Van Straalen wordt op nat Assen 1e Nederlandse World Supersport-winnaar in 10 jaar

Voor de liefhebber van de motorsport werpen we nog even een korte blik op afgelopen weekeinde. Zoals eerder vermeld werd er op het TT Circuit van Assen volop geracet in het World Superbike-kampioenschap, maar ook in de klasse daaronder, het WK Supersport, werd flink gestreden.

Race één
De baan was op zaterdag nat voor de eerste race, maar de meeste toppers besloten het op slicks te wagen. Zo reed een hele zwik coureurs naar voren die doorgaans in het achterveld rijden, zoals de Australiër Tom Edwards. Later in de race begon de baan echter op te drogen en was het vooral Adrian Huertas die naar voren vloog.

De Spanjaard raasde op de Ducati naar zijn tweede zege van het jaar, voor de Italiaan Stefano Manzi en de Fransman Valentin Debise, beiden rijdend op een Yamaha. Glenn van Straalen reed een prima race en sloot deze als vierde af, nét achter Debise, terwijl Edwards als beste regenbandenrijder nog een knappe vijfde plek overhield aan zijn gok.

Race twee
Op zondag was het redelijk droog...tot men na de opwarmronde de grid op reed. Het kwam met bakken uit de hemel, maar de race ging van start en na een zeer lastige fase op slicks kwamen de eerste coureurs al binnen. Anderen wachtten nog één of twee ronden, gokkend op het einde van de regen, en zo ontstond een race waarin de kaarten meerdere keren volledig door elkaar werden geschud.

Richting de slotfase was Van Straalen bloedsnel en schoof hij in rap tempo op van de zesde plek naar de leiding. Huertas dreigde hem in de slotronde bij te halen, maar Van Straalen hield stand en pakte zijn allereerste World Supersport-zege, alweer tien jaar na het jaar waarin Michael van der Mark de wereldtitel pakte. Achter de met een prachtige oranje livery rijdende Van Straalen completeerden Huertas en de Fin Niki Tuuli het podium.