Dubbelslag voor Roglic in Dauphiné

Primoz Roglic heeft de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Sloveense kopman versloeg Giulio Ciccone in een sprint bergop. Roglic is door de winst ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Daags na die grote valpartij stond vandaag de eerste serieuze bergetappe op het programma. De aankomst lag op de Le Collet d'Allevard, een klim van de buitencategorie. Schaduwfavoriet Juan Ayuso ging niet meer van start na de valpartij van donderdag.

Vijf renners begonnen met twee minuten voorsprong aan de slotklim, al had die groter kunnen zijn. De kopgroep was verkeerd gereden, waardoor het peloton een stuk dichterbij was gekomen. Op de slotklim Le Collet d'Allevard reed Romain Gregoire direct weg uit de kopgroep, alleen Magnus Cort kon lange tijd in de buurt blijven bij de jonge Fransman.

In het peloton bepaalde INEOS Grenadiers het tempo. De Britse ploeg deed dat in dienst voor hun kopman Carlos Rodriguez en kwam tot twintig seconden van Gregoire. Op vier kilometer plaatste Laurens de Plus een verrassende aanval. De meesterknecht van Rodriguez kreeg Aleksandr Vlasov mee en de Belg en Rus raapten Gregoire op en namen vervolgens een kleine voorsprong op de andere renners in het uitgedund peloton.

Niet veel later was er een tegenreactie van Giulio Ciccone. Primoz Roglic, Matteo Jorgenson en Rodriguez volgden de Italiaan, terwijl klassementsleider Remco Evenepoel moest passen. De Plus en Vlasov werden bijgehaald door de achtervolgers, waarna de Rus volledig de kaart trok voor Roglic. Vlasov reed de laatste 500 meter op kop, waarna Roglic eenvoudig het sprintje won voor Ciccone. Evenepoel verloor ruim veertig seconden op Roglic en moet daardoor de leiderstrui laten aan de Sloveen.

Results powered by FirstCycling.com