Eindexamens 2001

febster stuurde ons een verslag in over zijn eerste examen: Engels tekstverklaren.
Een nieuwe dag, een nieuw examen. Engels tekstverklaren dit keer. Ik ben zoals gewoonlijk veel te vroeg op school (half 9) maar dat maakt niet uit, want een aantal klasgenoten zijn dat ook dus we hebben nog even in de kantine staan praten over Nederlands. We waren het er allemaal over eens dat vragen 16 en 17 teveel op elkaar leken.

Om 9 uur begon eindelijk het examen met het bekende openmaken van de enveloppen.

De schrik sloeg mij om het hart toen ik het aantal teksten zag, namelijk 9 stuks in totaal, terwijl ik er een stuk of 4 had verwacht!

De teksten waren weer typisch cito: zo droog als een woestijn dus. Er waren 46 vragen waarmee er 50 punten te verdienen waren. Veel multiple choice zoals gewoonlijk maar omdat we in de 2e fase zitten hadden ze ook een aantal "open" en invulvragen gemaakt. Dat waren dus ook gelijk de "moeilijkste" vragen vond ik zelf. Ook weer niet te moeilijk maar je moest er ieder geval even over nadenken, de tekst goed door lezen, wat ik bij de multiple vragen zelden had.
Ik vond het dus niet echt moeilijk. Er was wel af en toe een vraag waarbij ik goed de tekst moest lezen om het antwoord te vinden maar de meeste vragen waren vrij eenvoudig te beantwoorden.

Na mijn antwoorden nog 3x gechecked te hebben ben ik maar gegaan. Dat was na dik anderhalf uur al zodat ik dus als eerste de zaal verliet, wat me nogal verbaasde want ik had het niet echt met een supertempo gemaakt.

Al met al was dit een vrij simpel examen en naar mijn weten ook foutloos dus ik denk dat er in ieder geval weinig mensen zullen zakken op dit examen.