Aangifte tegen Rico Verhoeven wegens bedreiging op expositie in Wereldmuseum

Tegen Rico Verhoeven is aangifte gedaan wegens bedreiging. Vroegh Advocatenkantoor bevestigt tegenover AT5 dat die door cliënt Tibor Koppers is ingediend. Hij zou vorige week tijdens een expositie over vechtsport in het Wereldmuseum, het voormalige Tropenmuseum in Amsterdam door de kickbokser en diens manager zijn bedreigd. Zo meldt AT5

Verhoeven en Koppers werkten een tijd nauw met elkaar samen toen ze een bedrijf in voedingssupplementen hadden. Die onderneming ging vervolgens failliet. Volgens De Telegraaf zou ruzie zijn ontstaan over een bedrag van 750 duizend euro.

"Op je knieën"
Tijdens de expositie in het Wereldmuseum donderdagavond 30 mei kwamen de twee elkaar na enige tijd weer tegen. De krant meldt dat Verhoeven en zijn manager Karim Erja harde woorden spraken tegenover Koppers. "Ik ben enorm geschrokken", zegt Koppers. "Rico zei: op je knieën en excuses aanbieden. Het was extreem onaangenaam. Een nachtmerrie."

Karim zou hebben gezegd: "Wij zijn nog niet klaar met jou". Hij en Verhoeven herkennen zich niet in de aanklacht, die volgens het advocatenkantoor dinsdag bij de politie is ingediend. Er zouden beelden worden opgevraagd van het evenement en eventuele bezoekers worden gehoord.