NBA: Pacers, Mavericks en Heat slaan terug, Thunder veegt Pelicans weg

We hebben even een dagje gemist, maar dat mag de pret niet drukken: in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn dinsdag- en woensdagavond gewoon weer playoffwedstrijden gespeeld en daar kijken we even kort op terug. Dinsdagavond stonden er drie op de planning, woensdagavond volgden er nog twee.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns (1-0)
Het was een spannende wedstrijd, waarin de Timberwolves in Q1 de touwtjes in handen hadden, maar de Suns dat in Q2 deden, uiteindelijk resulterend in een vrijwel gelijke stand halverwege: 50-51. Halverwege Q3 liepen de Wolves uit van 64-63 naar 70-63 en die tik was voor de Suns net even te hard: in Q4 kwamen ze niet meer in de buurt en de Timberwolves pakten met een 105-93 zege een 2-0 voorsprong in de serie.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers (1-0)
In het Fiserv Forum in Milwaukee ging het lange tijd bijna volledig gelijk op, maar in de tweede helft begonnen de Pacers beetje bij beetje de touwtjes in handen te nemen. Onder leiding van Pascal Siakam, goed voor 37 punten en 11 rebounds, pakten ze in Q3 een paar punten voorsprong en in het vierde kwart werd dat van 88-92 in rap tempo uitgebouwd naar 94-117. Dat was de genadeklap en de Pacers trokken de stand in de serie gelijk met een 108-125 zege, waarmee de playoffs na elf thuiswinnaars ook eindelijk een overwinning kenden voor een bezoekend team.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks (1-0)
De Clippers kregen geen moment echt vat op de Mavericks, die bijna de hele wedstrijd net een paar punten voorsprong hadden. Aan het eind van Q3 stond het toch weer even gelijk en kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, maar na een 73-67 voorsprong gaven de Clippers het weg: 73-81 was de stand even later. Onder leiding van Luka Doncic (32 punten) en Kyrie Irving (23 punten) maakten de Mavericks het af: 93-96 en de stand in de serie is weer gelijk.

Boston Celtics - Miami Heat (1-0)
Vrijwel de hele eerste helft ging het gelijk op in de TD Garden in Boston, maar in de loop van het derde kwart trok Miami de wedstrijd alsmaar meer naar zich toe. Een barrage aan drietjes bracht Boston op de knieeën en met onder meer 24 punten van Tyler Herro en 21 stuks van Caleb Martin en Bam Adebayo wisten de bezoekers de overwinning naar zich toe te trekken: 101-111, waarmee Boston's thuisvoordeel teniet is gedaan.

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans (1-0)
Het verhaal van de wedstrijd is vrij duidelijk: de Thunder domineerde. Na een 35-22 openingskwart konden de Pelicans alleen halverwege Q2 nog even een klein beetje in de buurt komen, maar echt dreigend werd het nooit en onder leiding van een wederom indrukwekkende Shai Gilgeous-Alexander, goed voor 33 punten, en Chet Holmgren (26 punten) liep OKC zeer overtuigend weg naar een 124-92 zege en daarmee een 2-0 voorsprong in de serie.

Speelschema
Vrijdag 26 april, 17.30u (23.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Indiana Pacers - Milwaukee Bucks (1-1)
Vrijdag 26 april, 20.00u (02.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers (1-1)
Vrijdag 26 april, 22.30u (04.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves (0-2)

Zaterdag 27 april, 15.30u (21.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (0-2)
Zaterdag 27 april, 18.00u (00.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Miami Heat - Boston Celtics (1-1)