Zverev in halve finales Roland Garros na winst op De Minaur

Tennisser Alexander Zverev heeft zich geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De als vierde geplaatste Duitser rekende in de enige kwartfinale van woensdag af met de nummer elf van de plaatsingslijst, Alex de Minaur uit Australië.

Nadat Novak Djokovic zich met een knieblessure af moest melden voor zijn kwartfinale tegen Casper Ruud, was het alleen aan Zverev en De Minaur om te bepalen wie de laatste halvefinalist zou worden. In set één maakte De Minaur een vroege break gelijk ongedaan, maar op 3-3 sloeg Zverev nog eens toe en dat leverde hem setwinst op.

De tweede set kende een vergelijkbaar verloop, met De Minaur die op 2-2 zijn service inleverde, maar gelijk een rebreak plaatste. Dit keer moest er een tiebreak aan te pas komen, waarin de Australiër met twee minibreaks zowaar op 4-0 kwam. Hij gaf het echter volledig uit handen en pakte nog maar één punt, dus won Zverev ook de tweede set.

Ook in set drie lag het vrij dicht bij elkaar, maar op 3-2 wist Zverev een break te plaatsen. Terwijl hij serveerde voor de wedstrijd stond hij die echter weer af, maar op De Minaur's service was het op het eerste matchpoint toch raak: 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Zverev staat voor de vierde keer op rij in de halve finales op het Parijse gravel, maar bereikte de finale nog nooit. Vorig jaar verloor hij van Ruud, tegen wie hij het vrijdag opnieuw op mag nemen. De andere halve finale gaat vrijdag tussen de Italiaan Jannik Sinner (2) en de Spanjaard Carlos Alcaraz (3).