Film Review: Final Destination 2De Dood heeft een ontwerp, een uitgewerkt plan, voor ons allemaal. De Dood bepaalt wanneer jij, en de personen om je heen, sterven. Wanneer een persoon in kwestie echter deze plannen verstoord, stelt De Dood dat niet op prijs. Dat is waar het om draait in Final Destination; mensen die de plannen van De Dood weten te ontwijken en nu alsnog, want zo was het plan, dood moeten.

In het eerste deel weten een aantal highschool-studenten aan de dood te ontsnappen door uit een vliegtuig te stappen. Het vliegtuig explodeert kort na het opstijgen. Het ontwerp van De Dood is verstoord en de overlevenden sterven ťťn voor ťťn op mysterieuze wijze.Iets soortgelijks vindt plaats in de sequel. Kimberly Corman (A.J Cook) ziet in een visioen een ernstig auto-ongeluk en weet hier, samen met een aantal andere personen, aan te ontsnappen. Onbewust wijken zij hiermee af van het plan van De Dood, die daar op zijn beurt niet blij mee is. Op een veelal vervelende manier komen deze overlevenden aan hun einde, maar Kimberly is niet van plan te sterven.

Om aan De Dood te ontkomen roept zij de hulp in van een overlevende uit het eerste deel; Clear Rivers (Ali Larter). Zij zit al maanden, vrijwillig, in een gesticht om te ontkomen aan De Dood. Samen proberen zij, voordat het hun beurt is, de plannen van De Dood te dwarsbomen. Of dat lukt is een tweede.