Uitslag NEC - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles mag nog altijd hopen op Europees voetbal. In de halve finale van de play-offs om een ticket in de Conference League won het verrassend met 1-2 van NEC, waarvoor ondanks een succesvol seizoen met een bekerfinale en een zesde plek in de Eredivisie het seizoen erop zit.

In de eerste helft was het veldoverwicht voor NEC maar tot kansen wist het nauwelijks te komen. Chery was nog het dichts bij een goal maar de grootste kansen waren aan de andere kant, zo zag Tengstedt de bal die hij met een gelukje kreeg op de paal belanden. In de tweede helft kreeg Go Ahead al snel twee grote kansen maar beide werden uit het doel gewerkt door Nuytinck.

Even later was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, op een voorzet van González kopte Sano raak. Go Ahead kon zich daarna herstellen en NEC liep steeds verder achteruit. Een goal kon niet uitblijven maar hier was wel een gelukje voor nodig, Ross schoot de bal tegen Stokkers waarna het van richting veranderde schot in het doel belandde.

De wedstrijd leek richting een verlenging te gaan totdat keeper Cillessen zich verkeek op een vrije trap van Rommens waarna de bal in het doel stuiterde.

N.E.C. Nijmegen

1 - 2

Go Ahead Eagles

 57' Sano    77' Stokkers
 86' Rommens
 
 Gele kaart: Schöne,Sano, (N.E.C. Nijmegen), V.Edvardsen, (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.036
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Pereira (Olden Larsen/ 86)
Ross
Nuytinck
Verdonk
González (Baas/73)
Hoedemakers (Schöne/85)
Chery
Proper
Sano
Ogawa (Sow/73)
  De Lange
Deijl
Nauber
Kramer
Kuipers
Adekanye (Stokkers/70)
Linthorst
Breum (James/90 2)
Rommens
Tengstedt (Baeten/83)
V.Edvardsen