Nieuw te streamen in mei

In onze maandelijkse selectie uit het streamingaanbod voor de maand mei zien we onder andere een satirische serie over het Watergate-schandaal, een spin-off van Bridgerton, een nieuwe Muppets-serie en variatie op het gebied van thrillers, comedy, animatie en documentaires.

HBO Max

Woody Harrelson en Justin Theroux schitteren in de nieuwe satirische miniserie White House Plumbers (nu te zien, wekelijks op dinsdag). De serie van de makers van Veep neemt het publiek mee achter de schermen van het Watergate-schandaal terwijl de politieke saboteurs van president Richard Nixon, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux), per ongeluk het presidentschap omverwerpen dat ze juist zo ijverig probeerden te beschermen... en hun families daarbij.

Spy/Master (19 mei) speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De spionageserie beslaat een week in het leven van het fictieve personage Victor Godeanu, gespeeld door Alec Secăreanu, de rechterhand en naaste adviseur van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu. Godeanu is echter ook een geheim agent voor de KGB en moet Roemenië en Ceaușescu ontvluchten voordat hij wordt ontdekt. Met slechts één kans om in leven te blijven, gebruikt hij een diplomatieke reis naar Duitsland als springplank naar de Verenigde Staten. Geholpen door een undercover Stasi-agent en voormalige vlam en een opkomende CIA-agent, moet Godeanu ontsnappen aan de KGB en de spionnen van zijn eigen land, wetende dat zijn desertie zijn familie in levensgevaar zal brengen. 

Unicorn Warriors: Eternal (nu te zien) is de nieuwe bovennatuurlijke animatieserie van vijfvoudig Emmy winnende animator Genndy Tartakovsky. De Adult Swim-serie geproduceerd door Cartoon Network Studios is in lijn met de cinematografische stijl van eerdere projecten van Tartakovsky en volgt een team van helden die ontwaken om een onheilspellende kracht tot in de eeuwigheid te bestrijden. Wanneer het ontwaken van onze helden zich manifesteert in nieuwe nietsvermoedende gastlichamen, moeten ze een manier vinden om de wereld te beschermen tegen de heersende duisternis.

Ook te zien deze maand: de documentaires Being Mary Tyler Moore over de bekende actrice, Angel City, (17 mei) over het gelijknamige voetbalteam, Love To You, Donna Summer (21 mei) over de bekende artiest en Lady Gucci: The Story of Patrizia Regianni (8 mei), waarin Regianni vertelt over haar leven, haar huwelijk met Maurizio Gucci en de nachtmerrie die volgde.

Natuurlijk lopen Succession en Barry deze maand nog door met wekelijks nieuwe afleveringen. Vanwege de schrijversstaking in de VS zal Last Week Tonight voorlopig even op vakantie zijn.

Prime Video

Air (12 mei te streamen en momenteel in de bioscoop te zien) is de nieuwste film van regisseur Ben Affleck en vertelt het ongelooflijke verhaal van de nauwe samenwerking tussen Michael Jordan en Nike's opkomende basketbaldivisie. Deze samenwerking was revolutionair en leidde tot het ontstaan van het iconische Air Jordan merk, dat de wereld van sport en hedendaagse cultuur heeft veranderd. AIR volgt de inspirerende en carrière bepalende keuzes van een onconventioneel team dat alles op het spel zette en de vastberaden visie van een moeder die de ware waarde kent van haar zoon zijn immense talent. De film brengt ook hulde aan Jordan's opmerkelijke basketbalcarrière en zijn status als de grootste aller tijden.

In Operation Fortune: Ruse de Guerre (nu te zien) slaan superduo Guy Ritchie en Jason Statham voor de vijfde keer de handen in elkaar (‘Two Smoking Barrels’, ‘Snatch’, ‘Revolver’ en meest recent ‘Cash Truck’). In de langverwachte actiefilm zien we Jason Statham als MI6-agent Orson Fortune. Hij en zijn team rekruteren een van de grootste Hollywoodsterren om hen te helpen met een undercover missie.

