Olympiakos schrijft Griekse voetbalgeschiedenis met Conference League-titel

In het Agia Sophia-stadion in Athene is woensdagavond de finale van de Conference League gespeeld. Olympiakos nam het voor grotendeels eigen publiek op tegen het Italiaanse Fiorentina en kon geschiedenis schrijven.

Na acht minuten dacht Nikola Milenkovic de score te openen, maar zijn roller werd afgekeurd wegens buitenspel. Fiorentina bleef ook na die kans domineren en kreeg de ene na de andere mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar niks ging er ook echt in.

Na ruim anderhalf uur voetballen had het publiek nog steeds geen enkele treffer te zien gekregen en dus moest er verlengd worden. Met amper vijf minuten te gaan was het raak en zowaar niet voor Fiorentina: Ayoub El-Kaabi, dé grote held van Olympiakos met een hele rits aan goals in de knockoutfase, was de hele wedstrijd onzichtbaar, maar een voorzet belandde ineens bij de Marokkaan, die de Griekse club de 1-0 bezorgde.

Jonathan Ikoné kreeg diep in blessuretijd nog de kans om er een penaltyreeks uit te slepen, maar zijn poging leverde niks op. Olympiakos hield stand en uitgerekend in Athene schreef de ploeg historie door als eerste Griekse club ooit een Europese prijs te winnen.