Interview: Marco Borsato

Toen Marco in 1987 in dienst moest kwam zijn echte eerste optreden. Hij zong tijdens de 'bonte avond' het nummer 'My Way'. Dit was de eerste keer dat hij voor het publiek stond, en later zou dit nog vele malen volgen. Hij zong op verschillende talentenjachten, maar ook op bruidsmodeshows van zijn moeder. Hij werd opgemerkt door een vrouw die hem uiteindelijk bij een zangleraar bracht die ook aan Gerard Joling en Karin Bloemen les had gegeven.


Deze lessen hadden succes: Marco mocht meedoen met de soundmixshow. Als Billy Vera met 'At This Moment' won hij in 1990 glansrijk de show. Platenmaatschappijen hadden opeens interesse en zijn eerste Italiaanse cd 'Emozioni' werd snel een feit. Alhoewel de verkoop goed liep, waren er toch wat opmerkingen op zijn Italiaanse cd's: de nummers waren wel mooi, maar niemand begreep waar het over ging.

Daarom nam Marco een nieuwe producer in dienst, John Ewbank, die het nummer 'Dromen Zijn Bedrog' produceerde. Dit was de definitieve doorbraak: 13 weken op nummer ÚÚn, dubbel-platina en het album bleek ook al een succes.

Hij trouwde met Leontine Ruiters in 1998, ging op huwelijksreis naar VenetiŰ en kreeg een zoontje Luca en later Senna.

Na respectievelijk de albums Emozioni, Sento, Giorno per Giorno, Marco, Als Geen Ander, De Waarheid, De Bestemming en Luid & Duidelijk kwam dan zijn hitcollectie uit, onder de titel 'Onderweg'.

Dit jaar zong hij samen met Sita het nummer 'Lopen op het Water' tijdens het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Mßxima en speelt hij in juni maar liefts drie keer (!) in een bijna totaal uitverkochte Kuip in Rotterdam.

Voor Fok! beantwoordde Marco een aantal vragen. Ge´nteresseerd? Lees dan snel verder!