Real Madrid wint voor vijftiende keer Champions League na winst op Borussia Dortmund

Real Madrid heeft voor de vijftiende keer de Champions League gewonnen. Op Wembley won de Spaanse ploeg met 2-0 van Borussia Dortmund.

Voorafgaand aan de finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund was de Spaanse ploeg de grote favoriet om voor de vijftiende keer de Champions League te winnen. Maar het was Dortmund dat in de eerste helft de sterkste ploeg was. De Duitse ploeg stond verdedigend goed en kwam er meerdere malen gevaarlijk uit. Dortmund kreeg kansen via Julian Brandt en Karim Adeyemi. Ook Niclas Füllkrug was gevaarlijk en na een pass van Ian Maatsen raakte de Duitse spits de paal, maar deed dat wel in buitenspelpositie. Daarnaast was er nog een afstandsschot van Marcel Sabitzer, maar dat werd gekeerd door de doelman van Real Madrid.

Real Madrid had in de eerste helft geen antwoord op het solide spel van Dortmund, maar kwam in de tweede helft beter in het spel zonder direct gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Toni Kroos was de eerste dreiging, maar die werd vakkundig door de doelman van Dortmund gekeerd.

Het duel kwam daardoor steeds meer in evenwicht tussen de beide ploegen tot plots Dani Carvajal raak kopte uit een corner van Kroos, die zijn laatste wedstrijd speelde in clubverband. Dortmund probeerde met de nodige wissels nog de wedstrijd om te draaien, maar nadat Maatsen de bal knullig inleverde maakte Vinícius Júnior de 0-2.

Enkele seconden kwam de hoop terug bij Dortmund nadat Füllkrug na een assist van Donyell Malen raak kopte, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Real Madrid won zodoende voor de vijftiende keer de Champions League.