Dost zal verzuimen gelijk te maken

Bas Dost zal komende zondag de kans op een doelpunt laten lopen, wanneer hij daarmee de gelijkmaker voor zijn club sc Heerenveen op de schoen neemt. Bij een gelijkspel moet Heerenveen nog play-offs spelen om Europa League-voetbal veilig te stellen. Bij winst óf verlies hoeven die play-offs er niet aan te pas te komen voor de Friezen.

Dost zal bij een opgelegde mogelijkheid op de gelijkmaker geen moeite doen om zijn seizoenstotaal op te krikken. "Dan knal ik hem keihard over waarschijnlijk", zegt Dost tegen Algemeen Dagblad. De deelname van Dost aan het competitieduel met Feyenoord is nog onzeker. Hij speelde de afgelopen twee competitieduels met een masker vanwege een breukje in zijn jukbeen.

Tegen de Rotterdammers laat hij mogelijk verstek gaan, al laat trainer Ron Jans weten hem graag in te zetten. Dost wil voorkomen dat hij geopereerd moet worden, omdat in de zomer mogelijk een transfer plaatsvindt. Zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis bevestigde eerder al dat er meer dan tien clubs zijn die de topscorer van de Eredivisie graag in willen lijven.