NAC ontsnapt tegen Excelsior en keert na vijf jaar terug in de eredivisie

NAC Breda keert na vijf jaar eerste divisie terug in de eredivisie. In het play-off voor promotie/degradatie verloor de club uit Breda met 4-1 van Excelsior, maar doordat ze de eerste wedstrijd met 6-2 wisten te winnen speelt NAC volgend jaar in de eredivisie.

NAC Breda had afgelopen dinsdag met 6-2 gewonnen van Excelsior en leek eenvoudig op weg naar de eredivisie. De Rotterdamse club dacht daar duidelijk anders over en de eerste helft was Excelsior heer en meester over de Bredase club en het stond na 45 minuten voetbal 3-0 voor de thuisploeg, al had die score ook hoger kunnen zijn.

Excelsior zette die lijn direct door in de tweede helft. Het kwam snel op 4-0 en de thuisploeg had de achterstand helemaal goed gemaakt. NAC leek rijp voor de slacht, maar vanuit het niets maakte Casper Staring de 4-1 en door dat doelpunt stond NAC weer virtueel in de eredivisie.

Excelsior moest weer op jacht naar doelpunten. De Rotterdamse ploeg probeerde het wel, maar in tegenstelling tot het eerste uur kon de thuisploeg nog maar weinig creëren tegen NAC en bleef het 4-1 in Rotterdam, waardoor NAC volgend jaar in de eredivisie speelt.