Arachnofobische horror, filosofische Pixar, satirische hyposekomedie, muziekdocumentaire, actiekomedie... over diversiteit niets te klagen deze week. Wat wordt jouw eerste keuze? Ryan Gosling als stuntman of Zweden op een trainingskamp voor ondernemers?

The Fall Guy

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan. 

Soul (re-release, voor het eerst in de bioscoop)

Wat maakt jou als persoon nou eigenlijk… jou? Deze zomer brengt Pixar Animation Studio’s de animatiefilm Soul. Het vertelt het verhaal van Joe Gardner (stem van Jamie Foxx), een muziekdocent aan een middelbare school in New York. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij mag optreden in de bekendste jazzclub van de stad. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en Joe verlaat onderweg naar zijn optreden de straten van New York City voor het “Hiervoormaals”. Een wonderlijke plek waar personen een eigen persoonlijkheid krijgen, hun eigenaardigheden vormen en waar persoonlijke interesses ontstaan voordat zij kunnen ‘aarden’. Wanhopig om weer terug te keren naar zijn leven op aarde, besluit Joe samen te werken met de jeugdige ziel 22 (stem van Tina Fey). Deze geestige ontmoeting brengt veel teweeg, want 22 heeft nooit de aantrekkingskracht van het menselijk leven begrepen. Terwijl Joe wanhopig probeert te laten zien wat nu toch zo geweldig is aan het leven op aarde, ontdekt hij zelf de antwoorden op enkele van zijn meest belangrijke levensvragen. 

Sting

De 12-jarige Charlotte vindt een mysterieus spinnetje en raakt er al snel door geobsedeerd. Naarmate haar fascinatie voor het wezentje toeneemt, begint deze te groeien … in een monsterlijk tempo. Dan beginnen er in de buurt verdwijningen plaats te vinden en beginnen Charlottes familie en de bewoners van het gebouw te beseffen dat ze in de val zitten. Opgejaagd door een gigantische vraatzuchtige en onverzadigbare spinachtige met een voorliefde voor mensenvlees ... 

Hypnosen

Het ondernemersstel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale App die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze een intensief trainingsprogramma waarin ondernemersgoeroe Julian leert hoe startups goed en effectief kunnen pitchen. Een dag voor het trainingsweekeinde doet Vera nog een hypnosesessie om van haar rookverslaving af te komen. Ze voelt zich daarna sociaal minder geremd en tijdens het trainingsweekeinde leidt dit tot amusante gevolgen en hun ingestudeerde pitch ontspoort volledig… 

Terrestrial Verses

In negen hoofdstukken komen alledaagse mensen voorbij die navigeren tussen de culturele, religieuze en institutionele opgelegde beperkingen in het hedendaagse Iran. Deze levendige verhalen, zowel humoristisch als aangrijpend, tonen de levenskracht en vastberadenheid van mensen in tegenspoed, en zijn een genuanceerd portret van een complexe maatschappij. 

The Stones and Brian Jones

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis. 

L'Abbe Pierre

L'Abbe Pierre is een Franse biopic over het buitengewone leven van Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. De priester, uitgegroeid tot nationale volksheld in Frankrijk, wijdde zijn leven volledig aan de strijd tegen armoede en dakloosheid. Henri Grouès wordt geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Zijn woede over onrecht maakte hem opstandig en rebels, maar ook kwetsbaar en inspirerend.

Spy X Family Code: White

Hij is een spion. Zij is een huurmoordenaar. Samen houden Loid en Yor hun dubbelleven voor zichzelf, terwijl ze doen alsof ze het perfecte gezin zijn. Wat ze niet weten, is dat hun geadopteerde dochter Anya, telepathische gaven heeft en al hun spannende geheimen kent. Wanneer Loid doet alsof hij zijn familie meeneemt voor een winters weekendje weg, maar eigenlijk vooruitgang wil boeken in zijn huidige missie ‘Operation Strix’, raakt Anya hier per ongeluk bij betrokken en worden er gebeurtenissen in gang gezet die de wereldvrede bedreigen!