FOK! Wat een weer: in het noorden wat neerslag, later droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Vanochtend In het westen en noorden is er vrij veel bewolking en vooral in het noorden kan er af en toe wat regen vallen. Elders schijnt de zon en is het droog. Van het noordwesten uit neemt de bewolking wel toe. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige, wind uit het zuidwesten.

Vanmiddag neemt de bewolking overal toe en regent het vooral in de noordelijke helft van het land af en toe. Met 16°C in het westen tot plaatselijk 20°C in Limburg is het vrij koel. De wind draait naar een noordwestelijke richting en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het breed op. De wind uit het westen neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, op de Wadden is de wind af en toe vrij krachtig.

Vannacht kan er het noorden zeer plaatselijk een bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C plaatselijk in het oosten tot 10°C vlak langs de kust. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig uit een zuidwestelijke richting, in het noordelijk kustgebied is de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

Zonsondergang in Purmerend (Foto: Spylacopa_68)
Zonsondergang in Purmerend (Foto: Spylacopa_68)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.