Nieuw te streamen in oktober

Het is september, en het einde van de zomer is in zicht. Er zullen weer meer redenen komen om binnen te blijven, maar gelukkig is daar genoeg te beleven. De streamingdiensten voegen weer van alles toe aan het aanbod en dit is een selectie daaruit.

Prime Video

Gilles heeft in Exen (nu te zien) zijn wilde levensstijl vaarwel gezegd en gaat trouwen met Yasmine, maar hun aanstaande huwelijk wordt gecompliceerd wanneer hij zijn ex Inge tegenkomt en haar uitnodigt voor het feest. Ondanks enige twijfel bij Yasmine, zullen vier van Gilles' exen hoe dan ook aanwezig zijn op het trouwfeest. Gaandeweg merkt Yasmine ook dat Gilles een ander deel van zijn persoonlijkheid laat zien bij zijn exen. Is hij wel oprecht? Yasmine is zowel nieuwsgierig als wantrouwig. Ze begint te vermoeden dat Gilles niet helemaal oprecht is, wat haar doet twijfelen aan de wijsheid van hun huwelijk.

Verlies jezelf in de wereld van influencer en socialite Koen Pieter van Dijk, die voor de tweede keer de strijd aangaat met een verwoestende crackverslaving. Wil hij slagen, dan zal hij niet alleen de confrontatie aan moeten gaan met zichzelf, maar ook met zijn verleden. En in de glamourwereld waarin hij verkeert, ligt verleiding continu op de loer. Dit rauwe portret toont het ongefilterde verhaal achter de glamourplaatjes op social media. Is het mogelijk jezelf opnieuw uit te vinden als iedereen meekijkt?

Regisseur Wouter Vogel volgt in Koen Aandachtsjunk (8 oktober) Koen op de voet en toont het ware en ongefilterde leven van Koen die na een slopende rehab zijn leven weer probeert op te pakken vanuit zijn ouderlijk huis, maar hij worstelt met schulden, vriendschappen en het vinden van de juiste therapie. Na een heftige terugval probeert Koen uit alle macht zijn persoonlijke relaties te herstellen en voorgoed af te rekenen met zijn verslaving. In het betoverende Ibiza verkent hij alternatieve therapieën, zoals de mystieke krachten van reiki en magische truffels. Gedreven om zichzelf en de wereld te bewijzen dat hij écht veranderd is, stelt Koen zich een schijnbaar onmogelijk doel: de marathon van Rotterdam lopen. Is Koen in staat om trouw te blijven aan zijn nieuwe levensstijl, of zal hij voor altijd geketend blijven aan het slachtofferschap van zijn eigen online imago?

Ian, een rebelse tiener die aan de rand van de maatschappij leeft, kan in Awareness (11 oktober) met zijn gave om visuele illusies te creëren, gedachten beïnvloeden. Door zijn krachten in te zetten voor kleine, onopvallende zwendelpraktijken, weet hij te overleven. Maar wanneer het misgaat tijdens een diefstal, lopen zijn krachten publiekelijk uit de hand en wordt Ian het doelwit van twee concurrerende organisaties die zijn gaven uit willen buiten.

Ook in oktober te zien: Uncharted (nu te zien), Wolf Like Me (seizoen 2, nu te zien), Terrifier 2 (18 oktober), Morbius (30 oktober) en The Northman (31 oktober).

HBO Max

Het tweede seizoen van Our Flag Means Death (nu te zien) is (zeer) losjes gebaseerd op de ware avonturen van de 18e eeuwse wannabe piraat Stede Bonnet (Rhys Darby). Nadat hij zijn leven als heer had ingeruild voor een van een swashbuckling buccaneer, werd Stede kapitein van het piratenschip Revenge. Worstelend om het respect van zijn mogelijk muitende bemanning te verdienen, veranderde Stede's lot na zijn ontmoeting met de beruchte kapitein Blackbeard (Taika Waititi). Tot hun verbazing vonden de totaal verschillende Stede en Blackbeard meer dan vriendschap op zee... Ze vonden de liefde. Nu moeten ze zien te overleven. 

Het zevende seizoen van de populaire animatieserie voor volwassenen Rick and Morty van Adult Swim gaat op maandag 16 oktober a.s. in première op HBO Max. De serie volgt een sociopatische geniale wetenschapper die zijn timide kleinzoon meesleept op waanzinnig gevaarlijke avonturen door het universum. In dit seizoen horen we het debuut van de op dit moment nog onbekende nieuwe stemacteur(s) van de hoofdpersonages.

