Film Review: Spider-Man


Spider-Man heeft wat teweeg gebracht. Allereerst zou de film eind 2001 uitkomen. Na de aanslagen op 11 september werd deze uitgesteld omdat één van de scènes zich compleet afspeelde bij het World Trade Center. In oudere trailers, die nog steeds op het net te vinden zijn, zie je Spider-Man een web spannen tussen de twee torens om zo een helikopter met criminelen op te vangen. Door de aanslagen moesten verschillende scènes in z'n geheel opnieuw worden opgenomen.

Ook zijn er in de Verenigde Staten nog nooit zoveel kaartjes online verkocht als voor Spider-Man. De film brak box-office records in verschillende landen, en werd niet eens zo slecht gereviewed door wereldwijde media. Men was in Amerika duidelijk weer toe aan een nationale held, zo lieten verschillende critici weten.

De opnames voor Spider-Man 2 starten in januari 2003. Spider-Man mag het daarin opnemen tegen Dr. Octopus en de Lizard. Natuurlijk is Mary Jane Watson nog steeds de liefde voor Peter Parker, en mogen we dus opnieuw genieten van Kirsten Dunst.