Roglic opnieuw de sterkste bergop in Dauphiné

Primoz Roglic heeft de voorlaatste etappe in de Dauphiné gewonnen. De Sloveen was net zoals vrijdag de sterkste bergop. Ditmaal won hij voor Matteo Jorgenson en Giulio Ciccone. In het algemeen klassement heeft Roglic nu een voorsprong van ruim één minuut op Jorgenson.

De voorlaatste etappe in de Dauphiné was de koninginnenrit in de Franse rittenkoers. Onderweg moesten ze verschillende beklimmingen over, waarna de finish lag op de Samoëns 1600. Na vijftig kilometer ontstond er een kopgroep van tien, die op de Col de la Ramaz uit elkaar viel. Marc Soler toonde zich op die beklimming de sterkste en had op de top van de beklimming ruim vijf minuten op het peloton.

In de afdaling en in het vlakke deel van naar de slotklim toe kwam het peloton één minuut dichter op Soler, maar begon de Catalaan nog altijd met ruim vier minuten op de kop van het peloton aan de klim. Op de beklimming Samoëns 1600 bepaalde Bora-hansgrohe het tempo en dat zorgde ervoor dat in het peloton Remco Evenepoel snel moest passen, terwijl de voorsprong van Soler snel terugliep. Soler zou het ook niet volhouden tot het einde en werd met nog ruim twee kilometer gegrepen.

Aleksandr Vlasov zorgde dat het tempo in het peloton hoog bleef, waarna Primoz Roglic het op 500 meter van de finish overnam van zijn meesterknecht. Met een eerste versnelling van de Sloveen trok hij het op het lint, waarna hij het in een sprintje eenvoudig naar zijn tweede zege op rij reed. Roglic won voor Matteo Jorgenson en Giulio Ciccone.

Results powered by FirstCycling.com