NASCAR-coureur Cindric wint na stilvallen Blaney in slotronde

Voor de liefhebber van stevige racerij keren we nog even terug naar de late zondagavond: op de World Wide Technology Raceway werd de vijftiende race van het NASCAR Cup Series-seizoen verreden en dat leverde in de slotfase beduidend meer spanning op dan men gedurende de race had gedacht.

Michael McDowell begon vanaf poleposition, naast Austrin Cindric en voor Ryan Blaney, Christopher Bell, Tyler Reddick, Denny Hamlin, Brad Keselowski, Bubba Wallace, Ty Gibbs en Kyle Busch. Een paar schuivers in het achterveld zorgden al vroeg voor twee cautions, maar uiteindelijk pakte Bell de stagewinst na een late inhaalactie op McDowell, die tweede werd.

De caution na de stage gooide de boel een beetje door elkaar, want niet iedereen kwam een pitstop maken. Na een tijdje kwam Josh Berry tegen de muur te staan, wat voor een nieuwe caution zorgde. Precies halverwege de race konden we weer door en inmiddels had Bell de leiding weer te pakken, voor Chase Elliott en Kyle Larson.

Bell had de touwtjes keurig in handen richting het eind van stage twee, die toch nog onder geel eindigde: in gevecht om plek zeven kwamen Busch en Larson met elkaar in de clinch. Bell won zo de tweede stage, voor Cindric en Blaney. Niet iedereen kwam tijdens de caution binnen, zo bleven Cindric, Blaney en Joey Logano buiten, terwijl Bell juist wel een stop kwam maken.

Bell domineerde en vanaf een grote voorsprong - onder meer Blaney en Cindric waren al binnen gekomen - kwam hij iets minder dan vijftig ronden voor het einde naar binnen, waardoor Brad Keselowski de leiding in handen kreeg. Hij kwam een kleine twintig ronden later zijn stop maken en zo ging Larson naar de leiding, maar ook hij kwam even later zijn laatste stop maken.

Blaney en Bell reden ondertussen bij elkaar en streden om de overwinning en daarbij leek Bell ineens een probleem te hebben: Blaney reed bij hem weg en Cindric ging er soepel voorbij. Blaney ging zo op weg naar de winst...tot hij bij het ingaan van de slotronde zonder brandstof kwam te rijden. Cindric pakte zo ineens de overwinning, voor Hamlin en Keselowski - voor Cindric was het zijn tweede zege ooit, zijn eerste sinds de Daytona 500 van 2022. Bell werd zevende, Blaney bolde als 24e over de meet.