Nieuw te streamen in maart

Maak je agenda leeg, zeg al je afspraken af! De maand maart kent, verspreid over de verschillende streamingdiensten, te veel aanbod om niet voor thuis te blijven. Laat wat eten bezorgen, want je hebt ook geen tijd om te koken.

Prime Video

Wanneer drie jeugdvrienden een mislukte grap uithalen, bedenken ze de fictieve Ricky Stanicky (8 maart) om zich uit de problemen te redden! Twintig jaar na het creëren van deze 'vriend' gebruiken Dean, JT en Wes (Zac Efron, Andrew Santino en Jermaine Fowler) Ricky nog steeds als handig excuus voor hun onvolwassen gedrag. Wanneer hun partners argwaan krijgen en eisen dat ze eindelijk de legendarische heer Stanicky ontmoeten, besluit het schuldige trio de uitgerangeerde acteur en grove beroemdheden imitator "Rock Hard" Rod (John Cena) in te schakelen om hem tot leven te brengen. Maar wanneer Rod de rol van zijn leven te serieus neemt, beginnen ze spijt te krijgen dat ze Ricky ooit hebben verzonnen. Onder leiding van regisseur Peter Farrelly, met bijrollen van William H. Macy, Lex Scott Davis en Anja Savcic.

Het liquidatieproces Passage was de omvangrijkste en meest langdurige rechtszaak in Nederland ooit. De eerste zitting was in 2007, de uitspraak in hoger beroep zo’n 10 jaar later. Het was de eerste zaak waar twee kroongetuigen die zelf betrokken waren bij moorden, overeind bleven en de veroordeling tot levenslang van beoogde opdrachtgevers een feit werden. De zaak en alle bijbehorende haken en ogen worden uitgebreid behandeld in de docuserie Pact met de Duivel (nu te zien). Daarnaast werkt de dochter van de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel mee; zij vertelt het verhaal van haar vader. De voorloper van het Marengo-proces had veel voeten in de aarde en roept nog altijd veel vragen op. Too big to fail zeggen sommigen. Het kon niet anders, zeggen anderen. Van rechters tot advocaten; dealofficiers en officiers van justitie; van recherche tot misdaadjournalisten; minister van justitie tot strafrechtexperts; ze werken allemaal mee waardoor een compleet beeld wordt geschetst.

De remake van de jaren 80-cultfilm Road House (21 maart) volgt ex-UFC fighter Dalton (Jake Gyllenhaal) terwijl hij een baan als uitsmijter aanneemt bij een roadhouse op de Florida Keys. Hij komt er al snel achter dat dit paradijselijke oord niet zo onschuldig is als het eruitziet. 

Verder voegt Prime Video nog toe deze maand: Invincible (seizoen 2, 14 maart), Bon Bini Bangkok Nights (22 maart) en The Boys in the Boat (29 maart).

HBO Max

De miniserie The Regime (nu te zien, wekelijks) speelt zich af binnen de muren van het paleis van een modern Europees regime binnen het jaar dat het ontrafelt. Kanselier Elena Vernham (Kate Winslet) is al enige tijd niet buiten de paleismuren getreden en begint steeds meer paranoïde en instabiel te worden. Dan keert ze zich tot een soldaat met een opvliegend karakter, Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts), als een onwaarschijnlijke vertrouweling. Terwijl Zubaks invloed op de kanselier blijft groeien, leiden Elena’s pogingen om haar macht uit te breiden ertoe dat zowel het paleis als het land om haar heen uiteenvallen.

The Girls on the Bus (14 maart) gaat over vier journalisten met totaal verschillende journalistieke achtergronden, die samen op campagnepad gaan voor de presidentsverkiezingen. Het verhaal draait om Sadie McCarthy (Melissa Benoist), een journalist die terugverlangt naar een vervlogen tijdperk van campagneverslaggeving en alles opzij zet voor de kans om een presidentskandidaat te volgen. Sadie sluit zich aan bij de campagnebus en krijgt uiteindelijk een band met drie concurrenten, Grace (Carla Gugino), Lola (Natasha Behnam) en Kimberlyn (Christina Elmore). Ondanks hun verschillen worden de vrouwen goed bevriend terwijl ze vanaf de eerste rang meekijken naar alle drama dat hoort bij de strijd om het Witte Huis.

