Swiatek en Paolini overtuigend naar Roland Garros-finale

Tennissters Iga Swiatek en Jasmine Paolini gaan strijden om de titel in het damesenkelspel op Roland Garros. De Poolse nummer één en Italiaanse nummer twaalf van de plaatsingslijst hadden het beiden niet al te moeilijk in hun halve finales.

Swiatek nam het op tegen de als derde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff, een herhaling van de finale van twee jaar geleden. De Poolse opende door in game één de service van Gauff over te nemen en deed dat op 3-1 nog eens, waarmee set één geen moment spanning kende.

In het tweede bedrijf ging het wat anders: Gauff wist wat beter in haar spel te komen en plaatste op 2-1 zowaar een break. Die leverde ze echter wel gelijk weer in en ook haar volgende opslagbeurt ging naar Swiatek. Op 5-4 serveerde Gauff twee matchpoints weg en pakte ze met grote moeite haar eigen game, maar Swiatek maakte het op eigen service met haar vierde matchpoint alsnog af: 6-2, 6-4.

In de finale staat Swiatek tegenover Paolini, die voor het eerst een Grand Slam-finale gaat spelen. De Italiaanse had in set één genoeg aan een break op 2-1 om de pas 17-jarige Russische Mirra Andreeva de openingsset te ontnemen, waarna de tiener min of meer gebroken leek. In set twee won Andreeva haar eerste opslagbeurt, maar daana leverde ze alles in, de laatste twee keer zelfs zonder grote tegenstand: 6-3, 6-1.

De finale staat zaterdag op het programma in Parijs.