NBA: Celtics starten Finals met overtuigende zege, Porzingis maakt indruk

In de TD Garden in Boston zijn donderdagavond de NBA Finals van start gegaan. De Boston Celtics namen het in eigen huis op tegen de Dallas Mavericks in de eerste van maximaal zeven wedstrijden in de eindstrijd van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

De Celtics konden voor het eerst sinds wedstrijd vier tegen de Miami Heat in de eerste playoffronde, eind april, weer beschikken over Kristaps Porzingis. De Let maakte gelijk een meer dan uitstekende indruk: hij speelde iets meer dan de helft van de wedstrijd mee, maar tekende wel voor 20 punten.

Met een 37-20 eerste kwart schoten de Celtics uit de startblokken en dat bleek eigenlijk gelijk al de genadeslag. De Mavericks kwamen wel een beetje beter op gang, maar de ploeg van Luka Doncic (30 punten, 10 rebounds) wist geen moment meer voor een bedreiging te zorgen.

De Celtics openden de finale zo met een 107-89 overwinning en kan zondag in eigen huis gaan proberen de score nog eens te vergroten, alvorens de twee naar Dallas trekken voor de derde en vierde wedstrijd.

Speelschema
Zondag 9 juni, 20.00u (02.00u NL) - NBA Finals, game 2; Boston Celtics - Dallas Mavericks (1-0)