In de politieke HBO Original-documentaire A Revolution on Canvas (nu te zien) duiken regisseurs/producenten Sara Nodjoumi en Til Schauder in de mysterieuze verdwijning van meer dan honderd “verraderlijke” schilderijen van Sara’s vader, de baanbrekende Iraanse moderne kunstenaar Nickzad “Nicky” Nodjoumi. De emotionele documentaire volgt Sara terwijl ze een tijdlijn van gebeurtenissen nagaat en het activisme van haar vader nader ontdekt. Ook komt ze meer te weten over zijn gecompliceerde relatie met haar moeder, kunstenaar Nahid Hagigat, en hoe zijn activistische kunstwerken de toekomst van haar familie veranderde.

En de Chocolate Factory-prequel Wonka is vanaf 8 maart te streamen. De film is gebaseerd op het bijzondere personage uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahls meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden, met Timothée Chalamet (Dune) als Willy Wonka. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

Netflix

De serie 3 Body Problem (21 maart) speelt zich af tijdens de Culturele Revolutie van China in de jaren zestig, waar de beslissing van een jonge vrouw cruciale gevolgen blijkt te hebben voor de wereld zoals wij die nu kennen. Wanneer de wetten van de natuur op mysterieuze wijze lijken te veranderen, bundelt een groep toegewijde wetenschappers hun krachten om samen met een zeer onconventionele detective de grootste dreiging waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd aan te pakken. 

Ronja de Roversdochter (deel 1, zes afleveringen op 28 maart) volgt de avonturen van een geestig en opstandig meisje geboren in een bende van rovers in een middeleeuws Scandinavisch kasteel. Naarmate Ronja opgroeit, ontdekt ze het magische, maar gevaarlijke bos met al zijn vreemde en mysterieuze wezens. Toch voelt ze zich meer thuis in het bos dan in het enorme kasteel. Wanneer Ronja de jongen Birk ontmoet van een rivaliserende bende, markeert dit het begin van een duistere familievete en ontstaat er een verboden vriendschap. Dit allemaal terwijl een beruchte rentmeester arriveert om het bos voorgoed van rovers te ontdoen

Elodie (Millie Bobby Brown) is een plichtsgetrouwe jonkvrouw, een Damsel (8 maart) die akkoord gaat om met een knappe prins te trouwen, maar ontdekt al snel dat het huwelijk een valstrik was. De koninklijke familie heeft haar gebruikt als inzet om een oude schuld af te lossen. Haar sprookje neemt een grimmige wending wanneer haar prins haar opoffert aan een vuurspuwende draak. Nu staat ze er alleen voor en moet ze vertrouwen op haar eigen intelligentie en wilskracht om te overleven.

Apple TV+

Nadat hij in seizoen één enkele van zijn lang gekoesterde angsten heeft geconfronteerd, stapt Emmy Award-winnaar Eugene Levy opnieuw uit zijn comfortzone. In het tweede seizoen van The Reluctant Traveler With Eugene Levy (8 maart, twee afleveringen, daarna wekelijks tot 12 april) begint hij aan een 'must-do'-reis voor elke respectabele globetrotter: een grote rondreis door Europa. Het zevendelige tweede seizoen van de veelgeprezen country-hoppende reisserie volgt Levy terwijl hij zich een weg baant van het uiterste noorden van het continent naar het uiterste zuiden. Onderweg ontdekt hij verbluffende verborgen lokale pareltjes, ontdekt hij zijn stamboom en probeert hij zijn smaakpapillen te verbreden terwijl hij onderweg de meest unieke bestemmingen van de regio ervaart. Ga met hem mee op de reis van zijn leven waarvan hij nooit wist dat hij die nodig had.