De HBO Original-serie The Gilded Age van maker Julian Fellowes (Downton Abbey) keert vanaf maandag 30 oktober a.s. terug voor een achtdelig tweede seizoen. Het nieuwe seizoen begint op paasochtend 1883, met het nieuws dat Bertha Russells bod op een box bij de Academy of Music is afgewezen. Gedurende het achtdelige seizoen zien we hoe Bertha Mrs. Astor en het oude systeem uitdaagt, voet aan de grond in de samenleving probeert te krijgen, in de hoop er uiteindelijk een leidende rol in te spelen. George Russell gaat zijn eigen strijd aan met een groeiende vakbond in zijn staalfabriek in Pittsburgh.

In huize Brook probeert Marian haar weg te vinden door in het geheim les te geven op een meisjesschool, terwijl Ada tot ieders verbazing een nieuwe liefde ontmoet. Natuurlijk keurt Agnes er niets van goed. In Brooklyn begint de familie Scott te genezen van een schokkende ontdekking en Peggy zet haar activisme voort via haar werk met T. Thomas Fortune bij de NY Globe.

In The Ringleader: The Case of the Bling Ring (nu te zien) vertelt Rachel Lee, het zogenaamde tienerbrein achter een reeks spraakmakende overvallen op beroemdheden in 2008 en 2009, in een openhartig interview voor het eerst haar kant van het verhaal. De documentaire van filmmaker Erin Lee Carr onderzoekt de motivaties van Lee en een groep van haar vrienden die inbraken in huizen van beroemdheden in Hollywood om te plunderen en te stelen. In het onderzoek naar de mogelijke redenen achter haar daden, waaronder geestelijke gezondheidsproblemen en verslavingen, evenals het klimaat van overdaad aan beroemdheden die de tieners van brandstof voorzag, geeft de documentaire nieuwe context aan de gebeurtenissen achter de sensationele krantenkoppen. 

En blader deze maand ook even door het aanbod op HBO Max; een reeks titels uit de Discovery+-stal is toegevoegd voor Halloween, waaronder een aantal Ghost Adventures-titels en Scream: The True Story.

Netflix

Terwijl de media en de politie in Lupin (seizoen 3, nu te zien) hun aandacht richten op Claire en Raoul is Assane, die op de vlucht is, bezig met een plan om hen op afstand te beschermen. Maar oude vijanden staan al klaar om zijn plannen dwars te bomen…

Vanaf 19 oktober te zien: de film Crypto Boy. Na een heftige ruzie met zijn vader, belandt een jonge man in de opwindende wereld van cryptocurrency. Hij kan de verleiding van rijkdom niet weerstaan en het idee van financiële vrijheid klinkt iets te goed.

The Fall of the House of Usher (12 oktober), de nieuwe horrorserie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House/Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club) is gebaseerd op werken van Edgar Allan Poe en heeft rollen voor Carla Gugino, Kate Siegel, Rahul Kohli, Michael Trucco, Henry Thomas en vele anderen.

Ook toegevoegd in oktober: Mean Girls (nu te zien), The Walking Dead (seizoen 11, afleveringen 17 t/m 24, nu te zien), Chicken Run (15 oktober, als opfrisser voor de in december te verschijnen opvolger), de Hunger Games-films (18 oktober), Big Mouth (seizoen 7, 20 oktober) en Elite (idem).

Apple TV+

De zesdelige documentaire Messi Meets America (11 oktober, 3 afleveringen, de rest wekelijks) volgt voetbal-superster Lionel Messi als hij zijn entree maakt in de Leagues Cup en Major League Soccer. De serie neemt kijkers mee achter de schermen als Messi zijn team naar een Leagues Cup-titel leidt, en daar voorbij.

De serie Lessons in Chemistry (13 oktober, 2 afleveringen, daarna wekelijks) is gebaseerd op de debuutroman van Bonnie Garmus en speelt zich af in de vroege jaren 50. We zien Elizabeth Zott (Brie Larson), wiens droom om wetenschapper te worden wordt gefrustreerd door het patriarchaat. Wanneer Elizabeth wordt ontslagen van haar lab, accepteert ze een baan als tv-presentator van een kookprogramma, waarin ze een natie van over het hoofd geziene huisvrouwen - en de mannen die ineens wél luisteren - meer dan alleen recepten leert.

Doorlopende series op Apple TV+ zijn onder andere Invasion, Physical, The Morning Show en The Changeling.

