Nieuw te streamen in februari

Het is nog zeker zes weken winter, zo leerden we deze week. Prima om dus nog even binnen te blijven en je favoriete streamingdienst z'n werk te laten doen. Wat kunnen we deze maand onder andere verwachten?

Netflix

Nadat zijn oude leven in vlammen is opgegaan, vlucht Joe Goldberg in You (9 februari, deel 1 van seizoen 4) naar Europa om aan zijn “rommelige” verleden te ontsnappen, een nieuwe identiteit aan te nemen en, natuurlijk, de ware liefde na te jagen. Maar al snel bevindt Joe zich in een vreemde rol van onwillige detective wanneer hij ontdekt dat hij niet de enige moordenaar in Londen is. Nu hangt zijn toekomst af van het identificeren en het stoppen van de persoon die het gemunt heeft op zijn nieuwe vriendengroep van uber-rijke socialites…

In het waargebeurde The Law According to Lidia Poët (15 februari), over de eerste vrouwelijke advocate van Italië, bereidt een vrouw een beroep voor om de beslissing van de rechtbank ongedaan te maken.

Wanneer Kevin, in We Have a Ghost (24 februari, trailer), in zijn nieuwe huis een spook, genaamd Ernest, ontdekt, wordt zijn familie een social media sensatie. Maar wanneer Kevin en Ernest het mysterie van Ernests verleden onderzoeken, worden ze het doelwit van de CIA.

Van Formula 1: Drive to Survive verschijnt seizoen 5 op 24 februari.

Verder voegt Netflix nog een aantal oudere titels toe, zoals TedThe Boss Baby, alle Pitch Perfect-films en de eerste vier Jurassic Park/World-films, allemaal op 16 februari.

HBO Max

De documentaire All That Breathes (8 februari) volgt twee broers die hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw (black kite), een majestueuze roofvogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi en die door de luchtvervuiling soms letterlijk uit de lucht valt. 

Last Week Tonight with John Oliver (20 februari) keert terug voor een tiende seizoen waarin John Oliver wekelijks met een satirische blik reflecteert op het nieuws in de V.S. en de wereld. 

In C.B. Strike: Troubled Blood (07 februari), het nieuwste vervolg van de Strike detectivereeks, stuiten Strike en Robin tijdens hun onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van een vermiste vrouw op een duivels complexe zaak met een psychopatische seriemoordenaar en getuigen die niet te vertrouwen zijn. 

Op 13 februari verschijnt The House That Dragons Built, een tiendelige making-of-serie over House of the Dragon.

Op 17 februari wordt Quo Vadis, Aida? toegevoegd, de geprezen film over de val van Sebrenica, en in februari worden op niet nader bekende data onder andere de films Before Sunset, Before Sunrise, Doctor Sleep, Kom Hier Dat Ik U Kus en The Good Liar toegevoegd.

En natuurlijk vervolgt het populaire The Last of Us het eerste seizoen, met tot half maart elke maandag een nieuwe aflevering.

Prime Video

Jeremy Clarkson, de bekendste van Groot-Brittannië maar minst gekwalificeerde amateurboer die de Diddly Squat Farm runt is terug in Clarkson's Farm (10 februari). In een poging om zijn jaarlijkse winst te verhogen (£ 144 vorig jaar) diversifieert hij, in de vorm van koeien, veel meer kippen en zijn eigen restaurant. Alle boerderijen hebben het druk, maar deze staat op het punt nog veel drukker te worden...

Veekay (10 februari) is een driedelige serie over de Nederlandse coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout. De racer uit Hoofddorp heeft één droom: het winnen van de Indianapolis 500 - een van de imposantste en meest prestigieuze races ter wereld. Rinus wordt gezien als één van de grootste talenten in de Amerikaanse racewereld en dit seizoen zou hij geschiedenis kunnen schrijven door de jongste winnaar van de Indy 500 ooit te worden. In deze serie volgen we Rinus, zijn familie en zijn mentor Arie Luyendyk, die zelf de Indy 500 in de jaren ’90 tweemaal op zijn naam heeft gezet. Kan Rinus zich staande houden in het bloedstollende racecircus dat de IndyCar is en lukt het hem om de verwachtingen waar te maken?