Losjes gebaseerd op de roman Mr. en Mrs. American Pie van Juliet McDaniel is Palm Royale (20 maart drie afleveringen, daarna wekelijks tot 8 mei) een waar underdogverhaal dat Maxine Simmons (Kristen Wiig) volgt terwijl ze probeert in te breken in de high society van Palm Beach. Terwijl Maxine de ondoordringbare grens tussen de haves en de have-nots probeert te overschrijden, stelt Palm Royaledezelfde vraag die ons vandaag de dag nog steeds verbijstert: ‘Hoeveel van jezelf ben je bereid op te offeren om te krijgen wat iemand anders heeft?’ 

In het tweede seizoen van de Emmy Award-winnende serie, Fraggle Rock: Back to the Rock, (29 maart) de reboot van Jim Hensons geliefde klassieker Fraggle Rock,zijn de Fraggles terug voor meer epische, leuke avonturen! Deze keer, met grote veranderingen die de Rock beïnvloeden, zullen de Fraggles, Doozers en Gorgs gedwongen worden hun verleden onder ogen te zien en hun onderlinge afhankelijkheid te vieren, terwijl ze samen door uitdagingen gaan met hoop, dwaasheid en gloednieuwe liedjes, en dat allemaal terwijl ze hun zorgen wegdansen... bij Fraggle Rock.

Manhunt (15 maart twee afleveringen, daarna wekelijks tot 19 april) is een samenzweringsthriller over een van de bekendste maar minst begrepen misdaden uit de geschiedenis: het verbazingwekkende verhaal van de jacht op John Wilkes Booth in de nasleep van de moord op Abraham Lincoln. Castleden zijn onder andere Tobias Menzies (The Crown, Game of Thrones, Outlander), Glenn Morshower (24, The Resident), Matt Walsh (Veep), and Hamish Linklater (The Big Short, The Newsroom).

SkyShowtime

Oppenheimer (21 maart) is het eerste biografische drama van de iconische filmmaker Christopher Nolan (The Dark Knight Trilogy, Interstellar, Tenet en Inception). De film vertelt het verhaal van de briljante wetenschapper J. Robert Oppenheimer, zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom en het huiveringwekkende paradox om alles op het spel te zetten om de wereld te kunnen redden. In dit meeslepende verhaal vertolkt Cillian Murphy de rol van de legendarische wetenschapper. Verder bestaat de sterrencast uit Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Josh Hartnett, Florence Pugh, Josh Peck en Academy Award®-winnaar Rami Malek.

De hond is de beste vriend van de mens, maar wat als die mens een echte smeerlap is? In dat geval is het tijd voor zoete wraak in Strays (29 maart). Een gedumpte hond slaat de poten in elkaar met andere zwerfhonden om wraak te nemen op zijn hufterige baas in deze geanimeerde komedie geproduceerd door het Academy Award® winnende duo Phil Lord en Chris Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse).

Na twee kassuccessen keert de My Big Fat Greek Wedding-franchise terug met een langverwachte derde film (22 maart) die een nog grotere Griekse bruiloft belooft. Met bekende gezichten als Nia Vardalos, John Corbett, Elena Kampouris, Andrea Martin en Lainie Kazan.

In Sexy Beast (7 maart, vier afleveringen, daarna nog twee op 25 april) is James McArdle (Mare of Easttown, Angels in America) te zien als Gal Dove en Emun Elliott (The Rig, The Gold) als Don Logan. De twee beste vrienden zijn dorpsdieven die van het goede leven genieten in het Oost-Londen van de jaren negentig. Sarah Greene (Bad Sisters, Normal People) speelt Deedee Harrison, een verleidelijke pornoster met de ambitie haar lot in eigen handen te nemen wat, evenals haar romance met Gal Dove, haar leven in gevaar brengt. Stephen Moyer (Shots Fired, True Blood)speelt Teddy Bass, een gevaarlijk opkomend figuur in de gangsterwereld, die Gal en Don in zijn criminele web lokt. Tamsin Greig (Episodes, Friday Night Dinner) speelt Don zijn pathologische controlerende en geduchte oudere zus, Cecilla.

