Blu-ray: The Secret Life of Pets 2

Een aantal jaar geleden scoorde, mede door de briljante trailers, Universal een hit met The Secret Life of Pets. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven. Dat doe je met nieuwe huisdieren, nog bekendere stemacteurs en een nog vreemder plot.

Huisdiergeheimen 2 (de Nederlandse titel) vervolgt het verhaal van Max (Patton Oswalt), Gidget (Jenny Slate), Snowball (Kevin Hart) en de rest van de bende wanneer zij nieuwe avonturen tegemoet gaan die hen dwingen de moed te vinden om hun eigen helden te worden. Kort gezegd: ze beleven allerlei avonturen en op het eind komt het allemaal samen.

Secret Life of Pets 2 laptop

Opvallend aan deze film is dat ieder bekend personage gedurende de film echt een eigen avontuur lijkt te beleven. Pas in het laatste kwartier komt één en ander samen. Daarmee is deze film écht geschikt voor kinderen. Als volwassende zou je af en toe om een goede grap kunnen lachen maar de plot en de karakters zijn toch echt enkel op kinderen gericht. Maar die zullen zich kostelijk vermaken met deze film!

Je kan de kinderen nog wat langer bezig houden na de film (die slechts 85 minuutjes duurt) met 2 mini-films. Er is een short toegevoegd omtrent Super Gidget (één van de belangrijkste huisdieren uit de film) en ook een nieuwe film van de Minions. Die laatste is erg grappig. Hierna is er nog 80 minuten aan bonus features aanwezig, maar buiten een paar deleted scenes zijn deze niet echt op de doelgroep van de kinderen gericht. Er is onder andere een feature waarin cast en crew over hun huisdieren vertellen, maar waarom zou jouw kind willen weten wat voor hond de CEO van Illumination Entertainment heeft. Daar slaan ze dus de plank enigszins mis.

Secret Life of Pets 2 cats and dogs

Ook hier heeft Universal weer de verschrikkelijk onduidelijke blu-ray menu's met icoontjes gebruikt. Ik vergis me nog altijd dus zat in de special features toen ik de ondertiteling wilde aanzetten. Dit doen ze al jaren maar ik blijf het steeds benoemen in al mijn reviews. Animatie ziet er in HD gewoon altijd schittend uit en dat is op deze schijf niet anders. Hele mooie beelden kleuren je beeldscherm. De audio heeft in Engels een Dolby Digital Plus 7. track, de Nederlandse audio is 'slechts' Dolby Digital 5.1 En de film staat er ook in het Vlaams op!

Dit is een leuke disc om op een natte weekendochtend met de kids op te zetten. Als ouder kan je rustig af en toe mee gniffelen en daar is niks mis mee.