Nieuw te streamen in november

De films en series die de diverse streamers in november aan het aanbod toevoegen houden je weer vele uren van de straat. Er kan gekozen worden uit sci-fi, romantiek, spionagethrillers, animatie, documentaires, spektakel en nostalgie. Waar ga jij deze maand jezelf voor opsluiten om eens lekker te bingewatchen?

Prime Video

Gebaseerd op de baanbrekende stripreeks van Robert Kirkman, Cory Walker en Ryan Ottley, draait Invincible (seizoen 2, nu te zien) om de achttienjarige Mark Grayson die een normale tiener lijkt te zijn, behalve dan dat zijn vader de krachtigste superheld op aarde is (of was). Nog steeds aangeslagen door Nolan's verraad in het eerste seizoen, probeert Mark zijn leven opnieuw op te bouwen. Ondertussen kampt hij met een legio nieuwe bedreigingen terwijl hij ondertussen zijn grootste angst bestrijdt – om net als zijn vader te worden.

In de documentaire Giel: Dromen zonder Grenzen (15 november) wordt de online persoonlijkheid Giel de Winter gevolgd. 2023 is een belangrijk jaar voor de presentator, dj en ondernemer. Met zijn nieuwe bedrijf: Signal Stream wil hij de internationale markt veroveren. Ondertussen werkt Giel hard voor StukTV, runt hij ondernemingen en wil hij tijd vrijmaken voor zijn gezin. Als vader van een jong gezin struggelt Giel iedere dag met zijn work-life balance. Lukt het hem om alle ballen hoog te houden?

Verder voegt Prime Video in november een 'uitgebreide selectie uit de James Bond catalogus' toe, plus Don't Worry Darling (7 november), Bottoms (21 november), John Wick: Chapter 4 (23 november) en Ambulance (24 november).

HBO Max

David Holmes: the boy who lived (16 november) is een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes, een buitengewone tienergymnast uit Essex, Engeland, die wordt gekozen om Daniel Radcliffe's stuntdubbel te spelen in de eerste Harry Potter-film, wanneer Daniel net elf jaar is. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band, maar bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat David verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel, wat zijn wereld op zijn kop zet. Terwijl Daniel en zijn nauwste collega-stuntmannen zich inzetten om David en zijn familie te ondersteunen, is het Davids buitengewone geestelijke veerkracht die hun grootste bron van kracht en inspiratie wordt.

In het tweede seizoen van Rap Sh!t (9 november), van producent Issa Rae (Insecure), volgen we twee vervreemde middelbare schoolvriendinnen uit Miami, Shawna en Mia, die samenkomen om een rapgroep te vormen. Wanneer ze steeds beroemder worden, bereiken Shawna en Mia een cruciaal punt in hun rapcarrière omdat ze gedwongen worden te kiezen tussen trouw blijven aan zichzelf of om zich te schikken naar de eisen van de muziekindustrie.

De serie How to Be a Bookie (30 november) is de terugkeer van Charlie Sheen in een serie van tv-producer Chuck Lorre (bekend van Two and a Half Men), maar de hoofdrol is voor Sebastian Maniscalco. Hij speelt veteraan en bookmaker Danny, die zich moet aanpassen aan een veranderende persoonlijke en professionele omgeving.

In het nieuwe seizoen van Julia (16 november), worstelt tv-kok Julia Child met haar stijgende populariteit en wat dat betekent voor haar, haar collega's en haar show. In seizoen twee keren Julia en haar toegewijde man Paul na een bezoek aan Frankrijk terug en komen ze erachter dat haar succes alles heeft veranderd. Julia behoudt haar unieke joie de vivre terwijl ze samen met haar team te maken krijgt met uitdagingen vanuit zender WGBH, het Witte Huis en een bedreiging uit het verleden. Daarnaast blijven ze zich inzetten voor meer publieke televisieprogramma’s die door vrouwen worden geleid en maatschappelijke kwesties die nog steeds actueel zijn.

Netflix

Het vervolg op de prequel (Ferry) van UndercoverFerry: de serie, is nu te zien. Ferry Bouman krijgt eindelijk de kans die hij nodig had om zijn imperium te starten en maakt de deal van zijn leven. Maar of alles loopt zoals hij hoopt is nog maar de vraag…

De nieuwe film van David Fincher heet The Killer en komt na een kort rondje door de bioscoop op 10 november naar Netflix. Een huurmoordenaar gaat na een noodlottig bijna-ongeluk de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf, tijdens een internationale klopjacht waarvan hij beweert dat deze niet persoonlijk is.

Nieuwe seizoenen van oude series: Selling Sunset (seizoen 7, nu te zien), Dubai Bling (seizoen 2, 14 november), The Crown (seizoen 6, deel 1, 16 november), Virgin River (seizoen 5, deel 2, 30 november)

In Squid Game: The Challenge (22 november) doen 456 echte deelnemers mee in een poging 4,56 miljard dollar te winnen, in een spel gebaseerd op de Zuid-Koreaanse serie Squid Game.