Disney+

Na de onthullingen in het eerste seizoen van Extraordinary doet de groep verwoede pogingen om volwassen te worden. In dit seizoen (nu te zien) wakkeren Carrie en Kash hun platonische relatie weer aan en proberen ze onafhankelijk van elkaar hun plek in de wereld te vinden. Zaadstraal probeert uit te zoeken waar hij echt thuishoort en Jen wil zichzelf verbeteren – wat niet gemakkelijk is als je de neiging hebt om jezelf te saboteren.

Engeland, 1705: Nadat ze beschuldigd wordt van moord slaat Nell Jackson op de vlucht met haar zussen en om te overleven kiest ze er ervoor om struikrover te worden. Nell wordt bijgestaan door haar hulpje, de dappere sprite Billy Blind die over superkrachten beschikt, en ze beseft dat ze met een reden vogelvrij is. Al had ze nooit verwacht dat ze een magisch plot tegen de koningin van Engeland zou moeten aanpakken, in Renegade Nell (29 maart).

De serie Death and Other Details (nu te zien) speelt zich af tussen de glitter en glamour van de internationale elite, en draait om de briljante Imogene Scott (Violett Beane). Tijdens een moord bevindt zij zich op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats (dit was wel een beetje haar eigen schuld) en wordt ze gezien als de hoofdverdachte van deze moord.

Swifties kunnen vanaf 15 maart nog eens nagenieten van The Eras Tour, maar dan in Taylor's Version, want er zijn vier liedjes toegevoegd die niet in de bioscoop te zien waren.

Op 20 maart is de anime Sand Land: The Series te zien, en op dezelfde datum gaat Marvel terug naar de X-Men-animatieserie uit de jaren 90 met X-Men '97, met wekelijks een nieuwe aflevering. Overigens verschijnen er ook nog wekelijks nieuwe afleveringen van The Bad Batch.

Canal+

Charles de Gaulle was van grote betekenis voor Frankrijk. Wie was deze markante man en waardoor werd hij gedreven? De historische Franse dramaserie De Gaulle (nu te zien) schetst een intiem portret van de legerofficier die het na de Tweede Wereldoorlog schopt tot president van Frankrijk. De serie van zes afleveringen beslaat de periode vanaf 18 juni 1940 tot zijn vertrek uit de macht in 1969 en laat de momenten zien die De Gaulle maakten tot de man die hij was.

Wisting (drie seizoenen, vanaf 25 maart) is een Noorse misdaadserie met Sven Nordin als rechercheur William Wisting, gebaseerd op de bestsellers van ex-rechercheur Jørn Lier Horst. De serie bestaat uit 18 afleveringen, met in de eerste vijf afleveringen Hollywood-actrice Carrie-Anne Moss (The Matrix) als FBI-agent. In Larvik, een kleine plaats in het koude Noorwegen, blijkt een Amerikaanse seriemoordenaar het stadje onveilig te maken. De FBI stuurt twee agenten (Carie-Anne Moss en Richie Campbell) naar Noorwegen om de lokale politie onder leiding van rechercheur William Wisting te helpen in hun onderzoek. Ook Wisting’s dochter, journalist Line (Thea Green Lundberg), is op het spoor van de Amerikaanse psychopaat. Tijdens het onderzoek wordt William beschuldigt van manipulatie van bewijsmateriaal in een eerdere zaak, waardoor zijn carrière in gevaar komt.

Everything I Know About Love (nu te zien) is een Britse zevendelige dramady over twee jeugdvriendinnen die in Londen aan een nieuwe fase in hun leven beginnen wanneer ze gaan samenwonen met twee andere studentes. Het roerige leven van de twintigers staat in het teken van daten, feestjes en vriendschap, waar ook de nodige teleurstellingen en liefdesverdriet bij komen kijken.