Daan (30) en Joenoes (32) raakten bevriend als acteurs in speelfilm De Oost. Samen reizen ze in Kleinkinderen van de Oost (nu te zien) terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout” en de blijvende impact van het koloniale verleden. Wat betekent een verzwegen geschiedenis voor hun toekomst?

In The Blockchain Life (22 mei) duiken we in de volgende generatie van het internet: Web3. Deze gedecentraliseerde versie van het web wil van het internet een vrije, onafhankelijke en transparante plek maken. Belangrijke onderdelen van Web3 zijn het gebruik van blockchains en cryptovaluta om een ongereguleerde plek te creëren voor haar gebruikers. Dit nieuwe fenomeen heeft ook deuren geopend om het internet te revolutioneren, met name met de komst van digitale concepten als de Metaverse en NFT’s. Het is tijd voor een wereldreis om te zien hoe de blockchain-lifestyle eruitziet en om erachter te komen wat de digitale toekomst voor ons in petto heeft.

Disney+

In Muppets Mayhem (10 mei) zien we de band Dr. Teeth and the Electric Mayhem uit de Muppets-series en -films in een epische, muzikale reis om hun eerste studio-album op te nemen. Met de hulp van de jonge, gedreven muziekbaas Nora komt de old-school Muppet-band oog in oog met de muziekscene van vandaag de dag.

Deel twee van Star Wars: Visions (nu te zien) blijft de grenzen van het verhalen vertellen in het Star Wars-universum verkennen. Negen nieuwe korte films van verschillende studio's van over de hele wereld, met diverse animatiestijlen, geven een nieuwe blik op de mythologie van Star Wars.

American Born Chinese (24 mei) is gebaseerd op de comic van Gene Luen Yang. Hierin wordt een reguliere Amerikaanse tiener gevolgd wanneer hij vrienden wordt met de zoon van een mythologische god. Het is het verhaal van een jonge man die strijdt voor zijn eigen identiteit, verteld met de thema's van familie en komedie, met actierijke kung-fu.

In de vieredelige serie Ed Sheeran: The Sum of It All (nu te zien) opent de zanger de deuren van zijn privéleven en deelt hij de persoonlijke uitdagingen en universele thema's die hij heeft ervaren in het moeilijkste jaar van zijn leven. Elke afleveringe laat zien wat Ed vindt van de wereld, van hemzelf en hoe zijn ervaringen zijn muziek hebben beïnvloed en hem hebben gevormd tot de hitlijstenbestormende artiest die hij vandaag is.

Netflix

De serie Queen Charlotte: A Bridgerton Story (nu te zien) is een Bridgerton-prequel. Hierin stapt de jonge koningin Charlotte in het huwelijksbootje met koning George van Engeland. Dat kan dat maar één ding betekenen: een legendarisch liefdesverhaal dat de high society transformeert.

De Koreaanse serie Black Knight is te zien vanaf 12 mei: stel je een grimmige wereld voor in het jaar 2071, waar luchtvervuiling alles verwoest heeft. De enige hoop voor de mensheid zijn de Black Knights - maar deze gasten zijn niet zomaar simpele pakketbezorgers. Ze zijn veel meer dan dat!

Na zich jarenlang te hebben verstopt in de wildernis van Alaska, keert een levensgevaarlijke huurmoordenaar (Jennifer Lopez) in The Mother (12 mei) terug om de dochter te redden van wie ze op grote afstand hield.

Een CIA-agent (Arnold Schwarzenegger) die op het punt staat met pensioen te gaan, ontdekt in de serie Fubar (25 mei) een familiegeheim. De familieverhoudingen worden echter verder op scherp gesteld als hij gedwongen wordt om voor een laatste klus terug het veld in te gaan. Fubar is een serie vol actie, humor en spionage. 

Ook nieuw deze maand: Queer Eye (seizoen 7, 12 mei) en Selling Sunset (seizoen 6, 19 mei).

Apple TV+

Silo (nu 2 afleveringen te zien, wekelijks een nieuwe) is een dramaserie gebaseerd op de bestsellertrilogie van dystopische romans van Hugh Howey. In een verwoeste, vergiftigde toekomst leven duizenden mensen in een enorme silo onder de grond. Nadat de sheriff een belangrijke regel overtreedt en inwoners onverklaard overlijden, ontrafelt de technicus Juliette schokkende geheimen en de waarheid over de silo.