De serie All The Light We Cannot See (nu te zien) volgt Marie-Laure (Aria Mia Loberti), een blind Frans meisje, en haar vader Daniel (Mark Ruffalo), die tijdens de Duitse bezetting Parijs ontvluchten met een kostbare diamant om te voorkomen dat deze in de handen van de Nazi’s valt. Ze worden achtervolgd door een geheime Staatspolizei-officier. Nadat ze een schuilplaats vinden in St. Malo, bij hun ondergedoken oom Etienne (Hugh Laurie), kruist Marie-Laure’s pad met Werner (Louis Hofmann), een jonge radio-expert in dienst van het Hitler regime. Hun levens worden op onverwachte wijze met elkaar verweven en ondanks de donkere tijden van de Tweede Wereldoorlog, brengt hun connectie een sprankje hoop en licht in hun levens. 

Apple TV+

Na op een aantal filmfestivals te hebben gedraaid is Fingernails nu te streamen op TV+. Anna en Ryan (Jessie Buckley en Jeremy Allen White) hebben de ware liefde gevonden; dat is bewezen dor een controversiële nieuwe technologie. Er is slechts één probleem, en dat is dat Anna er nog niet zo zeker van is. Ze accepteert een baan bij een liefdestestinstituut en ontmoet daar Amir (Riz Ahmed).

Meisjes met geld, mannen met macht. Nieuw geld, oude geheimen. Een groep vrolijke jonge Amerikaanse meiden explodeert in The Buccaneers (8 november, twee afleveringen, daarna wekelijks tot 13 december) in de strakke wereld van het Londen uit de jaren 1870, waarmee ze een Anglo-Amerikaanse cultuurclash ontketenen wanneer het land van de stiff upper lip wordt geïnfiltreerd door een verfrissende minachting voor eeuwen aan traditie.

Acht jaar na de gebeurtenissen van seizoen drie speelt het nieuwe seizoen van For All Mankind (10 november, wekelijks tot 12 januari) zich af in het nieuwe millennium. Happy Valley heeft hun voetafdruk op Mars significant uitgebreid door voormalige vijanden te veranderen in partners. Nu in 2003 is de focus van het ruimteprogramma gericht op het mijnbouw van mineraalrijke asteroïden die de toekomst van Aarde en Mars kunnen veranderen. Maar sluimerende spanningen tussen de bewoners van de uitgebreide internationale basis bedreigt het voortbestaan van alles waar ze naartoe werken.

Monarch: Legacy of Monsters (17 november, twee afleveringen, daarna wekelijks tot 12 januari) is gebaseerd op het MonsterVerse, waar eerder al de Godzilla en Kong-films van zijn verschenen. De serie volgt een broer en een zus die in de voetstappen van hun vader ontdekken wat de familieband is met een geheimzinnige organisatie genaamd Monarch. De aanwijzingen leiden hen naar een wereld vol monsters. De dramatische saga, die wordt verteld in drie generaties, onthuld verborgen geheimen en de manieren waarop epische, wereldschokkende gebeurtenissen effecten hebben op onze levens.

Gebaseerd op het klassieke kinderboek is The Velveteen Rabbit (22 november) een viering van de magie van onvoorwaardelijke liefde. Wanneer de zevenjarige William een nieuw favoriet speelgoed krijgt voor kerst, ontdekt hij een levenslange vriend en ontsluit hij een wereld vol magie.

Het derde seizoen van Slow Horses (29 november, twee afleveringen, daarna vier weken lang steeds een nieuwe) volgt opnieuw het disfunctionele team van de Britse inlichtingendienst dat is verbannen naar een achterafkantoortje in een vervallen gebouw dat Slough House wordt genoemd. Wanneer een diep begraven MI5-geheim in Londen aan het licht dreigt te komen worden Jackson Lamb (Gary Oldman) en zijn team in het gevecht betrokken. De samenzwering waarin ze zichzelf blijken te bevinden bedreigt niet alleen Slough House, maar ook MI5 zelf.

SkyShowtime

Kelsey Grammer keert terug in een nieuwe serie van Frasier (nu te zien, twee afleveringen, daarna wekelijks op vrijdag een nieuwe). In de nieuwe serie keert Frasier Crane terug naar Boston, Massachusetts, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om aan te gaan en een paar oude dromen om eindelijk waar te maken.

Fellow Travelers (19 november de eerste aflevering, daarna wekelijks), gemaakt door Ron Nyswaner (Philadelphia, Homeland) en gebaseerd op de roman van Thomas Mallon, is een episch liefdesverhaal en een politieke thriller over de kortstondige romance van twee zeer verschillende mannen. Matt Bomer speelt de charismatische Hawkins Fuller, die verborgen voor het publieke oog een carrière in de politiek heeft. Hawkins ontmoet Tim Laughlin (Jonathan Bailey), een jonge man die barst van de odealistische overtuigingen. Ze beginnen een romantische relatie terwijl Joseph McCarthy en Roy Cohn de oorlog verklaren aan iedereen die niet in de pas loopt of andere seksuele voorkeuren heeft, waarmee ze een van de donkerste perioden in de Amerikaanse geschiedenis van de 20e eeuw inluiden.

