Go Ahead Eagles gaat Europa in na winst op FC Utrecht in verlengingen

Go Ahead Eagles heeft zich voor het eerst sinds 2015 geplaatst voor Europees voetbal. Lange tijd leek FC Utrecht er met het laatste Europese ticket vandoor te gaan, maar vlak voor tijd maakte de ploeg uit Deventer gelijk. In de verlengingen kopte Joris Kramer Go Ahead Eagles Europa in.

In de play-offs voor het laatste Europese ticket namen FC Utrecht en Go Ahead Eagles het tegen elkaar op. Na een half uur kwam FC Utrecht in de eigen Galgenwaard op voorsprong dankzij Nick Viergever. Na het openingsdoelpunt kreeg de thuisploeg kansen op de 2-0, maar deze werden niet benut.

Na rust beet Go Ahead Eagles wat meer van zich af en kreeg kansen voor de gelijkmaker, al was de eerste kans voor Utrecht. Een kopbal van Hidde ter Avest belandde halverwege de tweede helft op de lat. Daarna was het vooral de ploeg uit Deventer die gevaarlijk was, maar ze kregen de bal er niet in. FC Utrecht had het niet makkelijk en moest vijf minuten voor tijd ook nog met tien man verder na een rode kaart van Oscar Fraulo, na een harde tackle van achteren.

Ook op de tribunes was het onrustig en nadat het publiek elkaar met vuurwerk bestookte werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd om na een kwartier weer te worden hervat. FC Utrecht moest het nog enkele minuten volhouden, maar één minuut na de hervatting zorgde Viergever met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker. Verlengingen moest er aan te pas komen en zowel FC Utrecht als Go Ahead Eagles kregen kansen om op voorsprong te komen.

In de tweede helft van de verlenging dacht Sam Lammers FC Utrecht op voorsprong te koppen, maar deed dat wel uit buitenspelpositie en deze poging werd dan ook terecht afgekeurd. Snel daarna kwam Go Ahead Eagles op voorsprong dankzij een rake kopbal van Joris Kramer.