Film Review: Spider-Man

Van Marvel Comics kunnen we de aankomende jaren nog genoeg verwachten wat betreft films. 'The Hulk', 'Spiderman vs. Batman', 'X-Men' en nog veel andere comics staan op het lijstje voor Hollywood. Marvel blijft nog steeds in Amerika razend populair, en ook in andere delen van de wereld zijn fervente Marvel-fans te vinden. Ook Spider-Man vond dus zijn oorsprong bij Marvel. Laten we voor wat meer duidelijkheid de personages Spider-Man en de Green Goblin qua uiterlijk uit de film en de strip eens naast elkaar zetten.


Qua uiterlijk bestaat er tussen de strip en de film niet veel verschil voor Spider-Man. De makers van de film zijn bij het maken van de pakken voor Spider-Man zo dicht mogelijk bij het origineel van de comics gebleven. Dit is een goede zaak, want de herkenbaarheid als stripfiguur Spider-Man blijft hierdoor ongekend groot.


Dit geldt echter niet voor de Green Goblin. Als je de strip vergelijkt met de film kun je tot de conclusie komen dat de makers niet helemaal naar het origineel van de strip hebben gewerkt. Een high-tech Green Goblin in een Power Ranger pak, zo leek het voor mij op het eerste gezicht. Waar is de lange paarse puntmuts? Waar is de paarse kleding met tas? Waarom zijn de exploderende pompoenen vervangen door super high-tech bollen? Al vanaf de release van Spider-Man werd de verschijning van de Green Goblin hevig bekritiseerd, dit is niet de echte Goblin zoals de fans het graag hadden gezien. Aan de andere kant moet je natuurlijk met de tijd meegaan, en heeft ook de Green Goblin in de 21ste eeuw meer geavanceerde wapens. Maar toch, ergens is het zonde dat de nostalgie van de comics hier niet is terug te zien. Laten we het op een klein minpuntje houden.