SkyShowtime

Special Ops: Lioness (30 oktober), geïnspireerd op een bestaand Amerikaans militair programma, volgt Joe (Saldaña) in haar zoektocht naar een werk-privébalans als belangrijke schakel van de CIA in de oorlog tegen terrorisme. Het Lioness-programma, geleid door Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) en Donald Westfield (Michael Kelly), rekruteert een agressieve Marine Raider genaamd Cruz (Laysla De Oliveira) om samen met Joe undercover te opereren onder de machthebbers van het staatsterrorisme in een poging van de CIA om de volgende 9/11 tegen te gaan. 

Fleeting Lies (9 oktober) is een Spaanse SkyShowtime Original-serie. Een maand voor haar huwelijk, en net voordat ze tot directeur wordt benoemd, wordt Lucía (Elena Anaya) verraden door Santi (Quim Gutiérrez), haar rivaal binnen het bedrijf die ook op promotie aast. Lucía wordt beschuldigd van bedrijfsspionage en zonder pardon ontslagen. Plotseling neemt Lucía's leven een abrupte wending en gaat ze een toekomst tegemoet waarbij ze voor een enorm dilemma komt te staan: hoe moet ze haar onschuld bewijzen en daarmee vrijkomen uit de gevangenis. Lucia begint illegale activiteiten te ondernemen om haar familie te blijven onderhouden, terwijl ze voor hen verzwijgt wat er is gebeurd. De leugens worden steeds groter en haar leven wordt steeds ingewikkelder.

Na enkele van de meest legendarische personages in de filmgeschiedenis te hebben gespeeld, is drievoudig Academy Award®-genomineerde Sylvester Stallone klaar om de camera's toegang te geven tot wat hij als de grootste rol van zijn leven beschouwt: vader zijn. In de nieuwe reality- serie The Family Stallone (nu te zien), met Stallone's drie dochters, vrouw en hemzelf, zit je aan tafel bij een van Hollywoods beroemdste families.

De game-hitfilm The Super Mario Bros. Movie is vanaf 21 oktober te streamen. 

Disney+

In het tweede seizoen van Loki (nu te zien, wekelijks een aflevering) vervolgt de 'god of mischief' Loki (Tom Hiddleston) zijn betrokkenheid bij de Time Variance Authority, die hem na zijn ontsnapping in Avengers: Endgame opspoorde en waar hij nu moet vrezen voor het voortbestaan van het multiversum.

Geïnspireerd door de bestsellerserie van R.L. Stine volgt Goosebumps (13 oktober) een groep middelbare scholieren in het stadje Port Lawrence terwijl ze duistere geheimen ontdekken die verband houden met het tragische overlijden van een tiener, Harold Biddle, drie decennia eerder. Na een Halloween- feestje in het oude Biddle-huis, komen ze terecht in een nieuwe spookachtige realiteit waarin ze moeten samenwerken om het stadje te redden, terwijl ze gaandeweg nieuwe dingen over elkaar en hun ouders ontdekken.

De remake van Haunted Mansion deed het niet zo goed in de bioscoop, en nu kun je thuis op de bank beoordelen waarom dat zo is. De film, nog steeds gebaseerd op de gelijknamige Disneyland-attractie (in Disneyland Paris Phantom Manor geheten), vertelt het verhaal van Gabbie (Rosario Dawson), een alleenstaande moeder, die ontdekt dat het huis dat zij en haar zoon delen, wordt bezet door vervelende geesten. In de hoop de huiselijke rust te herstellen, rekruteert Gabbie een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts om het huis van de bovennatuurlijke krakers te bevrijden. Haunted Mansion is een non-stop mix van actie, avontuur en komedie met een sterrencast met onder meer LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Dan Levy, Jamie Lee Curtis en Jared Leto.

Dear Mama (nu te zien) is een vijfdelige documentaireserie die op een compleet andere manier het verhaal vertelt van moeder en zoon Afeni en Tupac Shakur. Afeni Shakur was een revolutionair, een intellectueel en een stem voor het volk. Ze werd de feministische ster van de jaren 70, een vrouwelijke leider van de beweging midden in de machocultuur van de Black Panther Party. Tupac was rapper, dichter, een politiek visionair en een filosoof die bekend werd als een van de beste rappers aller tijden. Hun verhaal laat de mogelijkheden en tegenstrijdigheden zien binnen de Verenigde Staten in een tijd van revolutie tot aan het hoogtepunt van de hiphopcultuur.

Van de doorlopende series Ahsoka en Only Murders in the Building zijn de seizoensfinales inmiddels verschenen, dus wie daarop wachtte om te beginnen met bingen, kan nu van start!