Dreamland (21 november de eerste aflevering, daarna wekelijks) is een indringend drama over geheimen, leugens, liefde en ambities binnen een gezin van vier zussen. De serie speelt zich af in de Britse badplaats Margate en is een donkere maar komische verkenning van de relaties tussen vrouwen van meerdere generaties. De oudste zus Trish (Freema Agyeman) is voor de derde keer zwanger en haar twee zussen Clare (Gabby Best) en Leila (Aimee- Ffion Edwards) scharen zich samen met hun moeder (Frances Barber) en hun oma (Sheila Reid) om haar heen. Maar wanneer hun andere zus, Mel (Lily Allen), onverwacht weer in hun leven opduikt, dreigt haar terugkeer de hele familie te ontwrichten.

Michael Showalter, regisseur van The Big Sick, vertelt in Spoiler Alert (12 november), de verfilming van Michael Ausiello’s gelijknamige bestseller, het positieve en hartverwarmende verhaal over hoe een diagnose van terminale kanker de relatie tussen Michael en Kit in 11 maanden verandert. In de loop van het verhaal vang je glimpen op vanhun 14 jaar lange liefdesrelatie vol ups en downs.

Legendarische iconen Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen komen weer samen in Book Club: The Next Chapter (27 november). Het langverwachte vervolg gaat verder met de beste vriendinnen Diane (Keaton), Vivian (Fonda), Sharon (Bergen) en Carol (Steenburgen) die met hun boekenclub naar Italië trekken voor de reis van hun leven.

Disney+

Vanaf deze maand is Disney+ de nieuwe internationale thuishaven van de Britse sci-fi-serie Doctor Who, die deze maand zestig jaar bestaat. Voordat volgend jaar een nieuw seizoen van de serie verschijnt zijn er drie jubileumspecials (afleveringen), waarvan de eerste, The Star Beast, op 25 november verschijnt, en de andere twee in de eerste weken van december. De specials hebben opnieuw David Tennant als de Doctor en Catherine Tate als Donna in de hoofdrollen, en er zijn gastrollen voor Yasmin Finney en Miriam Margolyes. Ook in de specials te zien: Neil Patrick Harris als de Toymaker, al is niet duidelijk of hij ook in de eerste aflevering al te zien is, en er is ook een rol voor Ncuti Gatwa, die vanaf eind december (in de kerstspecial) definitief de rol van de Doctor zal spelen, maar dat stokje tijdens de specials van Tennant zal overnemen.

Quiz Lady (nu te zien) is een hilarische, hartverwarmende komedie met in de hoofdrollen Awkwafina, Sandra Oh, Jason Schwartzman, Holland Taylor, Tony Hale en Will Ferrell, en gaat over een ontwricht gezin en de spelshow die mogelijk hun redding kan zijn. In deze film moeten Anne, een briljante maar gespannen jonge vrouw, en haar vervreemde, rampzalige zus Jenny samenwerken om de gokschulden van hun moeder te betalen. Wanneer de hond van Anne wordt ontvoerd, beginnen ze aan een wilde zoektocht door het hele land om aan geld te komen. Dit doen ze op de enige manier die ze kennen: Anne moet een ware spelshowkampioen worden. 

In Dashing Through The Snow (17 november) volgen we het hilarische en ontroerende verhaal over de kerstavond van een maatschappelijk werker uit Atlanta en zijn dochter waarbij hij de vreugde en magie van de feestdagen terugvindt. Eddie Garrick is een goedhartige man die Kerst de rug heeft toegekeerd na een traumatische ervaring in zijn jeugd. Op verzoek van zijn vrouw, Allison, neemt maatschappelijk werker Eddie hun 9-jarige dochter Charlotte mee uit op kerstavond, waar ze een mysterieuze man in een rood pak ontmoeten die Nicolaas heet. Eddie denkt dat de man verward is en professionele hulp nodig heeft, maar als hij een lokale politicus boos maakt, gaan hij en Charlotte op een magisch avontuur dat zijn geloof in kerst terug zou kunnen brengen.

Seizoen twee van The Santa Clauses (8 november) gaat verder waar seizoen één eindigde: de familie Calvin heeft haar kerstronde gedaan, waarbij alle mensen een magische sneeuwbol onder de kerstboom hebben gekregen. Met de magie van Kerstmis op zijn hoogtepunt, richt Scott zijn blik op de toekomst en benoemt Cal tot de volgende Kerstman. Maar niet alleen Cal maakt deel uit van deze Noordpool-nalatenschap. Ook Carol en Sandra krijgen een belangrijke rol nu Scott een echt familiebedrijf van Kerstmis maakt. Maar op de Noordpool weten ze niet dat de duistere figuur Magnus Antas, ook wel ‘Mad Santa’ genoemd, na 700 jaar gevangenschap per ongeluk is vrijgelaten door een fanatieke fan van Santa. En deze Mad Santa heeft zijn zinnen gezet op het verslaan van Scott Calvin.

(De Disney+-informatie over november wordt mogelijk nog aangevuld als er meer titels bekend worden.)