STILL: A Michael J. Fox Movie (12 mei), een nonfictie-film waarin elementen van documentaire, archiefbeelden en gescripte elementen te zien zijn, vertelt het verhaal van de bekende Canadese acteur, van zijn vroege leven op een Canadese legerbasis tot zijn sterrenstatus op tv en film in de jaren 80. De film vertelt openlijk over het leven van Fox, die op zijn 29e werd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson, en verkent wat er gebeurt als een onverbeterlijke optimist te maken krijgt met een ongeneeslijke ziekte.

Peggy Newman, een vrouw met een bont verleden, besluit in High Desert (12 mei) haar leven om te gooien en privédetective te worden na het overlijden van haar geliefde moeder met wie ze in het Californische woestijnplaatsje Yucca Valley woonde.

City on Fire (12 mei): een student wordt op vier juli 2003 neergeschoten in Central Park. Uit onderzoek blijkt een verband tussen een aantal mysterieuze branden in de stad, een poppodium en een rijke vastgoedfamilie die ten onder gaat aan hun vele geheimen.

Seth Rogen en Rose Byrne spelen in Platonic (24 mei) twee voormalig beste vrienden in de aanloop naar middelbare leeftijd die na een lange periode van stilte hun vriendschap weer oppakken. De vriendschap wordt erg overheersend en zet hun levens op hilarische wijze op hun kop.

SkyShowtime

Yellowjackets (heel seizoen 1 én aflevering 1 van seizoen 2 te zien op 20 mei, daarna wekelijks een nieuwe) is een fascinerende mix van psychologische horror, bloedstollende overlevingsangst en coming-of-age-drama. De serie volgt een voetbalteam van supergetalenteerde meiden die het (on)geluk hebben een vliegtuigcrash diep in de afgelegen noordelijke wildernis te overleven. De serie beschrijft een gecompliceerd maar succesvol team dat afglijdt in woeste waanzin en volgt tegelijkertijd de levens die ze bijna 25 jaar later leiden. Het verleden lijkt niet echt afgesloten en wat er in de wildernis begon is nog lang niet voorbij.

A Town Called Malice (12 mei 3 afleveringen, daarna wekelijks) is een bedwelmende cocktail van misdaadthriller en familiesaga uit de vroege jaren tachtig volgt de Lords, een familie van voormalige gangsters uit Zuid-Londen die onderaan de criminele voedselketen zijn beland en daar niet al te blij mee zijn. Wanneer ze na een territoriumstrijd naar de Spaanse Costa Del Sol vluchten, beseffen de Lords dat dit een gouden kans is om zichzelf opnieuw uit te vinden en hun vroegere glorie te herstellen. Maar ze vechten net zo veel met zichzelf als met hun tegenstanders. Welkom bij de Costa del Crime!

Fatal Attraction is (22 mei 3 afleveringen, daarna wekelijks) een diepgaande herinterpretatie van de klassieke psychoseksuele thriller en het culturele fenomeen uit de jaren ‘80. De serie verkent fatale aantrekkingskracht en tijdloze thema’s als huwelijk en overspel door de lens van moderne opvattingen over sterke vrouwen, persoonlijkheidsstoornissen en dwangmatige controle. Met Joshua Jackson als Dan Gallagher en Lizzy Caplan als Alex Forrest.

De voortdurende strijd tussen Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) en de afschuwelijke Michael Myers komt tot een einde In Halloween Ends (nu te zien). Na enkele jaren blijft de gestoorde gemaskerde moordenaar aan de dood ontsnappen. Naast Laurie achtervolgt hij nu ook haar familie. In dit derde deel van de spannende saga die begon met de kaskraker ‘Halloween’ (2018), sluit regisseur David Gordon Green zijn trilogie af met een zenuwslopende epische finale.

Bros (11 mei) gaat over twee homoseksuele mannen die naar de liefde stommelen. Hun grootste obstakel blijkt echter hun eigen bindingsangst.