Film Review: Collateral Damage


Van het ene op het andere moment is brandweer man Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) alles kwijt. Doordat hij te laat verschijnt bij een afspraak is hij getuige van een enorme bomaanslag die uiteindelijk het leven zal kosten van zijn vrouw en kind. De bom was bedoeld voor leden van de Colombiaanse consulaat. Geschokt en nog steeds niet beseffend wat er is gebeurd hoort Gordy op de televisie dat de onschuldige slachtoffers maar 'collateral damage', oftewel nevenschade, waren. Mensen die omkwamen doordat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. Omdat justitie hem in de steek laat naar de zoektocht van de daders gaat Gordy zelf op zoek naar wraak en gerechtigheid. De aanslag wordt al snel opgeŰist door "The Wolf", een beruchte rebellen leider in Columbia.


Gordy beseft dat hij niet kan wachten tot de justitie in beweging komt, en gaat daarom zelf tot actie over. Ondanks vele negatieve adviezen van de CIA en de FBI vertrekt Gordy toch naar Columbia om daar "The Wolf" te pakken, hij heeft echter niets te verliezen. Over water, door bossen en zelfs door de lucht, niets is hem te moeilijk.

"The Wolf" strijdt voor een vrij Columbia, zonder de bemoeienis van Amerika. Daarom gaat hij net zolang door met het plegen van aanslagen totdat Amerika verdwijnt uit de Columbiaanse gebieden. Na de eerste aanslag, waarbij de vrouw en kind van Gordy omkwamen, wordt nu ook een tweede aanslag in Washington voorbereid. Aan Gordy de taak om dit te voorkomen.