Alcaraz en Zverev voor het eerst in Roland Garros-finale

De finale van het mannenenkelspeltoernooi op Roland Garros zal gespeeld gaan worden tussen de nummers drie en vier van de plaatsingslijst. Carlos Alcaraz uit Spanje en de Duitser Alexander Zverev plaatsten zich vrijdag voor het eerst voor de eindstrijd op het Parijse gravel.

Alcaraz speelde in de halve finales een kraker tegen de Italiaanse nummer twee van de plaatsingslijst, Jannik Sinner. Die domineerde in de eerste set, maar de Spanjaard kwam beter in zijn spel en trok de stand weer gelijk. In het derde bedrijf voerde Sinner dan weer de boventoon, maar nogmaals draaide Alcaraz het om en dit keer wist hij dat helemaal door te trekken: 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

In de eindstrijd treft Alcaraz dus Zverev, die voor de vierde opeenvolgende keer in de halve finales stond in Parijs. De vorige drie keer verloor hij, waaronder vorig jaar van Casper Ruud, en de als zevende geplaatste Noor was ook nu zijn tegenstander. Ruud domineerde set één, maar vervolgens kwam Zverev op gang en al snel was er geen houden meer aan, waarna hij het met een ace afmaakte: 2-6, 6-2, 6-4, 6-2.

Voor Zverev wordt het zijn tweede Grand Slam-finale, na de eindstrijd van de US Open in 2020. Alcaraz speelde twee eerdere finales en pakte zowel op de US Open 2022 als Wimbledon 2023 de titel.