Workaholic Ally (Alison Brie) wordt op haar werk als TV producent geconfronteerd met een grote professionele tegenslag die haar doet vluchten naar haar oude woonplaats. Hier loopt ze haar eerste liefde Sean (Jay Ellis) tegen het lijf, aan wie zij nog veel oude herinneringen heeft. Hierdoor begint ze de persoon die ze is geworden in twijfel te trekken. Het wordt alleen maar verwarrender als ze ontdekt dat Sean gaat trouwen met Cassidy (Kiersey Clemons), wiens zelfvertrouwen en creatieve gedrag Ally doen denken aan wie ze vroeger was. Somebody I Used to Know (10 februari) is een onconventioneel liefdesverhaal over drie mensen die elkaar onverwacht helpen te herontdekken wie ze werkelijk zijn, waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan.

Seizoen twee van Carnival Row (17 februari) wordt afgetrapt met een reeks gruwelijke moorden die worden onderzocht door voormalig inspecteur Rycroft Philostrate a.k.a. Philo (Orlando Bloom). Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) en de Zwarte Raaf plannen wraak voor de onrechtvaardige onderdrukking door de menselijke leiders van The Burgue: Jonah Breakspear (Arty Froushan) en Sophie Longerbane (Caroline Ford). En Tourmaline (Karla Crome) erft bovennatuurlijke krachten die haar lot en de toekomst van The Row bedreigen. Nadat ze is ontsnapt aan The Burgue en haar wraakzuchtige broer Ezra (Andrew Gower), stuiten Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) en haar partner Agreus Astrayon (David Gyasi) op een radicale nieuwe samenleving die hun toekomstplannen volledig in de war schopt. 

In Star Trek: Picard (17 februari) speelt Patrick Stewart opnieuw zijn iconische rol als Jean-Luc Picard, die hij zeven series lang speelde in Star Trek: The Next Generation, en wordt het iconische personage gevolgd in het volgende hoofdstuk van zijn leven. LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Jeri Ryan en Michelle Hurd schitteren naast Patrick Stewart in de derde en laatste serie van de hitserie.

The Consultant (24 februari) is een verwrongen, komische-thrillerserie die de sinistere relatie tussen baas en werknemer onderzoekt. Wanneer een nieuwe consultant, Regus Patoff (Christoph Waltz), wordt ingehuurd om de zaken te verbeteren bij het op applicaties gebaseerde spelbedrijf CompWare, ervaren de werknemers nieuwe eisen en uitdagingen die alles op losse schroeven zetten... inclusief hun leven.

Disney+

Fleishman is in Trouble (22 februari) is het verhaal van de pas gescheiden 41-jarige Toby Fleishman, die zich in de nieuwe wereld van daten via apps stort, en wel met een ongekend succes dat hij in zijn jeugd niet had, voordat hij aan het eind van zijn studie medicijnen trouwde. Net aan het begin van zijn eerste zomer vol seksuele vrijheid verdwijnt zijn ex-vrouw Rachel. Ze laat hem achter met de 11-jarige Hannah en de negenjarige Solly, maar hij weet niet waar ze is en of ze van plan is terug te keren. Terwijl hij het ouderschap, de terugkeer van oude vrienden Libby en Seth, een langverwachte promotie in het ziekenhuis en alle geschikte vrouwen in Manhattan tegen elkaar afweegt, realiseert hij zich dat hij nooit zal kunnen achterhalen wat er met Rachel is gebeurd, totdat hij eindelijk onder ogen kan komen wat er met hun huwelijk gebeurd is.

Black Panther: Wakanda Forever (nu te zien): Na de dood van koning T'Challa vechten koningin Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye en de Dora Milaje om hun natie te beschermen tegen vijandige wereldmachten. Samen met Nakia en Everett Ross proberen de helden een nieuwe toekomst voor het koninkrijk Wakanda te bouwen.

Apple TV+

Dear Edward is een hartverscheurend, levensbevestigend en opbeurend verhaal over overleven, weerstand, verbinding en het onderzoeken van wat ons menselijk maakt. De serie, waarvan nu drie afleveringen te zien zijn met wekelijks een nieuwe, vertelt het verhaal van Edward Adler, een 12-jarige jongen die als enige een vliegtuigcrash overleeft en daarmee zijn familie verliest. Als Edward (en anderen in de wereld met hem) probeert om te gaan met deze ervaring, worden onverwachte vriendschappen, romances en gemeenschappen gevormd.

De film Sharper (17 februari) ontvouwt zichzelf binnen de geheimen van New York City, van de penthouses op Fifth Avenue tot de schaduwrijke hoekjes in Queens. Motivaties zijn verdacht en verwachtingen worden op hun kop gezet wanneer blijkt dat niets is zoals het lijkt.

Hello Tomorrow! (17 februari) is een tiendelige 'dramedy' die plaatsvindt in een 'retrotoekomst' waarin een groep verkopers timeshares op de maan verkoopt. Billy Crudup is Jack, een verkoper met een groot talent en veel ambitie, wiens onverstoorbare vertrouwen in een betere toekomst zijn collega's inspireert en zijn wanhopige klanten motiveert, maar waardoor hij het gevaar loopt zichzelf te verliezen in precies die droom die hem overeind houdt.

In The Reluctant Traveler (24 februari) is Eugene Levy (Schitt's Creek) onze reisgids - met tegenzin. Hij bezoekt de mooiste locaties in Costa Rica, Finland, Japan, Italië, de Malediven, Portugal, Zuid-Afrika en de VS, waar hij bijzondere hotels, plaatsen en culturen verkent.

SkyShowtime

Als je Jurassic World Dominion hebt overgeslagen in de bioscoop is op 9 februari je herkansing, want dan voegt SkyShowtime deze film toe aan het aanbod. Vier jaar nadat Isla Nublar van de kaart werd geveegd, leven dinosauriërs en mensen over de hele wereld naast elkaar. Ze dreigen de plaats van de mens aan de top van de voedselketen in te nemen.

Ook Beast wordt beschikbaar, en wel op 27 februari. De film volgt een vader en zijn twee tienerdochters die in Zuid-Afrika door een bloeddorstige leeuw worden opgejaagd. Idris Elba (Luther, Concrete Cowboy)kruipt in de huid van Dr. Nate Samuels, een vader die recent weduwnaar is geworden en tijdens zijn vakantie in de wildernis moet vechten om te overleven.

Funny Woman (10 februari, 3 afleveringen, daarna wekelijks) Een comedyserie gebaseerd op Nick Hornby’s bestseller Funny Girl. De serie vertelt het verhaal van Barbara Parker (Gemma Arterton), een beautyqueen uit Blackpool, die het in de swingende jaren zestig probeert te maken in Londen. Parkers humor blijkt haar grootste troef en ze geeft een nieuwe dimensie aan wat het betekent om een grappige vrouw te zijn.

The Best Man: The Final Chapters (14 februari, 3 afleveringen, daarna wekelijks), gebaseerd op de gelijknamige filmreeks en geschreven en geregisseerd door Malcolm D. Lee (Girls Trip), volgt Harper, Robyn, Jordan, Lance, Quentin, Shelby, Candace en Murch. Relaties staan onder druk als rancune uit het verleden weer opspeelt, met op de achtergrond de onvoorspelbare levensfasen waarin midlifecrisis en midliferenaissance elkaar ontmoeten.